Lumina, energie, multumire

11148315_446177275574103_4417539072678842140_nDe fiecare data când manânci ceva este bine sa îti imaginezi acel aliment, scaldat în lumina. Acest lucru te ajuta sa dinamizezi tot ceea ce înghiti. De fapt, nici nu este nevoie sa crezi acest lucru. Eu când am început sa practic acest exercitiu, nu stiam deloc care sunt beneficiile lui. Dar mi-am spus, Ce am de pierdut, pâna la urma? Atunci când înveti un lucru nou, care nu are cum sa-ti faca rau si care, din contra, are sanse mari sa fie benefic pentru tine, de ce sa nu încerci? Recunosc faptul ca am mult mai multa energie decât majoritatea oamenilor de vârsta mea, energie pe care o atribui, în mare parte, tuturor obiceiurilor benefice pe care le-am dobândit de-a lungul anilor. Folosec aceasta metoda mai ales atunci când sunt la restaurant sau când manânc alimente care nu sunt foarte naturale, când nu pot controla deloc calitatea acestora. Îmi imaginez acele alimente, înconjurate de lumina, spunându-i corpului meu sa absoarba doar ceea ce este bun pentru el si sa elimine cât mai repede ceea ce nu este bun pentru mine. În acelasi timp, faptul de-a multumi celor care au gatit mâncarea sau au contribuit la realizarea ei sau a unui aliment, începând de Ia obtinerea ingredientelor, pâna Ia pregatire, adauga un alt element foarte energizant, deoarece orice forma de recunostinta energizeaza persoana recunoscatoare precum si persoana recunoscuta.

 

Daca crezi ca nu vei putea tine minte ceea ce am mentionat mai sus, de fiecare data când manânci ceva, te înteleg. Este nevoie sa exersezi mai mult pana când va deveni o obisnuinta.

Orice obicei bun nu poate decât sa aiba consecinte foarte benefice pentru tine. Acesta este un alt semn de iubire de sine. Sa nu uiti ca primesti din partea celorlalti la fel de multa iubire câta îti transmiti tu însuti. Poti sa începi prin a avea câte un obicei nou, iar când acesta este bine înscris în tine, face parte din tine, poti sa îti formezi un alt obicei apoi. Este ca si atunci când înveti sa conduci o masina. La început, faci un efort pentru a te gândi Ia toate aspectele, dar treptat, devine mai usor.

La sfârsit îti vei da seama de faptul ca dobândirea unui reflex bun nu cere decât câteva secunde, Ia fiecare masa. Ai putea sa îti formezi un cod personal, care sa îti usureze sarcina. De exemplu, cuvintele DRAGOSTE si LUMINA, scrise undeva pe o foaie afisata Ia vedere în bucatarie. Orice metoda care te poate ajuta este foarte importanta.
Lise Bourbeau

Luaţi decizia să dăruiţi oriunde v-aţi afla, tuturor celor cu care vă întâlniţi. Atât timp cât veţi dărui, veţi primi. Cu cât veţi dărui mai mult, cu atât mai mare va deveni încrederea dumneavoastră în efectele miraculoase ale acestei legi a dăruirii. – Deepak Chopra

loading...

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.