Fiecare problema are o cheie potrivita

problemaIeri ati reusit sa rezolvati o problema, dar iata ca astazi s-a ivit alta: Bineînţeles ca nu puteti utiliza aceiasi solutie ca cea de ieri, caci fiecare problema necesita o solutie propie. Acasa aveti la fiecare usa câte o broasca cu cheie propie; deci, nu puteti deschide toate usile cu aceeasi cheie: trebuie sa gasiti cheia corespunzatoare. Si în viata psihica exista diferite chei pentru diferite usi. Daca vrem sa folosim mereu aceeasi cheie, vom ramâne în fata unor usi închise. Exista trei chei principale: Iubirea, Întelepciunea si Adevarul ; Iubirea deschide inimile, Întelepciunea deschide intelectul, iar Adevarul deschide vointa. Când aveti o problema de rezolvat, încercati diferite chei. Daca cu prima cheie nu se deschide, încercati-o pe a doua, si, daca nici a doua nu o va deschide, încercati-o pe a treia.

În fiecare zi avem nevoie de hrana, de bautura, de somn, de adapost, de îmbracaminte, de a lucra, de a ne plimba, de a citi, de a asculta muzica, de a întâlni oameni, de a gândi, de a iubi, de a admira… Inteligenta cosmica este cea care provoaca aceste nevoi, punându-ne în fata toate aceste probleme de rezolvat pentru a ne învata sa ne dezvoltam în toate domeniile si în toate planurile. De îndata ce apare o noua nevoie, se naste o noua problema, apoi alta si înca alta… iar noi trebuie sa ne exersam pentru ca sa gasim de fiecare data o solutie potrivita.

În lume nu contenesc sa apara nevoi noi, creând noi probleme, deci noi activitati. Cauza este viata însasi care curge, circula, deplaseaza obiecte, iar omul este obligat sa-i urmeze cursul. Trebuie sa trecem printr-un loc anume, apoi prin altul, sau trebuie sa corectam traseul energiei asa cum o facem cu unele cursuri de apa. Viata nu ne lasa sa stam pe loc, ea ne obliga sa trecem prin locuri diferite pentru a ne învata sa vedem, sa întelegem, sa simtim, sa actionam în toate felurile posibile. Deci, trebuie sa cautam permanent solutii pentru noile probleme pe care ni le pune viata, dar, va repet, aceste probleme sunt, în general, de trei feluri: de vointa, de inima si de intelect, sau altfel spus, privind corpul, sufletul si Spiritul.
Omraam Mikhael Aivanhov

Pentru a fi echilibraţi şi pentru a fi în armonie cu legea naturală, trebuie să fim capabili să dăm şi să primim. A da sau a ajuta, fie că oferi dragoste, timp, bani sau talent, creează un gol care îţi dă posibilitatea să primeşti mai mult din ceea ce dai. Primind îndatoritor, în schimb, te umpli din nou pentru a da şi mai mult. Serviciul este deci parte dintr-un ciclu natural al universului şi o parte importantă din sănătatea ta fizică, psihologică, spirituală şi chiar financiară.
Principiul serviciului se rezumă perfect în fraza: „Cum dai, aşa primeşti”
Maestrul Stephen Co, Eric. B. Robins,John Merryman

Related:  Frumuseţea este darul lui Dumnezeu

One Reply to “Fiecare problema are o cheie potrivita”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.