Nevroza , afectiune caracterizata de conflicte psihice

nevrozaNevroza este o afecţiune nervoasă, caracterizată de conflicte psihice, care determină tulburări de comportament, dar nu alterează decat foarte uşor personalitatea unei persoane care este afectată.

La fel ca depresia şi psihoza, nevroza este cauzată de emoţiile nestăpanite sau de căutarea unei identităţi, care să o inlocuiască pe cea pe care o refuz.

Chiar dacă păstrez contactul cu realitatea şi pot continua să trăiesc in societate, este posibil să am un sentiment de angoasă, judecata mea poate fi alterată şi viaţa mea sexuală poate fi afectată, sub formă de impotenţă sau frigiditate.

Mă simt singur, nu am pe nimeni care să mă susţină. Mă simt golit, deconectat de la emoţiile mele , imi refuz plăcerile. Mă impiedic să .trăiesc cu adevărat şi, in acelaşi timp, imi este frică de moarte. Pot să am dependenţe, deoarece am nevoie de o supapă pentru a lăsa să iasă tot ceea ce vreau să reţin in mine. Lupta interioară este constantă şi extenuantă.

Dacă reprim o parte din mine, trebuie să mă echilibrez prin comportamente care pot fi obsesionale. Sunt contrariat, deoarece multă lume, inclusiv persoane care reprezintă autoritatea, este in dezacord cu felul meu de a gandi.

Accept să imi reiau locul care imi revine şi să am nevoie să primesc atenţie pentru a fi valorizat. Am nevoie, de asemenea, să găsesc un sens vieţii mele, ceea ce mă va ajuta să mă eliberez de tensiunile pe care le trăiesc. Voi fi liber, deoarece imi voi concentra atenţia pe un scop fix, pe o sursă de fericire şi de satisfacţie.

Trebuie să imi accept natura profundă, care inseamnă să ii iubesc pe ceilalţi şi să mă iubesc pe mine insumi, fără să fie nevoie să inţeleg toată viaţa, de la A la Z, pentru a mă acceptat aşa cum sunt.

Jacques Martel  
Related:  Balonarea

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.