Emotivitatea

12742634_1132049426827257_8887546709134359965_nEmotivitatea sau mai degrabă, hiperemotivitatea, este o stare in care toate emoţiile sunt pe cale de a exploda. Orice lucru mărunt mă poate tulbura. Cand mă aflu intr-o astfel de stare, mă simt paralizat, vederea mi se tulbură şi pot chiar să imi pierd echilibrul. Trăiesc o stare de nesiguranţă, sunt hiperactiv mental şi am tendinţa de a dramatiza totul. Am , de asemenea, tendinţa de a fi mai puţin activ, de a
nu-mi implini sarcinile, de a realiza puţine proiecte, deoarece sunt paralizat de frică.
Devin fragil pe plan emoţional şi fizic. Am reflexul de a mă izola de lume, pentru a mă proteja. Simptomele fizice legat de sunt: accelerarea ritmului cardiac, senzaţia de sufocare, digestie dificilă (ajungand chiar pană la ulcer stomacal), constipaţie, diaree şi tensiune musculară. Deoarece imi este frică de necunoscut, imi dezvolt obiceiuri pentru a diminua angoasa. De unde vine această agitaţie ? Poate fi rezultatul unui traumatism afectiv, a unor conflicte repetate, a unui climat obişnuit din viaţa mea, bazat pe nesiguranţă (afectivă sau materială) etc.
Accept să reintru in contact cu esenţa fiinţei mele, să imi consider emotivitatea un mod de comunicare cu ceilalţi. Meditaţia, relaxarea sau orice altă tehnică care mă ajută să mă calmez, care mă aduce aici şi acum, mă poate ajuta să reintru in contact cu fiinţa mea interioară şi să imi re-echilibrez emoţiile. Astfel, imi voi redescoperi adevăratele nevoi şi voi invăţa să am incredere, deoarece ştiu că totul vine spre mine intr-un mod perfect, pentru evoluţia mea.
Jacques Martel

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.