Credintele tale îti determina în mare masura realitatea

Nu exista pe Pamânt nici un lucru pe care sa nu-l poti avea – odata ce ai acceptat mental faptul ca îl poti obtine.-Robert Collier 

• Adevarul despre tine
Esti o persoana cu adevarat buna. Meriti o viata minunata, plina de succes, fericire, bucurie si emotie. Ai dreptul sa ai relatii optime, o sanatate excelenta, un serviciu valoros si o independenta financiara. Acestea sunt drepturile tale prin nastere, lucrurile pe care viata ta este menita sa le includa.

Esti nascut pentru succes si pentru a avea un nivel ridicat de stima, respect de sine si mândrie personala. Esti extraordinar; nu a mai existat niciodata o persoana exact ca tine în toata istoria omenirii pe Pamânt. Ai niste talente si abilitati neexploatate absolut extraordinare care, daca ar fi descatusate si puse Îll aplicare, ti-ar aduce tot ce îti doresti în viata.

Traiesti în cel mai bun moment din toata istoria omenirii. Esti înconjurat de nenumarate oportunitati pe care le poti folosi pentru a-ti îndeplini visele. Singurele limite reale referitoare la ceea ce poti fi, avea sau face sunt cele pe care ti le stabilesti prin modul propriu de a gândi.
Potentialul viitorului tau este, practic, nelimitat.

• Trezeste-te la realitate!
Cum ai reactionat la cele trei paragrafe de mai sus?
Probabil ca ai avut doua raspunsuri. În primul rând, ti-a placut ce au exprimat si dorinta ta arzatoare a fost ca ele sa fie adevarate si pentru tine. Al doilea raspuns al tau a fost, probabil, marcat de scepticism si neîncredere. Desi îti doresti în adâncul sufletului sa ai o viata plina de sanatate, fericire si prosperitate, când citesti acele cuvinte, îndoielile si starile tale de teama apar imediat pentru a-ti aduce aminte de motivele din cauza carora aceste vise si teluri nu sunt posibile. Ei bine, nu esti singurul!
Exact asa am simtit si eu cu multi ani în urma. Desi voiam sa fiu o persoana de succes, nu eram înzestrat cu abilitatile si educatia necesare si nu dispuneam de un loc
de munca. Nu aveam nici cea mai mica idee de ce as putea face pentru a-mi îmbunatati situatia. Ma simteam prins în capcana între idei marete, pe de o parte, si oportunitati si resurse limitate, pe de alta parte. Am descoperit apoi o serie de principii remarcabile, carora li s-au datorat marile succese si descoperiri ale tuturor timpurilor, si viata mea s-a schimbat pentru totdeauna.
Dupa ce le-am aplicat în propria viata, am început sa vorbesc despre aceste legi si concepte si altora si sa îi pregatesc sa puna în practica aceleasi idei. De atunci, am sustinut mai mult de doua mii de discursuri si seminarii de câte patru zile, în 24 de tari, în fata a peste doua milioane de participanti. Cei mai multi dintre ei au fost, de asemenea, sceptici când au auzit pentru prima data aceste idei de optimism si posibilitati, pâna când au aflat ceea ce vei afla si tu . Aceste idei le-au schimbat vietile, asa cum ti-o vor transforma si pe a ta.

Related:  Este har

• Marele principiu
Cel mai important principiu mental si spiritual descoperit vreodata este, poate, acela ca devii ceea ce gândesti în cea mai mare parte a timpului. Lumea ta exterioara reprezinta în mare masura o imagine în oglinda a universului tau interior. Ceea ce se întâmpla în exteriorul tau este o reflectare a ceea ce se întâmpla în interiorul tau. Îti poti da seama de starea interioara a unei persoane observându-i aspectele exterioare ale vietii – si nu poate fi altfel.

