Tot ceea ce trăieşte un om prin intermediul experienţelor reprezintă întotdeauna efectul gândurilor sale

12239524_936592806412847_3588792491557467024_nDacă ţi-e greu să accepţi că oamenii din jurul tău gândesc altfel decât tine, acesta e un semn de egoism. In prezent, egoismul este una dintre cele mai mari rele din lume. Deseori credem că acţionăm din dragoste, când, în realitate, încercăm să ne impunem părerile celor apropiaţi. De fapt, ne comportăm astfel pentru a ne simţi bine şi a avea dreptate.

Când celălalt îţi spune: „Da, e foarte corect ceea ce spui. Sunt total de acord cu tine!”, primeşti ceva care îţi face plăcere. A-ţi petrece timpul pentru a face, a spune sau a gândi lucruri numai ca să-ţi faci plăcere, în detrimentul altora, denotă egoism. A iubi înseamnă a descoperi ce îi face plăcere celuilalt şi a te strădui să-i dăruieşti acel lucru. Aceasta presupune, de asemenea, să verifici înainte de a acţiona şi nu să-ţi impui modul de gândire. Este atât de uşor să decizi pentru altcineva! Atunci când vorbesc despre utilizarea greşită a puterii personale, mă refer la încercarea de a-i domina pe alţii. Dacă eşti o femeie puternică, dacă ai un caracter ferm, cu siguranţă vei avea tendinţa să le impui altora punctul tău de vedere. încet-încet, începi să asculţi, să vezi ce gândesc oamenii despre o anumită situaţie, despre un anumit eveniment, o anumită persoană sau o slujbă. Fii deschisă şi vei descoperi un cu totul alt univers. Atâta vreme cât doreşti ca alţii să gândească la fel ca tine, vei trăi în lumea ta, o lume foarte limitată. Dacă vei fi deschisă faţă de alţii, vei descoperi adevărate minuni, pentru care ţi-ar fi trebuit ani întregi să le descoperi singură.

Aceasta nu înseamnă că trebuie să preiei tot ce spun sau gândesc alţii, să accepţi fără rezerve modul lor de a gândi! Este o ocazie formidabilă de a învăţa să-ţi dezvolţi discernământul.

Tot ceea ce trăieşte un om prin intermediul experienţelor reprezintă întotdeauna efectul gândurilor sale. Dacă nu-ţi place viaţa ta prezentă, în primul rând trebuie să accepţi că ea este aşa cum este datorită gândurilor tale. Gândurile reprezintă cauza; schimbă cauza şi vei obţine un alt efect. Intregul tău trecut poate fi schimbat începând de astăzi, dacă o doreşti, într-adevăr, cea mai mare putere a ta constă în gândurile pe care le nutreşti în prezent. Ceea ce gândeşti în momentul de faţă va crea minutul următor, săptămâna următoare şi anul care va veni. Experienţele pe care le trăieşti acum reprezintă efectul gândurilor pe care le-ai pus în mişcare ieri, alaltăieri, anul trecut, acum zece ani… Dacă în acest moment nu ai decât gânduri de succes, de prosperitate, de dragoste, de pace interioară şi dacă reuşeşti să menţii aceste gânduri întreaga zi, vei vedea că viaţa ta se schimbă.

Related:  Cum să ne spiritualizăm toate activitățile

Subconştientul tău, acea parte invizibilă din tine, are un singur rol – acela de a continua să repete mecanic ceea ce i-ai dat prin intermediul gândurilor tale. Gândeşte în continuare că nu eşti bună – sau orice altceva de acest gen – şi, după ce gândul s-a repetat de suficiente ori pentru ca subconştientul să capteze ideea, indiferent dacă ai exprimat-o conştient sau nu,va continua să o capteze şi o va conduce spre realizare. Cu timpul, dacă nu ţi-ai schimbat acest gând, vei avea tot mai puţină încredere în tine, te vei simţi din ce în ce mai puţin bună. Vei simţi încontinuu nevoia să ţi se spună că eşti bună şi, chiar dacă ţi se va spune, îţi va fi dificil să o crezi. Vei crede cu adevărat că eşti bună numai atunci când vei fi capabilă să ţi-o spui ţie însăţi cu încredere. Dacă pui sămânţa unui nou gând şi îl repeţi de mai multe ori pe zi, fără încetare, subconştientul tău îl va capta şi-l va lăsa deoparte pe celălalt. Din fericire, nu e nevoie să-ţi reprogramezi complet subconştientul.

E suficient să-i dai un nou program, adică gânduri noi. Subconştientul acţionează întotdeauna asupra gândurilor primite cel mai recent.

Subconştientul nu se odihneşte nici o clipă şi munceşte cel mai eficient în cursul nopţii, când dormi. E foarte important să-l hrăneşti întotdeauna cu gânduri bune, dar în special seara, înainte să mergi la culcare. Este un moment foarte potrivit pentru a te gândi la lucruri extraordinare, pentru a vizualiza imagini mentale legate de aceste gânduri. Subconştientul tău lucrează asupra lor toată noaptea.

Treci la lucru încă de pe acum, chiar dacă poate ai îndoieli cu privire la această putere a gândului îndreptat spre o anumită ţintă. N-ai nimic de pierdut şi, cu siguranţă, ai plătit un preţ foarte mare pentru efectele gândurilor negative pe care le-ai nutrit în trecut. în viată, atunci când nu ai nimic de pierdut şi totul de câştigat, nu trebuie să eziţi nici o clipă pentru a începe ceva nou. Vei avea numai de câştigat.

