Gandul creativ. Banii

3315_2066_paraluteIn aceasta parte pe care am onoarea sa v-o transmit aici, vei vedea ca banii insisi tes materialul existenei noastre; legea succesului inseamana, de fapt, a fi de folos, a servi; ceea ce daruim, aceea vom primi si din acest motiv ar trebui sa consideram ca este un privilegiu sa fim capabili sa daruim.
Am vazut ca gandul este activitatea creativa din spatele fiecarei actiuni constructive. Nu putem sa daruim nimic care sa aiba o valoare mai practica decat gandurile noastre.
Gandul creativ necesita atentie si puterea atentiei este, asa cum am vazut, arma Super-omului. Atentia dezvolta concentrarea si concentrarea dezvolta Puterea Spirituala iar Puterea Spirituala este cea mai puternica forta in existenta.
Aeasta este stiinta care cuprinde toate stiintele. Este arta care se afla deasupra tuturor artelor, este relevanta vietii umane. In stapanirea acestei stiinte si arte se afla oportunitatea de netagaduit a progresului. Perfectiunea in aceasta stiinta nu se dobandeste in sase zile, nici in sase luni. Este o munca de o viata. Sa nu mergi inainte inseamna sa mergi inapoi.
Este inevitabil ca intretinerea de ganduri pozitive, constructive si altruiste sa nu aiba un efect de lunga durata in bine. Compensatia este nota dominanta a Universului. Natura cauta constant sa atinga echilibrul. Acolo unde ceva este trimis, altceva trebuie primit; altfel s-ar forma un vid. Daca observi acestei reguli, nu poti sa nu beneficiezi de ele si astfel sa justifici efortul pe care il depui in aceasta directie.

1. A fi mereu constient de bani este o atitudine mentala; este usa deschisa catre arterele comertului. Este o atitudine receptiva.
Dorinta este forta de atractie care pune curentul in miscare, iar frica este cel mai mare obstacol prin care curentul este oprit sau complet deturnat de la noi.

2. Frica este opusul constiintei banilor; este constiinta saraciei si cum legea este imuabila, primim ceea ce daruim; daca ne e teama, primim ceea ce ne temem. Banii se tes intr-un material care constituie chiar existanta noastra; utilizeaza cele mai bune ganduri ale celor mai bune minti.

3. Facem bani facandu-ne prieteni si ne marim cercul de prieteni facand bani pentru ei, ajutandu-i, fiind in serviciul lor. Prima lege a succesului este de a servi si aceasta se construieste pe integritate si justete. Omul care nu este corect in intentiile sale este pur si simplu ignorant; pierde din vedere legea fundamentala a schimbului; este imposibil sa reuseasca; va pierde cu siguranta. Poate ca nu stie inca; el crede ca este castigator, dar este sortit esecului. Nu poate sa insele Infinitul. Legea compensatiei ve cere de la el ochi pentru ochi si dinte pentru dinte.

4. Fortele vietii sunt volatile. Ele sunt compuse din ganduri si idealuri care la randul lor se modeleaza in forma. Problema noastra este sa ne pastram mintea deschisa, sa cautam constant noul, sa recunoastem oportunitatile, sa fim interesati de cursa mai degraba decat de scopul final, pentru ca placerea consta in parcurs, nu in premiu.

5. Poti sa devii un magnet pentru bani, dar pentru aceasta trebuie mai intai sa consideri cum sa faci bani pentru alte persoane. Daca ai in interiorul tau ceea ce este necesar pentru a recunoaste si utiliza oportunitatile si conditiile favorabile si a recunoaste valorile, poti sa te asezi in pozitia in care vei obtine avantaje, dar cel mai mare succes al tau va veni in masura in care esti capabil sa-i ajuti pe altii.
Acolo unde beneficiaza unul, beneficiaza toti.

Related:  Realitatea este aici şi acum

6. Un gand generos este plin de putere si vitalitate, un gand egoist contine germenele disparitiei. Se va dezintegra si va disparea. Marii finantisti sunt doar canale prin care se distribuie bogatia; sume imense vin si pleaca, dar este foarte periculos sa opresti veniturile sau platile. Amandoua capetele trebuie sa ramana deschise; tot asa cele mai mari succese ale noastre vor veni pe masura ce admitem ca trebuie sa daruim pentru a primi.

