Legea Atractiei , combinatia irezistibila dintre Gand si Dragoste

In al partulea paragraf vei gasi urmatoarea afirmatie: „Mai intai trebuie sa cunosti puterea pe care o ai, apoi curajul sa indraznesti si in al treilea rand credinta sa faci.” Daca te concentrezi asupra acestor ganduri, daca le acorzi intreaga ta atentie, vei gasi in fiecare propozitie o lume de intelesuri si vei atrage catre tine alte ganduri in armonie cu acestea si curand vei cuprinde intreaga semnificatie a cunostintelor vitale asupra carora te concentrezi.
Cunostintele nu se aplica singure. Noi, ca indivizi, trebuie sa le aplicam, iar aplicarea consista in fertilizarea gandului cu un scop viu.
Timpul si gandurile pe care cei mai multi oameni le pierd intr-un efort fara scop ar face minuni daca ar fi directionate corect, daca ar avea un obiect bine determinat in vedere. Pentru a realiza aceasta este necesar sa-ti centrezi forta mentala pe un gand specific si sa o mentii acolo, excluzand toate celelalte ganduri. Daca te-ai uitat vreodata prin obiectivul unei camere, ai observat ca atunci cand acesata nu este focalizata pe obiect, imaginea este indistincta si neclara, dar daca este focalizata, obtinem o imagine clara si distincta. Aceasi lucru este valabil si pentru puterea de concentrare. Daca nu te concentrezi asupra obiectului pe care il ai in vedere, vei avea un contur cetos, indiferent, vag, indistinct si obscur al idealuluii tau, iar rezultatul va fi in concordanta cu imaginea mentala.

1. Nu exista scop in viata care nu poate fi atins prin intelegrea stiintifica a puterii creative a gandului.

2. Aceasta putere de a gandi este comuna tuturor. Omul exista pentru ca gandeste. Puterea omului de a gandi este infinita, in consecinta puterea sa creativa este nelimitata.

3. Stim ca gandul creeaza pentru noi lucrurile pe care le gandim, le aduce inspre noi si cu toate acestea ne este dificil sa banam frica, anxietatea, descurajarea – toate aceste sunt forte ale gandului foarte puternice, care continua sa indeparteze de noi lucrurile pe care le dorim; astfel facem mereu un pas inainte si doi inapoi.

4. Singurul mod de a ne proteja de a merge inapoi este prin a merge inainte. Vigilenta eterna este pretul succesului. Exista trei pasi, fiecare dintre ei absolut esential. Intai trebuie sa cunosti puterea pe care o ai, doi, sa ai curajul sa indraznesti, trei, sa ai credinta sa faci.

5. Avand aceasta baza, poti sa construiesti afacerea ideala, casa ideala, prietenii ideali si un mediu ideal. Nu esti restrans de nici un cost material. Gandul este omnipotent si are puterea sa retraga din Banca Infinita de substanta primordiala tot ceea ce este necesar. Resurse infinite se afla sub comanda ta.

6. Dar idealul tau trebuie sa fie clar, deslusit si definit. Daca ai un ideal astazi, altul maine si un al treilea saptamana viitoare inseamna sa-ti risipesti fortele si sa nu realizezi nimic. Rezultatul va fi o combinatie haotica si fara sens de material pierdut.

7. Din nefericire acesta este rezultatul pe care il obtin cei mai multi, iar cauza este evidenta. Daca un sculptor porneste de la o bucata de marmura si o dalta si isi schimba ideea la fiecare cincisprezece minute, ce rezultat putem astepta? Si de ce ai astepta tu un rezultat diferit cand modelezi cea mai mareata si mai plastica dintre toate substantele, singura substanta reala?

8. Rezultataul acestei indecizii si a gandirii negative se regasete adesea in pierderi materiale. Independenta care necesita multi ani de truda si efort dispare dintr-o data. Adesea realizam ca banii si proprietatile nu ne confera deloc independenta. Dimpotriva, singura independenta posibila o obtinem prin aplicarea practica a cunostintelor legate de puterea creativa a gandului.

9. Aceasta metoda de aplicare practica nu vine spre tine pana cand nu inveti ca singura putere pe care poti sa o ai este puterea de a te adapta la principiile imuabile si Divine. Tu nu poti schimba Infinitul, dar poti intelege legile Naturii. Recompensa pentru intelegerea acestora consista in realizarea abilitatii tale de a adapta gandurile tale Gandului Universal, care este Omniprezent. Abilitatea ta de a coopera cu aceasta Omnipotenta va indica gradul de succes pe care il vei atinge.

