Inimă deschisă, minte deschisă

vivre.ro

4930ca3d18241e236f7a5b9bdbc0f6b8Atunci când mintea ta este închisă, se închide şi inima – şi vice-versa. Nu contează cu adevărat care se închide prima -cealaltă vine repede din urmă.
Nu te aştepta ca mintea să stea deschisă. Nu o va face. O minte deschisă este o minte eliberată de prejudecăţi. Cât durează până când în mintea ta apare o prejudecată sau o judecare a altuia? Fii cinstit. Se întâmplă la două ore, la două minute, sau la două secunde?
Intre aceste judecăţi, mintea rămâne deschisă. Atunci când ele apar, mintea se închide şi rămâne închisă, cât timp prejudecata e păstrată. Nu încerca să te opreşti de la a mai emite judecăţi. Este un exerciţiu inutil. In schimb, fii conştient de judecăţile care apar în mintea ta, priveşte-le şi lasă-le să plece.
Dacă faci acest lucru, vei descoperi că va exista mai mult spaţiu între emiterea de judecăţi, mai mult timp în care mintea ta este liniştită, relaxată şi deschisă.
Dacă te afli într-un grup sigur şi plin de iubire, foloseşte prezenţa acelor oameni pentru a-ţi expune prejudecăţile.
Mărturisindu-le altora, le laşi să iasă cu şi mai mare forţă decât o poţi face de unul singur. De asemenea, ajuţi la stabilirea în acea comunitate a unui climat în care ego-ul este recunoscut ca un fenomen natural, existent la toţi oamenii. El vine şi pleacă. Uneori cu furie. Uneori cu tristeţe.
Ajuţi să se creeze o atmosferă în care nimeni nu se autopedepseşte pentru că a avut un atac de ego. Prin urmare, ego-ul este tratat cu mai multă lejeritate şi lăsat să plece mult mai uşor. Apare tot mai mult umor. Ego-ul nu mai este hrănit de către ego, ci de altceva. De ceva blând şi îngăduitor. De ceva plin de milă, de acceptare şi de iertare. Nu contează ce nume îi pui. Unii îl numesc Spirit/Duh. Alţii îl numesc Sinele Superior. Alţii – Prezenţa Iubirii. Numele nu contează. Oricum i-ai spune, el este acel aspect din tine care nu este neliniştit sau rănit. Este conştienta întregului, în care adastă toate părţile. Mărturisindu-ţi prejudecăţile, stabileşti conexiunea cu întregul. Mintea deschisă şi inima deschisă revin. Permiţându-le fratelui şi surorii tale să-ţi fie martori, pui în lumină egalitatea ta cu ei. Recunoşti: „Şi eu sunt o persoană care judecă. Eu nu sunt diferit de voi”.
Prin exerciţiul mărturisirii voluntare se naşte o comunitate în care toţi sunt egali. Nimeni nu este mai spiritualizat decât ceilalţi. Cu toţii au prejudecăţi. Toţi vor să scape de ele şi să se întoarcă la pace.
Nimeni nu dă cu pietre şi nu critică pe altul pentru prejudecăţile sale. Nimeni nu-i citeşte din regulament. Prin faptul că el recunoaşte o greşeală sau o încălcare a limitelor, tu conştientizezi: „Uite, eu nu sunt cu nimic diferit de fratele meu”‘.
Recunoaşterea greşelilor nu înseamnă că te pretinzi a fi spiritualizat, nu este o dorinţă spre perfecţiune şi nici ruşine ca nu eşti perfect. E doar o acceptare a ego-ului, pe măsură ce el apare şi apoi se estompează. Este răbdare şi compasiune.
Aceasta face ca locul să fie şi mai sigur.
Atunci când stabileşti un climat în care ego-ul este acceptat şi iertat, viaţa devine mult mai uşoară pentru toată lumea. Spiritul îmbrăţişează acum cu multă iubire ego-ul. Iar tendinţa acestuia de a face ca mintea să se detaşeze este diminuată.
Pe măsură ce violenţele sunt din ce în ce mai rare şi mai puţin grave, rănile sufletului au timp să se vindece. Despre asta e vorba în biserica mea. Este o comunitate care vindecă. O comunitate de binecuvântare şi iertare necondiţionată. Un loc sigur în care ego-ul apare, fară să fie judecat sau condamnat. Un loc sacru, în care fiecare contra-acţiune, fiecare mişcare făcută din frică este recunoscută cu blândeţe şi lăsată să plece. Un sanctuar în care inima şi mintea se închid – doar ca să se deschidă şi mai deplin către prezenţa iubirii.
Paul Ferrini

Cu cat veti darui mai mult, cu atat veti primi mai mult, caci bogatia universului va continua sa circule astfel prin viata dumneavoastra. De fapt, tot ceea ce este cu adevarat valoros in viata nu face altceva decat sa se multiplice continuu atunci cand este daruit. Daca ceva nu se multiplica prin daruire, atunci nu merita sa fie daruit, nici primit!-Deepak Chopra

melimeloparis.ro savonnerie.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

mondris.ro