7. Daca recunoastem ca puterea Omnipotentei este sursa tuturor rezervelor, ne vom ajusta constiinta noastra la aceste rezerve in asa maniera incat vom atrage constant tot ceea ce este necesar si vom vedea ca pe masura ce daruim mai mult, primim mai mult. A darui in acest sens inseamna a servi. Bancherul da bani, negustorul bunuri, autorul gandurile sale, muncitorul – indemanarea sa; toti avem ceva de daruit; cu cat daruim mai mult cu atat primim mai mult; cu cat primim mai mult, cu atat suntem capabili sa daruim mai mult.

8. Finantistul daruieste mai mult pentru ca primeste mai mult. El gandeste; rareori permite cuiva sa gandeasca pentru el. Vrea sa stie cum se vor obtine rezultatele; trebuie sa ii arati; cand reusesti, el va furniza mijloacele prin care sute sau mii de oameni vor profita si in masura in care acestia vor avea succes, el va avea succes. Morgan, Rockefeller, Carnegie si altii nu au devenit bogati pentru ca au pierdut banii altor oameni; din cotra, pentru ca au facut bani pentru alti oameni, au devenit cei mai bogati oameni ai lumii.

9. O persoana medie este complet inocenta in ceea ce priveste gandirea profunda. Ea accepta ideile altora si le repeta, ca un papagal; aceasta se vede cu usurinta cand intelegem metoda prin care se formeaza opinia publica; atitudinea docila a unei largi parti majoritare care pare dornica sa lase cateva persoane sa gandeasca pentru toti ceilalti conduce la situatii in care cativa oameni reusesc in multe tari sa usurpe toate caile puterii si sa mentina milioane de oameni subjugati. Gandirea creativa necesita atentie.

10.Puterea atentiei se numeste concentrare; aceasta putere este dirijata de catre vointa si din acest motiv trebuie sa refuzam sa ne concentram sau sa gandim la orice altceva care nu corespunde lucrurilor pe care le dorim. Multi se concentreaza constant asupra tristetii, pierderii, discordiei de orce tip; cum gandul este creativ,rezulta cu necesitate ca aceasta concentrare conduce inevitabil la si mai mari pierderi, mai multa tristete si mai multa discordie. Cum ar putea fi altfel? Pe de alta parte, cand ne intalnim cu succesul, castigul sau orice alte conditii pe care ni le dorim, ne concentram natural asupra efectelor acestor lucruri si astfel cream mai mult, rezulta deci ca mult conduce catre mai mult.

Related:  Etape ale iubirii de sine

11. Cum poate fi utilizata cunosterea acestui principiu in lumea afacerilor este bine explicat de un asociat al meu:

12. „Spiritul, orice ar fi sau ar nu fi acesta, trebuie sa fie considerat Esenta Constientei, Substanta mintii, realitatea fundamentala a Gandului. Si cum toate ideile sunt faze ale activitatii Constientei, Mintii sau Gandului, rezulta ca in Spirit si numai in el, se va gasi Faptul Ultim, Lucrul Real sau Ideea.”

13.Aceast lucru fiind admis, nu ti se pare rezonabil sa sustii ca adevarata intelegere a Spiritului si a legilor lui de manifestare ar fi lucrul cel mai practic pe care o persoana spera sa-l gaseasca? Nu pare sigur ca daca mai multe persoane ale acestei lumi ar putea realiza acest fapt, „se vor calca in picioare” ca sa ajunga la locul unde ar putea obtine asemenea cunostinte ale lucrurilor si legilor spirituale? Acesti oameni nu sunt nebuni; ei trebuie doar sa se agate de acest fapt fundamnetal pentru a se misca in directia a ceea ce reprezinta esenta tuturor realizarilor.

14.Lasati-ma sa va dau un exemplu concret. Cunosc un om in Chicago pe care l-am considerat materialist. A avut cateva succese in viata; a avut si cateva esecuri. Ultima data cand am vorbit cu el era efectiv „la pamant” comparativ cu conditia sa de afaceri anterioara.
Parea ca ar fi ajuns la capatul drumului, pentru ca nu mai era tocmai tanar, iar la varsta lui ideile vin mai incet si mai rar decat in anii precedenti.