Related:  Detasarea

Ce crezi despre tine însăţi în general? Te crezi superioară sau inferioară altora? Aminteşte-ţi că de fiecare dată când te compari cu cineva, nu eşti în contact cu Dumnezeul tău interior şi că fiecare om este expresia lui Dumnezeu. Este ca şi cum ai compara doi trandafiri. Faptul că unul este mai deschis decât celălalt nu înseamnă că acela este mai puţin „trandafir”!

Amândoi sunt trandafiri frumoşi. Pur şi simplu se află în etape de creştere diferite. Acelaşi lucru e valabil şi pentru oameni.

Când eşti în contact cu partea divină din tine, cu Dumnezeul tău interior, nu te mai compari cu alţii.

Să presupunem că te simţi inferioară pentru că nu ai atâtea diplome, atâtea titluri sau atâţia bani ca altcineva. Aceasta înseamnă că te subestimezi prin intermediul bunurilor materiale,deşi adevărata ta valoare este spirituală şi se situează la nivelul inimii, adică trebuie evaluată după capacitatea ta de a iubi fără a aştepta ceva în schimb. Poţi face atâtea acte de dragoste într-o singură zi! Câtă dragoste poţi dărui celor din jurul tău! Pentru asta nu e nevoie să acumulezi bunuri materiale.

Bineînţeles, bogăţia materială îşi are importanţa sa, dar ea nu-ţi serveşte decât în măsura în care te pune în contact cu Dumnezeul tău interior când îi serveşti pe semenii tăi.

 Fiecare gând pe care îl emiţi produce o formă în lumea invizibilă. Această formă-gând se numeşte elemental. Un elemental este hrănit prin repetarea aceluiaşi gând, în mod conştient sau nu. De fiecare dată când repeţi acel gând, elementarul creşte. Dat fiind că în fiecare zi ne trec prin cap mii de gânduri, suntem înconjuraţi de mii de forme-gând. Cele care nu sunt hrănite nu rezistă, mor aproape instantaneu. Dar un elemental care devine foarte puternic deoarece e alimentat cu gândurile tale va ajunge să te copleşească, să-ţi ia toată energia. Va deveni o obsesie. Te va incita la alte gânduri identice, fiindcă are tot timpul nevoie de hrană pentru a continua să existe. In plus, va aduce în jurul tău elemente similare celor din care este constituit, tot cu scopul de a se alimenta.

Dacă forma-gând pe care o nutreşti este „Nu sunt iubită, nu merit să fiu iubită”, de fiecare dată când se produce un incident în cursul contactelor tale cu ceilalţi, îţi vei spune: „Deci aşa!

Related:  Ai să mă iubeşti

Nici acum n-am fost în stare să fac sau să spun ce trebuie!

N-o să mă iubească nimeni din cauza asta!”, vei alimenta astfel orma-gând pe care ai creat-o. Pe măsură ce acest elemental creşte şi te copleşeşte, ajungi să nu mai vezi nimic bun în tine.

Te subestimezi tot timpul şi atragi din ce în ce mai multe situaţii care îţi dau dreptate. Eşti respinsă din ce în ce mai mult!

Frica ta de respingere te va face să-i îndepărtezi pe anumiţi oameni din viaţa ta şi-ţi vei spune: „Ştiam că n-o să mă înţeleg cu ea!”. Aceasta îţi va întări convingerea că nu eşti iubită, că nu meriţi „plăcerea” de a fi iubită.

Pentru a suprima această formă-gând care te distruge, care îţi răpeşte energia, devino din ce în ce mai conştientă că trebuie să creezi o formă-gând contrară, aceea a unei persoane iubite,respectate, admirate. De fiecare dată când ai impresia că nu eşti iubită sau acceptată, îndepărtează imediat acel gând. Gândeşte-te că nu eul tău real este respins, poate fi vorba numai despre felul tău de a vorbi sau de a te comporta. In vorbele pe care le auzi, încearcă să percepi numai dragoste, venită din partea unor oameni care vor să te ajute. în acest fel, vei primi dragoste în loc de critică; gândul tău se schimbă, te simţi iubită, ceea ce alimentează noul elemental – acela al unei persoane iubite.

Când acest elemental îl va depăşi ca dimensiuni pe cel creat anterior, vei repurta o mare victorie. îţi va fi din ce în ce mai uşor să trăieşti cu gândul de a fi o persoană iubită.

Aşa cum ai început să constaţi, ai fost înzestrată cu puteri miraculoase care îţi permit să-ţi creezi o viaţă extraordinară!

Nu-ţi mai rămâne decât să le foloseşti… în ceea ce priveşte puterea gândului, este imensă! Să nu uiţi nicicând de ea!

Lise Bourbeau

A fi bogat înseamnă a dărui, a nu dărui nimic înseamnă a fi sărac. A iubi înseamnă a trăi, a nu iubi nimic înseamnă a fi mort. A fi fericit înseamnă a te devota, a nu exista decât pentru tine înseamnă a te refuza pe tine însuţi şi a te sechestra în infern. – Eliphas Levi

2 Replies to “Tot ceea ce trăieşte un om prin intermediul experienţelor reprezintă întotdeauna efectul gândurilor sale”

  1. Sa nu impui altora parerile proprii,insa poate exista si extrema opusa,des intalnita si ea,aceea in care oamenii aleg sa nu mai fie ei,sa nu se mai exprime cum simt ,sa aprobe continuu, tocmai pentru a nu supara,a nu deranja pe nimeni.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.