Colesterolul , simbolul bucuriei de a trai

Colesterolul Colesterolul are legătură cu sangele, simbolul bucuriei de a trăi. Colesterolul provine din anumite alimente nevegetale. Organismul nostru il transformă, in ficat. Este o componentă importantă pentru peretele celular. Dacă cantitatea de colesterol este prea mare, acesta se depune pe vasele de sange şi reduce, treptat, diametrul acestora.

Oare de ce se intamplă acest lucru ? Pentru că mi-am pierdut bucuria de a trăi!

In adancul meu, cred că nu merit să fiu fericit, să fiu vesel şi această bucurie circulă foarte greu ! „Imi fac sange rău” sau sange bun (precum colesterolul).
Este nevoie să redescopăr sensul vieţii mele. Oare viaţa mea merge in sensul in care imi doresc eu ? Mă pot intreba, de asemenea, dacă imi fac prea multe griji, mai ales cu privire la mama mea sau la familie. Este posibil să crească colesterolul după anumite evenimente, precum pensionarea, deoarece nu mai am bucuria de a trăi pe care ii aveam cu colegii de muncă sau cu oamenii pe care ii intalneam la muncă.

Această creştere se poate produce şi atunci cand pleacă cineva drag, care imi aducea bucurie in viaţă. In acest caz, in loc să dezvolt un diabet, care este simbolul unei tristeţi profunde, corpul meu interpretează evenimentul ca pe o pierdere a bucuriei de a trăi, ceea ce determină creşterea nivelului de colesterol. Acest lucru se poate intampla şi după pierderea unui animal de companie sau in orice situaţie care poate să imi diminueze, conştient sau nu, bucuria de a trăi. Uneori trăiesc şi un sentiment de nesiguranţă. Trăiesc o situaţie intr-un mod dramatic. De exemplu, in cazul in care vreau să realizez un proiect, să construiesc ceva, un lucru la care ţin mult, dar nu sunt ajutat de nimeni. Nu pot conta decat pe mine insumi şi acest lucru mă afectează foarte mult. Dacă las această stare să se agraveze, risc să am, intr-o zi, un atac cardiac. Dacă nu rezolv situaţia care mă face să imi pierd bucuia de a trăi, este afectat un aspect foarte important din viaţa mea – iubirea. Cand bucuria mea se pierde, este ca şi cum aş simţi mai puţină iubire in mine, de aceea pierderea bucuriei imi afectează inima. Un nivel crescut al colesterolului indică faptul că imi este greu să mă implic cu adevărat in viaţa mea. Mă simt ca un actor care joacă o piesă de teatru: fac parte din spectacol, dar nu imi insuşesc in totalitate emoţiile. Joc un rol pentru a le fi pe plac celorlalţi, cand de fapt ar trebui să fac ceea ce imi place mie. Am devenit foarte altruist, pentru a evita să fiu considerat egocentrist Am impresia că, visele mele sunt irealizabile, inacceptabile. imi caut identitatea. Mă identific mai mult cu familia mea, pe care o văd cum se destramă, se distruge. Poate fi vorba despre familia mea biologică, dar şi despre un grup din care fac parte, sau despre colegii de muncă. Aş vrea ca familia mea să fie unită, să trăiască in armonie, dar mă simt incapabil să intervin. Majoritatea colesterolului animal (provenit din carne şi produse lactate} apare din cauza unei alimentaţii prea bogate, a occidentalilor. Alimentele cu conţinut bogat in colesterol, reprezintă o anumită satisfacere egoistă, a apetitului meu. Mă simt bine, fără să mă gandesc o clipă că, acest surplus imi poate deteriora şi chiar distruge sănătatea! Este o iluzie să cred că ii produc o plăcere corpului meu. Verific dacă mă iubesc intr-un mod puţin cam „egoist sau egocentric”. Absorbind alimente cu conţinut prea mare de colesterol, imi neg bucuriile vieţii. Intr-o zi, va trebui să plătesc acest lucru.

Chiar imi doresc o astfel de afecţiune ?Accept să mă schimb imediat şi să las să circule bucuria in mine, ca un copil care se minunează in faţa frumuseţilor vieţii! Imi neutralizez frica de a trăi cu bucurie şi accept să las bucuria să intre in viaţa mea. Accept să fiu eu insumi, să imi realizez visele. Savurez fiecare moment, deoarece am dreptul să fiu fericit.

Jacques Martel

loading...

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.