Rugaciunea, cel mai sigur adapost

12119046_994189800638631_7856711869418686839_nRugaciunea este actul prin care ne ridicam pâna la acea Lume plina de Lumina unde Domnul a asezat tot ceea ce ne este de trebuinta pentru echilibrul nostru, pacea noastra, înflorirea noastra.

Se poate întâmpla ca Dumnezeu Însusi sa nu stie ca noi avem nevoie de ceva, si, de fapt, nici nu este necesar ca El sa stie: din moment ce totul ne-a fost pus la îndemâna, tine numai de noi ca sa ne ridicam si sa luam toate cele de trebuinta, pe care le cer inima si sufletul nostru, si chiar sa ne refugiem acolo.

Sa luam un exemmplu: cel din urma. Sunteti urmariti de vrajmasi si alergati, alergati pentru a scapa de ei. Si iata cum, cu sufletul la gura, plini de colb, nimeriti într-o adunare de oameni care tocmai manânca, beau si se bucura cu cântece, dansuri, miresme… Nimeni nu va spune: “Hei, tu de colo, ce faci aici? Esti un intrus, iesi afara!” Din contra, sunteti bine primit, vi se da cu ce sa va spalati, sa va îmbracati si sunteti invitat la ospat. Vrajmasii nostri, în tot acest rastimp, au ramas afara la poarta si nu va pot face nici un rau… Ei bine, aceasta este rugaciunea: Alergati, alergati, ca sa scapati de curentii daunatori, de Entitatile raufacatoare care va persecuta si ajungeti într-un loc unde Domnul se bucura în tovarasia Îngerilor, a Arhangelilor si a tuturor divinitatilor. Domnul nu doreste decât sa va primeasca în mijlocul lor. Puteti ramâne acolo oricâta vreme doriti; în acelasi timp, vrajmasii vostri se vor retrage cu buzele umflate; apoi veti putea reveni la voi acasa, coplesiti.

Deci, de aici înainte, când va veti simti tulburati, nefericiti, în loc sa mergeti sa va plângeti în dreapta si stânga, sa luati calmante sau excitante, încercati sa schimbati regiunea în care va aflati, facând apel la acest mijloc minunat si atât de folositor pe care Marii Initiati ne-au învatat: rugaciunea. În situatiile cele mai grele gânditi-va ca nimic nu este definitiv si ca trebuie doar sa va miscati din acel loc. Da, sa va miscati din acel loc. Domnul nu va veni sa va caute acolo unde va aflati, el nu va trage de voi ca sa va scoata din Infern si sa va aseze în Ceruri. De ce? Voi ati ales sa va aflati acolo, ati ales liberi, neconstransi de nimeni. Domnul nu va veni sa va caute acolo unde va aflati din propria voastra alegere, voi sunteti cei care trebuie sa va straduiti pentru a va ridica pâna la El.

Omraam Mikhael Aivanhov

Related:  100 chei de aur ale practicii spirituale

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

mondris.ro