Scuzele nu sunt suficiente, greselile trebuie reparate

Loading...

12190816_875985199175376_7933077738632646295_nDaca ati gresit fata de cineva, scuzele nu sunt suficiente: trebuie sa reparati stricaciunile.
Numai cu aceasta conditie sunteti achitat. Nu este suficient sa-i spuneti celui pe care l-ati suparat:
“Îmi pare rau, iarta-ma…”, caci Legea divina va va urmari pâna când veti repara raul pe care i l-ati facut. Veti spune: “Dar daca persoana m-a iertat?” Nu, lucrurile nu se rezolva atât de usor, caci Legea si persoanele nu sunt unul si acelas lucru. Persoana va poate ierta, dar Legea nu va iarta; ea va urmareste pâna când veti fi reparat tot ceea ce ati stricat. Evident ca cel ce iarta da dovada de noblete, de generozitate, el se dezleaga, se elibereaza de chinurile care îl mentin în regiunile inferioare ale planului astral. Iisus a spus ca trebuie sa iertam gresitilor nostri, pentru ca sa ne eliberam de gândurile negative si de razbunarea care ne macina. Dar iertarea nu rezolva problema: iertarea îl elibereaza pe cel care a suferit, pagubit, dar nu si pe cel care a faptuit greseala. Pentru a va elibera trebuie sa reparati. Gandul sincer insotit de rugaciune, este primul care trebuie sa intre in actiune pentru a incerca o reparatie, cat mai grabnic cu putinta.
Omraam Mikhael Aivanhov

loading...

 

A fi bogat înseamnă a dărui, a nu dărui nimic înseamnă a fi sărac. A iubi înseamnă a trăi, a nu iubi nimic înseamnă a fi mort. A fi fericit înseamnă a te devota, a nu exista decât pentru tine înseamnă a te refuza pe tine însuţi şi a te sechestra în infern. – Eliphas Levi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *