Arunca gunoiul din casa mintii

12801196_1007496592655801_4150516810372308166_nNimeni nu isi poate face curatenie in propria casa daca nu priveste mai intâi in faţă gunoiul. Daca doresti sa iti faci curatenie intr-o camera, tu incepi intotdeauna prin a privi cu atentie tot ce exista in ea.

Unele lucruri iti trezesc amintiri frumoase, asa ca le privesti cu incantare, le stergi de praf si le dai o noua stralucire. Altele trebuie reparate, asa ca iti propui sa faci acest lucru.Unele obiecte nu iti mai folosesc la nimic, asa ca trebuie aruncate. In aceasta categorie intra vechile ziare si reviste, sau vasele folosite din carton, pe care le poti arunca pe loc la cosul de gunoi, fara prea multe emotii. Nu ai niciun motiv sa te infurii atunci cand iti faci curatenie in camera.

La fel se petrec lucrurile si atunci cand iti faci curatenie in casa mintii. Nu ai niciun motiv sa te infurii pentru ca anumite convingeri trebuie aruncate la cosul de gunoi. Arunca-le cu aceeasi seninatate cu care arunci resturile alimentare dupa ce ai terminat de mancat.

Cine mai sta sa caute prin cosul de gunoi pentru a recupera resturile alimentare de ieri si pentru a-si prepara cina de astazi?

In mod similar, ce rost are sa cauti prin resturile mentale de altadata pentru a recrea experientele de maine?

Daca ai un gand sau o convingere care nu iti mai folosesc la nimic, renunta la ele. Nu exista nici o lege care spune ca daca ai crezut candva un anumit lucru, trebuie sa continui sa crezi de-a pururi in el.

De cate ori nu ne-am spus cu totii: „Asta sunt eu”, sau „asta-i situatia ”?

Aceste expresii se refera de fapt la ceea ce credem ca este adevarat in ceea ce ne priveste.

In realitate, majoritatea convingerilor noastre sunt opinii preluate de la altii, pe care le-am integrat in sistemul nostru de valori. Nu-i de mirare ca realitatea pe care o atragem nu face decat sa ne confirme aceste convingeri.

Related:  Te iubesc ?!

Faci cumva parte din categoria celor care se trezesc dimineata, vad ca ploua si isi spun: ” Vai ce zi groaznica !”?

In realitate, nu este deloc o zi groaznica. Este cel mult o zi ploioasa. Daca te vei imbraca cu haine potrivite si daca iti vei schimba atitudinea, foarte multe zile ploiase pot deveni absolut minunate. Daca pornesti de la premisa ca orice zi ploioasa va fi groaznica, tu vei intampina fiecare astfel de zi cu tristete, ca si cum ai trai o nenorocire. Si, dupa cum se spune, o nenorocire nu vine niciodata singura….

In loc sa te bucuri de frumusetea clipei, tu te vei lupta cu starile tale conflictuale.

Daca doresti sa te bucuri de o viata frumoasa, trebuie sa emiti ganduri de bucurie.
Daca iti doresti o viata prospera, trebuie sa emiti ganduri legate de prosperitate.
Daca iti doresti iubire, trebuie sa emiti iubire.

Toate vibratiile pe care le emiti mental sau verbal se intorc inapoi la tine intr-o forma similara.

Retine:
Tu esti singurul om care gandeste cu mintea ta ! De aceea, tu reprezinti singura putere si singura autoritate in propria ta lume !
Momentul de fata reprezinta un nou inceput. Acest lucru este valabil pentru toate momentele din viata ta.
De ce nu ai profita atunci chiar de acest moment ?
Momentul prezent reprezinta intotdeauna punctul tau de putere, cel in care iti poti schimba intreaga viata in bine .

Louise Hay

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.