10. Puterea gandului se prezinta de multe ori prin fatete contrafacute, care sunt mai mult sau mai putin fascinante, dar rezultatul este daunator in loc sa fie de ajutor.

11.Bineinteles ingrijorarea, teama si toate celelalte ganduri negative produc fructe de tipul lor; cei care pastreaza ganduri de acest tip inevitabil vor culege ce au semanat.

12.Exista oamneni care cauta fenomenele paranormale si care devoreaza orice asa-numita dovada sau demonstratie obtinuta la sedintele de materializare. Acestia isi deschid usile mentale si se arunca in cel mai otravitor curent care poate fi gasit in lumea fizica. Pare ca nu inteleg ca aceasta calitate de a deveni negativ, receptiv, pasiv ii seaca de toata forta vitala si le aduce formele vibratorii ale gandului corespunzatoare acestei stari.

13.Mai sunt si sustinatorii Hindu, care vad fenomenul materializarii realizat de asa-numiti adepti, printr-o sursa de putere, de uitare, dar par sa nu realizeze ca atunci cand vointa se retrage, forma se usuca, iar fortele vibratorii dispar.

14.Telepatia sau transferul de ganduri s-a bucurat de o atentie considerabila, dar cum necesita o stare mentala negativa de partea receptorului, practica este daunatoare. Un gand poate fi trimis cu intentia de a fi auzit sau vazut, dar va aduce cu sine sanctiunea atasata inversarii principiului implicat.

15.In multe cazuri hipnotismul este daunator atat subiectului cat si operatorului. Nici o persoana familiara cu legile care guverneaza lumea mentala nu va gandi sa incerce sa domine vointa altuia, pentru ca incercand aceasta, el va pierde gradual (dar sigur) propria sa putere.

16.Toate aceste perversiuni au satisfactiile lor temporare, iar pentru unii reprezinta o fascinatie acuta, dar exista o fascinatie infinit mai mareata in adevarata intelegere a lumii puterii interioare, putere care creste pe masura ce este folosita, este permanenta, nu fluctuanta, care nu este numai un remediu pentru greselile trecutului – rezultatul unei gandiri gresite – dar confera o protectie profilactica impotriva tuturor modurilor si formelor de pericol si nu in cele din urma, este forta creatoare cu care putem construi situatii si medii noi.

17.Legea spune ca gandul se va corela cu obiectul sau si va aduce in manifestare in lumea materiala corespondentul obiectului gandit sau produs in lumea mentala. Cand discernem necesitatea absoluta de a vedea ca fiecare gand poarta in sine, inerent, germenele adevarului atunci legea cresterii va aduce in manifestare binele, pentru ca numai binele poate sa confere puterea permanenta.

18.Principiul care ii da gandului puterea dinamica de a se corela cu obiectul sau si de a stapani fiecare experienta umana adversa este Legea Atractiei, care este un alt nume pentru Dragoste. Aceste este un principiu etern si fundamental, inerent in toate lucrurile, in toate sistemele de Filosofie, in fiecare Religie si fiecare Stiinta. Nu putem sa ne pozitionam in afara acestei legi. Este sentimentul care atribuie vitalitate gandului. Sentimentul este dorinta, iar dorinta este dragoste. Gandul impregnat cu dragoste devine invincibil.

19.Gasim acest adevar subliniat oriunde puterea gandului este inteleasa. Mintea Universala este nu numai Inteligenta dar si substanta, iar aceasta substanta este forta de atractie care aduce pana si electronii impreuna, prin ; astfel se formeaza atomul. Atomii la randul lor sunt adusi impreuna de aceeasi lege si formeaza moleculele.
Moleculele iau forma materiala. Astfel vedem cum legea dragostei este forta creatoare din spatele fiecarei manifestari, nu numai pentru atomi, dar si pentru lumi, Univers sau orice altceva care poate fi conceput de imaginatie.

20.Legea atractiei prin toate mijloacele ei de aplicare a determinat oameni de toate varstele si din toate timpurile sa creada ca trebuie sa existe o fiinta care raspunde petitiilor si dorintelor lor, care manipuleaza evenimentele pentru a obtine rezultatele cerute.

21.Combinatia dintre Gand si Dragoste formeaza acea forta irezistibila numita Legea Atractiei. Toate legile naturii sunt irezistibile, nu ne putem impotrivi lor; legea Gravitatiei, Electricitatii sau orice alta lege opereaza cu exactitudine matematica. Nu exista variatii, doar canalul de distributie poate fi imperfect. Daca un pod se darama, nu atribuim caderea acestuia unei variatii a legii gravitatiei. Daca avem pana de electicitate nu tragem concluzia ca nu ne putem baza pe legile electricitatii, iar daca Legea Atractiei pare sa fie imperfecta in demonstrarea ei de catre o persoana neexperimentata, nu tragem concluzia ca cea mai mareata si infailibila lege, de care depinde intregul sistem de creatie, a fost suspendata. Ar trebui mai degraba sa ajungem la concluzia ca este nevoie de o mai buna intelegere a acesteia; dupa cum stii, solutia corecta a unei probleme dificile in matematica nu este intotdeauna usor de obtinut.

22.Lucrurile sunt create in lumea mentala sau spirituala inainte de a aparea in exterior, ca actiuni sau evenimente. Prin simplul proces de guvernare a fortelor gandului, astazi, putem ajuta la crearea evenimentelor care vor veni in viata noastra in viitor, poate chiar maine. Dorinta educata este cel mai puternic mijloc de a aduce in actiune Legea Atractiei.

23.Omul este astfel construit incat el trebuie mai intai sa-si creeze uneltele sau instrumentele prin care dobandeste puterea de a gandi. Mintea nu poate intelege o idee complet noua pana cand celule vibratorii ale creirului sunt pregatite sa o primeasca. Aceasta explica de ce este atat de dificil pentru noi sa acceptam sau sa apreciem o idee complet noua. Nu avem celule ale creirului capabile sa o recepteze si de aceea suntem neincrezatori. Pur si simplu nu credem.

24.Daca pana acum nu ai fost familiar cu Omnipotenta Legei Atractiei si cu metoda stiintifica prin care poate fi pusa in aplicare sau daca nu ai fost familiar cu posibilitatile nelimitate care se deschid celor care sunt capabili sa profite de avantajele resurselor care li se ofera, incepe acum si creeaza-ti celulele creierului necesare care te vor face capabil sa intelegi puterile nelimitate ce pot fi ale tale daca vei coopera cu Legea Naturii. Aceasta se poate realiza prin concetrare si atentie.

25.Intentia guverneaza atentia. Puterea vine prin repaos. Concentrarea da profunzime gandurile, confera intelepciune cuvantelor si urneste spre indeplinire toate fortele de mare potential.

26.Prin Tacere ajungi sa atingi puterea Omnipotenta a mintii subconstiente din care s-a dezvoltat intreaga putere.

27.Cel care isi doreste putere, intelepciune sau succes permanent de orice tip, le va gasi numai in interior; este o dezvaluire. Cel care nu este obisnuit poate spune ca linistea este foarte usor si simplu de atins, dar ar trebui sa-si aminteasca ca numai prin tacere absoluta se poate intra in contact cu Divinitatea, numai asa se pot invata legile care-nu-pot-fi-schimbate si se pot deschide canale; prin practica persistenta si concentrare se ajunge la perfectiune.

28.In aceasta saptamana du-te in camera, ia un scaun, aseaza-te intr-o pozitie convenabila. Relaxeaza-te, lasa-le pe toate sa treaca, atat mental cat si fizic. Intotdeauna sa faci asa; nu incerca niciodata sa faci o munca mentala sub presiune. Ai grija sa nu ai muschi sau nervi tensionati, sa fii pe de-a-ntregul comfortabil. Acum realizeaza unitatea ta cu omnipotenta. Vino in contact cu aceasta putere. Vino intr-o profunda si vitala intelegere, apreciere si realizare a faptului ca abilitatea ta de a gandi este abilitatea ta de a actiona asupra Mintii Universale si de a o aduce in manifestare, de a-ti indeplini oricare cerinta; tu ai, potential, aceeasi abilitate ca oricare alt individ care a fost sau va fi vreodata; fiecare este doar o manifestare sau o expresie a Unicului, toate sunt parte a intregului, nu exista diferenta de tip sau calitate, singura diferenta fiind doar de grad.
„Gandul nu poate concepe nimic ce nu poate fi exprimat. Poate ca primul care are ideea, doar o sugereaza, dar cel care va reusi sa o puna in practica va aparea cu siguranta.” – Wilson
Charles F. Haanel

Luaţi decizia să dăruiţi oriunde v-aţi afla, tuturor celor cu care vă întâlniţi. Atât timp cât veţi dărui, veţi primi. Cu cât veţi dărui mai mult, cu atât mai mare va deveni încrederea dumneavoastră în efectele miraculoase ale acestei legi a dăruirii. – Deepak Chopra

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.