Puterea pe care mintea o are asupra corpului

12107097_745421528895758_8937790848104565973_n (1)Gandurile sunt seminte spirituale, care, plantate in subconstient, au tendinta sa creasca si sa se raspandeasca, dar adesea fructul lor nu este pe placul nostru.
Diferitele forme de inflamare, paralizie, nervozitate si conditii de boala in general sunt manifestari ale fricii, ingrijorarii, grijii, anxietatii, geloziei, urii si a altor ganduri similare.
Procesele vietii sunt purtate de doua metode distincte: prima, prin acumularea si folosirea materialelor nutritive necesare pentru construirea celulelor; a doua, separarea si eliminarea deseurilor.Intreaga viata se bazeaza pe aceste activitati constructive si destructive; si cum mancarea, apa, aerul sunt singurele necesare pentru construirea celulelor, ar parea ca problema prelungirii vietii pentru o perioada indefinita nu ar trebui sa fie foarte dificila.
Oricum, oricat de ciudat ar parea, cea de-a doua activitatea, cea destructiva, cu rare exceptii, este cauza tuturor bolilor. Resturile se acumuleaza si satureaza tesuturile, ceea ce conduce la intoxicatie. Aceasta poate fi partiala sau generala. In primul caz tulburarea va fi locala; in al doilea caz va afecta intregul sistem.
Problema care se aseaza in calea noastra in procesul de vindecare a bolii este aceea de a creste fluxul si distributia energiei vitale in intregul sistem, iar aceasta se poate realiza numai prin eliminarea gandurilor de frica, ingrijorare, grija, anxietate, gelozie, ura sau orice alt tip de gand destructiv care are tendinta de a distruge si ruina nervii si glandele care controleaza excretia si eliminarea materiei reziduale otravitoare.
Produsele nutritive si tonice nu pot conferi viata pentru ca sunt manifestari secundare ale vietii. Manifestarea primara a vietii si cum putem ajunge in contact cu ea va fi explicata in partea care urmeaza.
1. Cunoasterea este nepretuita fiindca prin aplicarea ei putem sa necream viitorul asa cum vrem noi sa fie. Cand realizam ca prezentul nostru caracter, mediul nostru prezent, abilitatile noastre prezente, conditia noastra fizica prezenta nu sunt decat rezultatul gandirii noastre trecute, atunci incepem sa avem o oarecare conceptie despre valoarea cunoasterii.
2. Daca starea sanatatii noastre nu este cea dorita, hai sa examinam metoda noastra de gandire; hai sa ne amintim ca fiecare gand produce o impresie asupra mintii; fiecare impresie este samanta care sa afunda in subconstient si formeaza o tendinta; tendinta va atrage alte ganduri similare si inainte de a ne da seama, vom avea o recolta care trebuie culeasa.
3. Daca aceste ganduri contin germeniii bolii, cultura va fi boala, decadere, slabiciune si esec. Intrebarea este ce gandim, ce cream, care va fi recolta noastra?
4. Daca exista vreo conditie fizica pe care dorim sa o schimbam, legea viziualizarii va fi de folos. Creeaza-ti o imagine mentala perfecta, pastreaz-o in minte pana cand este absorbita de mintea constienta.
Multi au eliminat boli cronice in cateva saptamani prin aceasta metoda, iar alte mii au depasit si distrus toate tipurile de tulburare fizica prin aceasta metoda in cateva zile, cateodata in cateva minute.
5. Prin legea vibratiei mintea exercita control asupra corpului. Stim ca fiecare actiune mentala este o vibratie si mai stim ca forma este un simplu mod de miscare, o rata a vibratiei. De aici, fiecare vibratie modifica fiecare atom in organism, fiecare celula vie este afectata si o schimbare chimica se realizeaza la fiecare grup de celule.
6. Totul in univers este ceea ce este prin virtutea ratei vibratiei. Daca schimbam rata vibratiei schimbam natura, calitatea si forma. Vasta panorama a naturii, vazuta si nevazuta, se afla in continua schimbare prin simpla schimbare a ratei vibratiei; iar cum gandul este o vibratie, noi putem exercita aceasta putere. Putem schimba vibratia si astfel putem produce conditiile care dorim sa se manifeste in corpurile noastre.
7. Cu totii folosim aceasta putere in fiecare moment. Problema este ca cei mai multi dintre noi o folosim inconstient si astfel producem rezultate nedorite. Provocarea este sa o folosim inteligent si sa producem numai rezulatele dorite. Nu ar trebui sa fie dificil, pentru ca toti avem destula experienta sa stim ce anume produce vibratii placute in organism si de asemnenea ce anume produce senzatii neplacute si dezagreabile.
8. Tot ceea ce este necesar este sa consultam propria noastra experienta. Cand gandurile noastre au fost inalte, progresive, constructive, curajoase, nobile, dragute sau in orice fel dezirabile, am pus in miscare vibratii care aduc anumite rezultate. Cand gandurile noastre au fost pline de invidie, ura, gelozie, criticism sau alte o mie si una de forme de discordie, anumite vibtratii au fost puse in miscare care au adus rezultate de natura diferita si fiecare din aceste rate de vibratie, daca sunt pastrate, se cristalizeaza in forma. In primul caz, rezultatul consta in sanatate mentala, morala si fizica, iar in al doilea caz in discordie, dizarmonie si boala.
