Cauze boli

Timusul , centrul iubirii

TimusulTimusul este glanda endocrină care este legată direct de centrul de energie al inimii , chakra Inimii.

Loading...

Timusul este o glandă micuţă, care se găseşte in torace, la nivelul inimii şi care produce un tip de globule albe (limfocite T) ce joacă un rol esenţial in imunitatea naturală a organismului. Această glandă este in relaţie cu sistemul imunitar, cu partea superioară a spatelui, cu plămanii, inima , pielea, sangele, nervul vag şi circulaţie.

 

Timusul simbolizează altruismul, iertarea, empatia, percepţia mea asupra iubirii, puterea divină, voinţa sufletului şi unitatea conştiinţei universale. Este centrul iubirii şi influenţează sistemul imunitar, fabricand limfocitele. Este influenţat de hipotalamus şi integritate. Este un centru Yin-Yang, atat masculin cat şi feminin.

Este legat de capacitatea de a fi emotiv, de a simţi lucrurile precum şi de iubirea necondiţionată. Este o legătură intre iubirea părinţilor mei şi poziţia mea faţă de aceasta. Este glanda răspunzătoare de imunitatea nou-născutului. Activitatea sa se diminuează o dată cu varsta. Cand timusul este in dizarmonie indică o nonacceptare de sine. Am o dificultate in a da şi a primi şi nu mă simt confortabil faţă de iubire. imi este teamă de refuz sau de a fi ridicol şi mă inchid in muţenie pentru a mă proteja.

Cand există o ranchiună, energia mea, centrată pe ură, foloseşte pentru răzbunare, nu pentru iertare, ceea ce determină o scădere de energie, deoarece lipsa de iubire duce la scăderea imunităţii. O dificultate a glandei timus indică, de asemenea, faptul că am impresia că cineva imi sustrage ceva sau pe cineva care imi aparţine, că am fost deposedat de ceva sau de cineva cu un rol esenţial in viaţa mea. Poate fi vorba despre un loc de muncă, un partener, un obiect material etc. „Mi s-a luat painea de la gură !” Prin urmare, m-am simţit, pentru moment, lipsit de apărare, neştiind cum să reacţionez: este un aspect al luptei dintre mine şi ceilalţi. Reflexul meu este de a cere ajutor mamei, pentru a ieşi din acea situaţie. Vreau să fiu autonom, dar nu am incredere in mine. Nesiguranţa mea mă determină să mă agăţ de ceilalţi. Refuz să am grijă de mine cu iubire şi acceptarea a ceea ce sunt. Trăiesc in sacrificiu. Faptul de a persista in trecut, mă impiedică să trăiesc in prezent. O tumoră la nivelul timusului indică o rechestionare a ceea ce sunt faţă de familia mea, cum mă situez faţă de rădăcinile mele.

Cand timusul este in armonie, pot fi conştient de identitatea mea. Este un canal de iubire divină. Sunt capabil de vindecare interioară şi de iubire necondiţionată.
Fac totul cu inima , dăruiesc, primesc cu iubire şi găsesc forţa de a nu fi manipulat.

Accept faptul că iertarea este necesară evoluţiei mele şi armoniei mele interioare. Bucuria de a trăi creşte imunitatea. Imi dau seama cat de mult sunt protejat in viaţa de fiecare zi. Apreciez ceea ce am „aici şi acum”, deoarece viaţa inseamnă mişcare şi ceea ce voi avea maine poate fi diferit de ceea ce am astăzi. Cu cat mă detaşez mai mult de lumea materială, cu atat mai mare este sentimentul meu de libertate ! Las la o parte ura şi dualitatea şi le inlocuiesc cu adevărul.
Jacques Martel

loading...

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.