Ulcerul gastric

UlcerulUlcerul Ia stomac poate apărea atunci cand nu mă respect destul. Vreau atat de mult să le fac pe plac celorlalţi, incat sunt gata să inghit orice. Astfel, imi refulez emoţiile şi propriile dorinţe, nu mă respect şi pană la urmă le reproşez celorlalţi că nu mă respectă. Mă simt ros pe dinăuntru şi dramatizez fiecare eveniment din viaţa mea.

Am dificultăţi tot mai mari de a digera toate aceste contradicţii, nelinişti. Incertitudini, care imi amplifică sentimentul de neputinţă. Este un preaplin de factori iritanţi, care se transformă in ulcer. Un factor iritant poate fi o persoană sau o situaţie, pe care vreau să evit să o văd sau să o infrunt, dar este imposibil şi acel „ceva” imi rămane in stomac. Aş vrea să „evacuez” acel factor iritant din spaţiul meu vital, din „teritoriul” meu. Mă simt neinţeles, mai ales pentru că am dificultăţi in a-mi comunica nevoile.

Pentru că vreau, cu orice preţ, să le fac pe. plac celorlalţi, prefer să tac şi să „imi rod frustrarea”. imi este greu să mă afirm şi frustrarea creşte in mine, pană devine o agresivitate, pe care trebuie să o recunosc şi să o accept pentru a o canaliza mai bine: altfel, poate lua proporţii exagerate, poate să devină chiar o dorinţă de răzbunare. Am tendinţa să mă critic foarte tare şi poat ajunge chiar să mă autodistrug, imi fac griji tot timpul pentru un anumit aspect din viaţa mea: poate fi ceva pe plan afectiv sau profesional. Această nelinişte „mă roade pe dinăuntru”. Simt un nod in stomac. Toată această agitaţie mă face mai fragil şi mai vulnerabil. Dacă am ulcer la duoden, acesta indică mai ales, frica mea de a nu fi la inălţime, in faţa celor care, pentru mine, reprezintă autoritatea.

Accept faptul că primesc un mesaj de la corpul meu, care imi transmite că a venit momentul să imi descopăr calităţile, să mă apreciez la justa mea valoare şi să imi accept nevoia de iubire.
Jacques Martel

Related:  Ovarele . Afectiuni ale ovarelor

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

mondris.ro