9. Putem astfel intelege cate ceva din puterea pe care mintea o are asupra corpului.
10.Mintea obiectiva are anumite efecte asupra corpului, care sunt general acceptate. Cineva iti spune ceva care ti se pare ridicol si incepi sa razi, poate ca atat de tare incat intregul corp se zguduie, ceea ce arata ca acel gand a controlat muschii corpului tau; sau cineva iti spune ceva care iti atrage simpatia si ochii ti se umplu de lacrimi, ceea ce iarasi demonstreaza ca gandul iti controleaza glandele corpului; sau cineva iti spune ceva care te infurie si sangele iti urca in obraji, ceea ce arata ca gandul iti controleaza circulatia sangelui. Dar cum aceste experiente sunt toate rezultatul actiunii mintii obiective asupra corpului, rezultatele sunt de natura temporara; curand dispar si situatia revine la forma initiala.
11.Sa vedem cum difera actiunea subconstientului asupra corpului. Te ranesti; mii de celule incep sa munceasca pentru a vindeca rana; in cateva zile sau in cate saptamani munca este indeplinita. Poti sa iti
rupi un os. Nici un chirurg din aceasta lume nu poate sa lipeasca cele doua parti la loc (nu ma refer la inserarea unei tije sau a altui dispozitiv care sa intareasca sau sa inlocuiasca oasele). Doctorul poate sa aseze osul in pozitie, iar mintea subiectiva va incepe imediat procesul de lipire a celor doua parti si in scurt timp osul va fi din nou solid ca la inceput. Poti sa inghiti otrava; mintea subiectiva va descoperi imediat pericolul si va face eforturi violente sa o elimine. Poti sa fii infestat cu un germene periculos; mintea subiectiva va incepe imediat sa construiasca un zid in jurul zonei infestate si va distruge infectia,
absorbind-o cu ajutorul globulelor albe care servesc acestui scop.
12. Aceste procese ale subconstientului de obicei au loc fara ca noi sa ne dam seama sau sa dirijam aceasta activitate si atat timp cat nu intervenim, rezultatul este perfect; dar aceste milioane de celule care repara sunt toate inteligente si raspund gandurilor noastre; de multe ori ele sunt paralizate si devin impotente datorita gandurilor noastre de frica, indoiala si anxietate. Sunt ca o armata de muncitori, gata sa inceapa o piesa importanta, dar de fiecare data cand incep, incepe o greva sau se schimba planurile pana cand in final se descurajeaja si renunta.
13.Calea catre sanatatea se fondeaza pe legea vibratiei, care este baza tuturor stiintelor. Aceasta lege este pusa in aplicare de catre minte, de catre „lumea interioara”. Este o chestiune de efort individual si de practica. Lumea puterii noastre este in interior; daca suntem intelepti,nu pierdem timp si efort incercand sa ne luptam cu efectele pe care le gasim in „lumea exterioara”, care nu este decat o reflexie.
14.Putem intotdeauna sa gasim cauza in lumea interioara; schimband cauza, schimbam efectul.
15. Fiecare celula in corpul nostru este inteligenta si va raspunde indicatiilor noastre. Celulele sunt toate creatori care vor crea exact pe matricea pe care le-o furnizam.
16.Deci, cand imagini perfecte sunt plasate in fata mintii subiective, energiile creative vor construi un corp perfect.
17.Celulele creierului sunt construite in acelasi fel. Calitatea creierului este guvernata de starea mintii sau de atitudinea mentala, astfel, daca atitudini mentale nedorite sunt transmise lumii subiective, ele se vor transfera in corpul nostru. Vedem deci cu usurinta ca daca dorim ca organismul nostru sa fie sanatos, puternic, plin de vitalitate, acesta trebuie sa fie gandul nostru predominant.
18. Stim acum ca fiecare element al corpului uman este rezultatul ratei vibratiei.
19. Stim ca actiunea mentala este rata vibratiei.
20. Stim ca ratele inalte de vibratie guverneaza, modifica, controleaza, schimba sau distrug ratele de joasa vibratie.
21. Stim ca aceatsa rata a vibratiei este guvernata de caracterul celulelor creierului.
22. Stim cum sa cream aceste celule ale creierului.
23.Deci stim cum sa facem orice modificare fizica in corpul nostru si asigurandu-ne cunoastintele aplicabile ale puterii mintii in toata amploarea ei, ajungem sa intelegem ca practic nu exista nici o limita
care poate fi adusa abilitatii noastre de a ne plasa in armonie cu Legea Naturii, care este omnipotenta.
24.Aceasta influenta sau control asupra corpului de catre minte devine din ce in ce mai cunoscuta si tot mai multi medici acorda o mare atentie acestei chestiuni. Dr. Albert T. Shofield, care a scris cateva carti
importante despre acest subiect, spune: „Subiectul terapeuticii mentale este inca ignorat de catre medicina in general. In fiziologie nu exista referinte la puterea centrala care controleaza corpul spre binele lui, iar despre puterea mintii asupra corpului se vorbeste foarte rar”.

