Aranjati-va locuinta interioara

1916723_449343731857062_5595765739189167967_nTrebuie sa va obisnuiti sa puneti accentul pe posibilitatile Lumii interioare, acolo, în interiorul vostru, unde va aflati scufundati în permanenta. Nu întotdeauna sunteti în situatia de a privi, de a asculta, de a atinge, sau de a gusta ceva din exteriorul vostru, în schimb va aflati mereu în prezenta voastra, în aceasta Lume interioara, ale carei bogatii nu stiti înca sa le folositi. Aceasta Lume va apartine: Oriunde mergeti o luati cu voi si va puteti baza pe ea, în timp ce lumea exterioara va poate rezerva, în orice moment, o deceptie. Poate ca, pentru un moment, va puteti închipui ca detineti ceva, dar, dupa un scurt timp, nu mai detineti nimic: fie ca vi s-a luat, fie ca l-ati pierdut. Daca sunteti în
cautarea abundentei, a plenitudinii, aflati ca numai în interiorul vostru le puteti gasi. Nu cunoasteti, nu stiti tot ceea ce detineti, cu ce cunostinte si cu ce puteri, adevarate comori, v-a înzestrat Dumnezeu. Va trebui acum sa faceti un efort pentru a simti si pentru a folosi toate aceste resurse.

Va voi da o imagine. Unii oameni au stiut sa-si aranjeze atât de bine locuinta încât nu ies din casa cu prea mare placere pentru a merge în alt loc unde întâmpina zgomote, praf, înghesuiala. În timp ce altii, care traiesc prost, într-o locuinta mizera, fara nici un confort, folosesc orice prilej pentru a pleca de acasa (ceea ce de fapt nu este adevarata solutie, dar ma rog…). Si acum, sa interpretam.
Spiritualistul este cel care si-a aranjat atât de bine forul sau interior, încât nimic nu-i lipseste: poezia, culorile,muzica, toate se gasesc în el si el sufera când este obligat sa “iasa din casa”, sa-si paraseasca toata aceasta frumusete. În timp ce oamenii obisnuiti, care nu s-au preocupat niciodata sa-si creeze un interior placut, se gândesc mereu sa plece si sa se distreze în alta parte. Cum ramân singuri cu ei însisi, se plictisesc, apare saracia.

Related:  Deasupra legilor destinului

Deci acum stati putin si analizati care este situatia cea mai avantajoasa. Din moment ce sunteti zi si noapte cu voi însiva, nu este mult mai indicat sa va ameliorati acel loc pe care nu-l veti parasi niciodata? De ce sa lasati în paragina interiorul vostru ca pe o locuinta cu geamurile sparte si pline de pânze de paianjen? De acum înainte, preocupati-va mai intens sa înfrumusetati, sa îmbogatiti si sa armonizati totul în voi; nu numai ca va veti simti foarte bine la voi acasa, dar, în aceasta locuinta minunata, veti putea primi si invitati. Da, Spiritele luminate se vor bucura sa va viziteze; poate unele se vor hotarâ chiar sa locuiasca definitiv, iar voi veti fi cei care veti beneficia de prezenta lor.
Omraam Mikhael Aivanhov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.