Inteligenta se dezvolta în confruntarea cu dificultatile

fashiondays.ro

Pentru cel ce stie sa le foloseasca, dificultatile constituie cele mai bune conditii pentru dezvoltare. Dar, în loc sa studiem aceste dificultati pentru a le întelege si a le putea învinge, în general, ne lamentam, ne plângem… Asta dovedeste ca n-am înteles înca de ce este plasat creierul în partea superioara a corpului! Daca am fi înteles, în loc sa ramânem mereu în partea de jos, în inima, în emotii, în suferinte si vaicareli, am face eforturi de a ne ridica pâna la Ratiune, la Inteligenta, la Lumina.

Când va vine sa plângeti, spuneti-va: “Bine, uite, îti dau satisfactie: uite chiar pregatesc o batista; dar mai asteapta putin si lasa-ma sa reflectez”. Si atunci reflectati, cautati si ve-ti gasi cu mult mai repede o solutie decât daca v-ati fi lasat în voia supararii. Altfel, plângeti timp de trei sau patru ore, iar când veti fi epuizat, evident, va veti calma, dar nu veti fi mai avansat, din contra: v-ati cheltuit energiile, dar dificultatile au ramas. Si, a doua zi, povestea se repeta…

loading...

Atunci, în loc sa va lasati mereu stapânit de sentimente, lasati-le de o parte si încercati sa atingeti un alt nivel din voi, un nivel spiritual, cel care este pura Ratiune, pura Întelepciune, pura Lumina.
De douazeci, de treizeci de ori pe zi se ivesc ocazii pentru a ne exersa, ocazii foarte benefice.
Si, astfel, situatii aparent neplacute, în realitate vor contribui la binele nostru. Viata are din plin tot ceea ce este necesar pentru a instrui oamenii. Înteleptii reflecteaza la toate; se instruiesc despre tot si utilizeaza cu folos totul. În timp ce ceilalti, care nu poseda Lumina, nu stiu sa traga folos din nimic, si, chiar daca li se întâmpla lucruri bune, nu numai ca nu sunt capabili sa le înteleaga sau sa le utilizeze, dar, mai mult decât atât, fac în asa fel încât ele se întorc împotriva lor. Deci, daca sunteti constienti, vigilenti, toate încercarile vor contribui la evolutia voastra, caci veti sti sa le folositi. Veti spune: “Oh,  iata o ocazie grozava!” si, cu cât mai dese vor fi ocaziile, cu atât va veti dezvolta luciditatea, perspicacitatea si inteligenta.
Omraam Mikhael Aivanhov

Luaţi decizia să dăruiţi oriunde v-aţi afla, tuturor celor cu care vă întâlniţi. Atât timp cât veţi dărui, veţi primi. Cu cât veţi dărui mai mult, cu atât mai mare va deveni încrederea dumneavoastră în efectele miraculoase ale acestei legi a dăruirii. – Deepak Chopra

Interesant de citit si:
Related:  Cheile Genelor - Secvența Venus

One Reply to “Inteligenta se dezvolta în confruntarea cu dificultatile”

  1. Intr-adevar prin incercarile care vin in viata , omul are de invatat multe ; daca te luminezi si te intrebi ” DOAMNE CE AM DE INVATAT DIN INCERCAREA ACEASTA ? ” vei primi un raspuns . Dar din pacate multi nu inteleg lucrul acesta ….. sau altii mai intelepti inteleg mai tarziu aceasta incercare din viata si asta spre spre folosul lor . DOAMNE AJUTA-NE sa intelegem ca ” NIMIC NU ESTE INTAMPLATOR ” in viata noastra , totul se intampla cu un scop .

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.