Urechile . Afectiuni ale urechilor

urecheVăzul şi auzul sunt simţurile care mă ajută să mă orientez in mediu. Pot să văd ceva, fără sunet sau pot auzi ceva, fără să văd neapărat de unde provine sunetul, impreună, cele două simţuri creează un soi de lume in „trei dimensiuni”. Urechile mă ajută să aud toate sunetele din jurul meu, atat pe cele armonioase, cat şi pe cele neplăcute.
Surditatea totală şau parţială poate surveni atunci cand nu pot accepta ceea ce aud. intrerup contactul intre mine şi ceilalţi. Dacă sunt surd, inseamnă că s-a instalat un proces selectiv de informare, vreau să aud doar ceea ce imi convine şi resping tot ceea ce nu-mi place.. Acest proces selectiv este foarte eficient, deoarece mă ajută să „recunosc”, de exemplu, vocea copilului meu, atunci cand il caut intr-o mulţime de oameni. in acelaşi fel, acest proces acţionează şi invers, in cazul lucrurilor pe care nu vreau să le aud. Intr-un mod indirect, urechile ajută la menţinerea unui echilibru corp-spirit in Univers. Acest echilibru mă ţine in picioare, in alertă şi mă ajută să fiu centrat şi să imi urmez drumul. Urechea este şi un simbol pentru ascultarea mea interioară.
Ascultarea inţelepciunii mele interioare se face prin intermediul urechilor. Starea urechilor mele indică cat de mult sunt deschis faţă de emoţiile mele cele mai adanci şi cat de flexibil şi primitor sunt faţă de ele.
Accept să răman flexibil faţă de structurile vieţii, care sunt mereu in evoluţie.
Construind baze solide, cu ajutorul vocii mele interioare, urechile mele vor fi perfect sănătoase!

Afecţiunile urechilor ( acufene , bazait in urechi , otita ) apar atunci cand trăiesc o suferinţă, cand sunt iritat sau mă simt rănit de lucrurile pe care le aud. Pot avea impresia că nimeni nu ascultă ceea ce am de spus sau sunt dezamăgit faţă de ceea ce aş fi vrut să aud şi nu mi se spune (complimente, mulţumiri etc) Este ca şi cum aş vrea să mă inchid şi să nu mai fiu in contact cu ceea ce este in jurul meu. Sau poate sunt incăpăţanat şi refuz să aud ceea ce spun ceilalţi. Ceea ce aud imi depăşeşte puterea de inţelegere. Dacă mă simt confuz legat de ceea ce nu am putut auzi, din cauza unui zgomot, de exemplu, cuvinte sau informaţii foarte importante (de exemplu referitoare la a lua o decizie sau a alege o anumită direcţie), furia sau frustrarea mea vor declanşa o afecţiune la nivelul urechilor. Există o slăbire a auzului la nivelul comunicării, al zgomotelor.
Uneori, poate fi vorba despre un conflict in relaţie cu mama, care se manifestă printr-o afecţiune a urechii. Durerea de ureche apare ca urmare a unei critici care „mi-a ajuns la ureche” şi care imi era destinată mie sau altcuiva. Ceea ce aud mă nelinişteşte şi imi face rău, atat fizic cat şi emoţional. Mă simt inchis in trecutul meu intunecat, de care mă agăţ. imi port pică şi mă culpabilizez. imi fac rău singur şi poate ii las şi pe ceilalţi să mă rănească. Dacă este vorba despre o infecţie la ureche, este posibil să fi auzit cuvinte care mi-au produs o iritare, o tulburare emoţională, un conflict sau un dezechilibru. Urechile mele reacţionează puternic atunci cand aud un dezacord sau o neinţelegere in cazul unor persoane pe care le iubesc. Dacă este vorba despre o otită, acest lucru indică faptul că simt multă neputinţă legat de ceea ce am auzit. Este ca şi cum urechile mele ar fi fost sparte de cuvinte pline de violenţă. Dacă un copil are o durere de ureche, acest lucru poate exprima un conflict legat de mediul familial sau de şcoală. Durerile de ureche sunt frecvente la copiii care aud tot ceea ce spun adulţii, certurile părinţilor, fără să poată să-şi exprime punctul lor de vedere. Este posibil să aud diferite versiuni ale aceleiaşi poveşti şi acest lucru mă tulbură mult, deoarece nu mai ştiu ce să cred. De obicei, unul dintre părinţii mei trăieşte aceeaşi situaţie ca şi mine, pe plan afectiv.
Pot fi o oglindă care ii arată faptul că ar fi important pentru el să se asculte. Durerile de urechi se pot manifesta la adulţii care au o dificultate de a comunica verbal, mai ales dacă nu suportă să folosească telefonul. Pot avea o dificultate să inchei conversaţiile care mi se par plictisitoare, despre aceleaşi subiecte care se repetă la nesfarşit. Ajung să am o „fobie de telefon”, care, prost gestionată, poate declanşa o durere de ureche. Corpul poate, de asemenea, să imi spună că ar trebui să imi ascult mai mult inţelepciunea mea interioară. Pot fi confuz cu privire la mesajele sau semnalele care imi sunt trimise şi vreau, intr-un fel, să nu mai aud ce se intamplă, „nu-mi cred urechilor!” Urechile se pot infunda atunci cand vreau să mă ascund, să mă refugiez in interiorul meu şi, dacă vreau să nu mai aud nimic, deoarece mă doare prea tare sau mă deranjează prea tare ceea,ce aud. Acest lucru este valabil atunci cand am un dop de creară in urechi: nu mai vreau să aud certurile, cuvintele care mă rănesc. Păstrez totul in mine, in loc să ignor ce s-a spus.
Accept să mă disciplinez, să „aplec urechea” la tot ceea ce se intamplă in jurul meu şi mai ales in interiorul meu. Invăţ să imi ţin urechile „deschise” tot timpul, dezvoltandu-mi in acelaşi timp capacitatea de a mă detaşa de ceea ce aud. Astfel, inima mea poate rămane deschisă tot timpul.
Jacques Martel

Multumeste pamantului pentru toate cele ce-ti ofera, multumeste cerului pentru ploaia care iti hraneste pamantul, multumeste soarelui pentru caldura si lumina casei tale si a pamantului tau, multumeste lunii pentru linistea somnului tau, multumeste stelelor ca vegheaza asupra somnului tau, multumeste muntelui pentru povetele si fierul ce-l iei din el,multumeste padurii pentru tot ce iei de acolo, multumeste izvorului pentru apa ce-o bei,multumeste copacului pentru lucrarile ce-ti arata, multumeste omului bun ce-ti aduce bucurie si zambet pe chip.-Legile lui Zamolxe

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

mondris.ro