loading...

25.Nu-i de mirare ca multi medici trateaza bine bolile nervoase de origine functionala dar nu putem sa nu observam ca ceea ce stiu nu au invatat la scoala, nu au invatat din carti ci este intuitiv si empiric.
26.Nu asa ar trebui sa se intample. Terapeutica puterii mentale ar trebui sa fie obiectul unei stiinte speciale care sa se predea in scolile de medicina. Am putea sa vorbim in detaliu despre tratamente prost
aplicate sau nevoia de tratamente neaplicate sau despre rezultatele dezastruoase ale cazurilor de neglijenta. Dar aceasta ar fi ca o invidie din partea noastra.
27.Nu exista nici un dubiu ca exista cativa pacienti care stiu cat de mult pot sa faca ei insisi pentru ei. Ceea ce poate face pacientul pentru el insusi, fortele pe care le poate pune in miscare sunt inca necunoscute. Suntem inclinati sa credem ca sunt mult mai marete decat ne putem noi imagina si ca vor fi folosite din ce in ce mai mult. Terapeutica mentala poate fi controlata chiar de catre pacient in scopul calmarii mintii in fata excitatiei, prin nasterea unor sentimente de bucurie, speranta, incredere si dragoste; prin sugerarea unor motive de efort, prin munca mentala regulata, prin devierea gandurilor de la boala.
28. Pentru exercitiul din aceasta saptamana concentreaza-teasupra citatului lui Tennyson: ”Vorbeste-I pentru ca El te aude si Spirit cu Spirit se intalneste /Mai aproape iti este El decat respiratia si mai aproape decat mainile si picioarele.” Incearca apoi sa realizezi ca atunci cand „Vorbesti cu El”, esti in legatura cu Omnipotenta.
29.Realizarea si recunoasterea puterii Omniprezente va distruge orice fel de tip de boala sau suferinta si le va inlocui cu armonie si perfectiune.
Aminteste-ti ca sunt din cei care sustin ca boala si suferinta sunt trimisi de catre Dumnezeu; daca ar fi asa, atunci fiecare medic, fiecare chirurrg, chiar asistentele Crucii Rosii nu sunt decat o sfidare a dorintei lui Dumnezeu iar spitalele si sanatoriile sunt locuri de rebeliune in loc de case ale milei. Bineinteles ca acesta idee cade de la sine in absurd si totusi sunt multi care mai cred in ea.
30.Gandeste-te ca pana nu demult teologia incerca sa ne invete despre existenta unui Creator imposibil, unul care a creat fiinte capabile sa pacatuiasca si apoi le pedepsete vesnic pentru pacatele lor. Bineinteles scopul acestei extraordinare ignorante a fost sa creeze teama in loc de dragoste si astfel, dupa doua mii de ani de acest tip de propaganda, Teologia este acum foarte ocupata sa-si ceara scuze pentru Crestinism.
31.Atunci vei aprecia cu mai multa usurinta omul ideal, omul creat dupa chipul si asemanarea Domnului si vei fi mai dornic sa apreciezi Mintea in care toate isi au originea, care formeaza, sustine, mentine si creeaza tot ceea ce exista. „Toate nu sunt decat parte a unui intreg extraordinar, al carui Corp este natura si al carui Suflet este Dumezeu”. Oportunitatea urmeaza dupa perceptie, actiunea dupa insiratie, cresterea dupa cunoastere, eminenta dupa progres.
Intotdeauna spiritulalul primul si apoi transformarea in posibilitati infinite si nelimitate de realizari.
Charles F. Haanel

A fi bogat înseamnă a dărui, a nu dărui nimic înseamnă a fi sărac. A iubi înseamnă a trăi, a nu iubi nimic înseamnă a fi mort. A fi fericit înseamnă a te devota, a nu exista decât pentru tine înseamnă a te refuza pe tine însuţi şi a te sechestra în infern. – Eliphas Levi 

Loading...

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.