• Gândurile sunt actiuni
Mintea ta este extraordinar de puternica. Gândurile tale controleaza si determina aproape tot ceea ce ti se întâmpla. Pot sa îti mareasca sau sa îti micsoreze pulsul, sa îti îmbunatateasca sau sa îti îngreuneze digestia, sa îti schimbe compozitia chimica a sângelui, sa te ajute sa dormi sau sa te tina treaz noaptea.
Gândurile tale te pot face fericit sau trist, uneori chiar într-o clipa. Te pot face atent si concentrat sau distras si deprimat. Te pot face popular sau nepopular, încrezator sau nesigur, pozitiv sau negativ. Gândurile tale te pot face sa te simti puternic sau neputincios, victima sau învingator, erou sau las.
În viata ta materiala, gândurile tale te pot face sa ai succese sau esecuri, sa fii prosper sau lovit de saracie, respectat sau ignorat. Gândurile tale si actiunile pe care le declanseaza îti influenteaza întreaga viata. Dar cea mai buna veste o constituie faptul ca toate acestea se afla sub propriul tau control.

• Gânduri, sentimente si dorinte
Esti un amalgam complex de gândurt sentimente, atitudini, dorinte, imagini, temeri, sperante, îndoieli, opinii si ambitii, fiecare schimbându-se constant, uneori de la o secunda la alta. Fiecare dintre aceste însusiri ale personalitatii tale le afecteaza pe celelalte, uneori în mod neprevazut.
Întreaga ta viata este rezultatul întrepatrunderilor si interconexiunilor acestor factori.
Gândurile tale determina imagini, reprezentari si emotiile asociate, asadar, cu ceea ce ai în minte. Aceste vizualizari si trairi determina atitudini si actiuni. Faptele tale au apoi consecinte si rezultate care influenteaza evenimentele ulterioare.
Daca te vei gândi la succes si încredere, te vei simti puternic si competent si vei avea rezultate mai bune în tot ceea ce faci. Dar în cazul în care te vei gândi ca poti gresi sau sa te faci de râs, vei obtine rezultate slabe, indiferent de cât de bun esti în realitate.
Imaginile si reprezentarile, provenite din imaginatia ta sau din influente exteme, produc idei, emotii si atitudini corespunzatoare. Acestea conduc la rândullor la actiuni care au anumite rezultate si consecinte. Gândul la o persoana sau situatie te poate face sa te simti, instantaneu, fericit sau trist, exaltat sau furios, iubitor sau însingurat .

Related:  Universul gândeşte prin noi

• Atitudini, actiuni si emotii
Atitudinile tale, pozitive sau negative, constructive sau distructive, conduc la imagini, emotii si actiuni corespunzatoare care îti afecteaza viata si relatiile. Pe de alta parte, comportamentele îti sunt bazate pe experiente trecute si pe conceptiile tale de baza despre cum ar trebui sa fie lucrurile.
Faptele tale determina trairile si conduitele care le însotesc. Conform Legii Reversibilitatii, poti ajunge chiar sa simti potrivit actiunilor tale. Daca vei actiona de parca ai fi deja fericit, pozitiv si încrezator, vei începe curând sa te simti astfel si pe dinauntru. Faptele se afla sub controlul tau direct, spre deosebire de emotii.
Aspectele exterioare ale vietii tale sunt prin natura lor neutre. Doar întelesul pe care li-l acorzi îti determina atitudinile, opiniile, emotiile si reactiile fata de acestea.
Daca îti vei schimba modul de a gândi în legatura cu orice aspect al vietii tale, vei modifica felul în care simti si te comporti în acel domeniu. Si întrucât numai tu poti hotarî ce sa gândesti, ai abilitatea de a avea control total asupra vietii tale .

