Boli şi remedii


10314478_457116314413137_2443078124201180207_nSomnul sub cerul liber ameliorează sănătatea, aceasta,bineînţeles, atunci când este cald.Când sunteţi trişti sau prost dispuşi, ieşiţi la aer în loc să staţi închişi în cameră. Nu rezolvaţi nimic dacă vă închideţi în casă zile de-a rândul. Numai când vă rugaţi puteţi sta în casă.

Să nu vă temeţi de boli şi de suferinţe; ele apar pentru a vă învăţa ceva, pentru a vă îmbogăţi cu anumite experienţe, pentru a vă căli şi a vă întări. După ce le veţi depăşi veţi fi mai puternici. Oamenii consideră boala o calamitate, dar ea, dimpotrivă, este un privilegiu pentru cel treaz.Mulţi se plâng de reumatism sau de alte infirmităţi.Acestea sunt rezultatul substanţelor străine acumulate în organism.Vasele sanguine îşi pierd elasticitatea şi se instalează ateroscleroza, care apare mai ales la persoanele în vârstă.Depozitele dăunătoare trebuie eliminate şi pentru aceasta nu trebuie să mâncăm peste măsură de mult.

Apa caldă,după ce a fost fiartă, băută dimineaţa pe nemâncate şi în cursul zilei, ajută la dizolvarea depozitelor acumulate şi la eliminarea lor ; mai mult, apa caldă provoacă transpiraţia care contribuie la eliminarea toxinelor.După fiecare boală impulsul vital pătrunde din nou în organism şi il reînnoieşte.Căldura vieţii curge din exterior spre interior.

loading...

Dacă cineva vă transmite un gând negativ, descurajant, şi vă lăsaţi influenţat de el, imediat se produce o întreruperea curenţilor de căldură ce emană din viaţă. Dar dacă un gând încurajator vă pătrunde în suflet, râurile vieţii încep să curgă din nou în voi.

Bolile îl îmblânzesc pe om. Persoanele care au fost de mai multe ori bolnave devin mai delicate şi mai nobile. Nu mă refer la bolile nervoase, psihice, care sunt de altă natură şi nu au o origine organică. Acestea, în loc să-l înnobileze pe om, îl fac crud.

Fiecare gând sau sentiment negativ provoacă zdruncinături, explozii de un tip aparte în celule,care se repercutează asupra întregului organism. Un anumit gând negativ va exploda mai devreme sau mai târziu, iar noi ne vom întreba care este cauza acestei explozii. Aceasta înseamnă că respectivul gând a acţionat vreme îndelungată în interiorul persoanei respective; a călătorit până a găsit o ieşire, dar, ieşind, a provocat ruptura unui anumit nerv sau a unui vas de sânge.Ignorând forţa gândurilor negative, omul nu încearcă să afle care este cauza bolilor.

Fiecare gând negativ este o otravă, o bombă pentru organism, în timp ce gândul limpede, pozitiv, este binefăcător şi creator.Ştiiind acestea, trebuie să ne ferim de tot ceea ce este deprimant şi negativ.

Câteodată puteţi simţi o indispoziţie prin contaminare,după ce i-aţi făcut o vizită unui bolnav care se gândeşte intens la starea sa. Dacă sunteţi sensibil şi nu aţi luat măsuri să vă protejaţi din punct de vedere mental,riscaţi să resimţiţi aceeaşi suferinţă cu a celui în preajma căruia v-aţi aflat.Pentru a vă elibera de această senzaţie trebuie să vă spuneţi: „N-am nimic, nu sunt decât gândurile bolnavului care se reflectă asupra mea!” De asemenea puteţi să resimţiţi dispoziţia cuiva cu care v-aţi aflat în contact o vreme.Oamenii societăţii viitoare vor avea trupuri mai frumoase,mai bine proporţionate şi mai rezistente, fiind în acelaşi timp mai sensibili.
Peter Deunov

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.