• Pune-ti la îndoiala credintele
Legea Credintei arata: „Indiferent de ceea ce crezi cu convingere, acest lucru va deveni realitatea ta.” Actionezi întotdeauna în conformitate cu cele mai adânci credinte ale tale, fie ca sunt adevarate sau nu. Si toate convingerile tale au fost învatate. La un anumit moment în timp, nu le aveai.
Credintele tale îti determina în mare masura realitatea.
Nu crezi ceea ce vezi; mai degraba vezi ceea ce crezi deja.
Poti avea convingeri care sa îti îmbunatateasca viata si sa te faca fericit si optimist, sau sa ai unele negative despre tine si despre potentialul tau, care pot actiona ca piedici în realizarea a ceea ce poti înfaptui cu adevarat.
Cele mai daunatoare credinte pe care le poti avea sunt credinte le care te auto-limiteaza. Acestea sunt convingeri despre tine însuti si potentialul tau, care te trag în jos.
Cele mai multe nu sunt adevarate, ci rezultatul informatiilor pe care le-ai acceptat fara a-ti pune întrebari, adesea chiar din copilaria timpurie. Chiar daca este complet neadevarat, daca te crezi limitat în aspecte precum dobândirea unei sanatati excelente, a fericirii si câstigarea unor venituri importante, aceasta credinta va deveni adevarul tau. Dupa cum spunea Richard Bach în cartea sa Illusions (Iluzii): „Demonstreaza-ti limitele si, cu siguranta, vei deveni limitat.”

• Esti un magnet viu
Legea Atractiei stipuleaza ca esti un „magnet viu” si atragi în mod invariabil în viata ta oameni, idei, oportunitati fi circumstante în armonie cu gândurile tale dominante.
Când ai gânduri pozitive, optimiste, pline de iubire si succes, creezi un puternic câmp magnetic care atrage exact lucrurile la care te gândesti, precum un magnet particulele
de fier. Aceasta lege explica de ce nu trebuie sa fii preocupat de unde vor veni lucrurile bune catre tine.
Daca îti vei putea mentine mintea concentrata asupra a ceea ce îti doresti si te vei abtine sa te gândesti la ceea ce nu vrei, vei atrage toate lucrurile de care ai nevoie pentru a-ti atinge obiectivele, exact atunci când vei fi pregatit.
Schimba-ti modul de a gândi si îti vei transforma viata .

Related:  Fericirea urmează pretutindeni iubirea

• Singura masura reala
Bertrand Russell, filosoful englez, a spus cândva: „Cea mai buna dovada ca un lucru poate fi îndeplinit este aceea ca altii l-au facut deja.” În Noul Testament, Iisus ne-a învatat cum sa masuram adevarul oricarui principiu:
„Copacul se cunoaste prin fructele sale.”
Cu alte cuvinte, singura întrebare pe care trebuie sa ti-o pui în legatura cu o idee este: „Functioneaza?” Îti va aduce rezultatele pe care le doresti? Milton Friedman, un economist care a câstigat premiul Nobel, a afirmat: „Singura masura reala a unei teorii sau idei este abilitatea ta de a face predictii exacte pe baza sa.
Vestea buna este aceea ca ideile si conceptele  au fost testate si dovedite în vietile si experientele a milioane de oameni. Ca orice principii ale naturii, acestea sunt, prin natura lor, neutre. Natura nu favorizeaza pe nimeni, ne trateaza pe toti la fel. Orice samânta vei planta în pamânt, natura o va ajuta sa creasca.
Orice seminte de gânduri îti vei planta în minte, natura le va ajuta sa creasca, de asemenea. Depinde numai de tine .

• Alege-ti gândurile
Oamenii de succes gândesc mai eficient decât cei care nu ajung la reusita. Ei îsi abordeaza vietile, relatiile, obiectivele, problemele si experientele în mod diferit fata de ceilalti. Ei sadesc seminte mai bune si, drept rezultat culeg vieti mai bune. Daca vei învata sa gândesti si sa actionezi precum alti oameni de succes, fericiti, sanatosi si prosperi, te vei bucura în curând de un mod de viata asemanator cu al lor. Când îti vei schimba felul de a gândi, îti vei transforma si viata.

Natura nu face glume. Este întotdeauna adevarata, întotdeauna serioasa, întotdeauna severa. Este întotdeauna dreapta, iar erorile si greselile sunt mereu ale omului.
Natura îl dispretuieste pe cel incapabil sa o aprecieze, înfatisându-se si dezvaluindu-si secretele doar în fata celui apt, pur si integru.- Johann Wolfgang Von Goethe

Brian Tracy

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.