15.In esenta mi-a zis: „Stiu ca toate lucrurile care functioneaza bine in afaceri sunt rezultatul Gandului; orice prost stie asta. Pentru moment se pare ca nu mai am ganduri si idei bune. Dar daca toata aceasta invatatura a „Mintii Atotcuprinzatoare” este corecta, este posibil pentru individ sa obtina o conexiune directa cu Mintea Infinita; iar in Mintea Infinita exista posibilitatea tuturor tipurilor de idei bune pe care un om de curajul si experienta mea ar putea sa le puna in practica in lumea afacerii si sa atinga un mare succes. Imi suna bine; am sa incerc.”

16.Aceasta s-a intamplat cativa ani in urma. Cateva zile in urma am auzit din nou de acest om. Vorbind cu un prieten am spus: „Ce s-a intamplat cu prietenul nostru X? Si-a mai revenit vreodata?”
Prietenul meu m-a privit mirat. „Ce? Nu stii despre X? Este marele om din Compania ___________” si a numit un concern care avea un succes fenomenal in ultimele optsprezece luni si care este binecunoscuta acum de la un capat al altul al tarii si peste granite, datorita unei campanii publicitare. Nu facusem legatura intre el si aceasta companie, desi stiam de succesul acesteia. Investigatiile urmatoare mi-au aratat ca povestea era adevarata si ca faptele despre care va povestesc nu sunt exagerate nici un pic.

17. Acum, ce credeti despre aceasta? Mie mi se pare ca acest om a realizat legatura cu Mintea Infinita – Spiritul – si ca gasind-o a reusit sa o foloseasca pentru el. A folosit-o in afacerile sale.

Related:  Eckhart Tolle despre Noaptea intunecata a sufletului

18.Suna a sacrilegiu sau blasfemie? Sper ca nu; nu aceasta a fost intentia mea. Indeparteaza implicarea Peronalitatii sau a Naturii Umane Exacerbate din conceptia „Infinitului”si ceea ce ramane este conceptia Putere-Prezenta Infinita, Chintesenta Constientizarii – de fapt, Spiritul. Asa cum omul, de asemenea, trebuie de fapt considerat o manifestare a Spiritului; nu este nici un sacrilegiu in ideea ca omul, fiind Spirit, ar trebui sa se armonizeze cu Originea si Sursa sa fie capabil sa le manifeste cel putin intr-o masura minora prin Puterea sa. Toti facem acest lucru, mai mult sau mai putin cand ne folosim mintea in directia Gandului Creativ. Acest om a facut mai mult; a folosit metoda intr-o maniera practica intensiva.

19.Nu l-am consultat in legatura cu procedeele sale desi intentionez s-o fac cu prima ocazie; el nu numai ca a extras din Sursa Infinita ideile de care a avut nevoie si care au format samanta succesului sau, dar de asemenea a folosit Puterea Creativa a Gandului in actiunea de a cladi pentru el insusi o Matrice Ideala a ceea ce el spera sa se manifeste in forma, adaugand, schimband, improvizand detaliile acesteia din timp in timp – incepand de la liniile generale pana la cel mai mic detaliu. Gandesc ca astfel s-au petrecut lucrurile in acest caz, nu numai din amintirea conversatiei de acum cativa ani, dar si pentru ca am gasit aceleasi lucruri ca fiind adevarate in alte cazuri ale altor oameni proeminenti care au obtinut manifestari similare ale Gandului Creativ.

20.Cei care se feresc de ideea folosirii Puterii Infinite pentru a fi ajutati in lumea materiala ar trebui sa-si aminteasca ca daca Infinitul ar fi avut obiectii asupra acestui procedeu, acesta nu ar avea niciodata loc. Infinitul este capabil sa aiba grija de el insusi.

21.Spiritualitatea este destul de practica, foarte practica, intens de practica. Ne invata ca Spiritul este Lucrul real, iar Materia este doar plastic, ceva ce Spiritul a fost capabil sa creeze, sa modeleze, sa manipuleze si sa formeze dupa dorinta sa. Spiritualitatea este cel mai practic lucru din lume – singurul lucru absolut practic care exista!

22.In aceasta saptamana concentreza-te asupra faptului ca omul nu este un corp cu spirit ci un spirit cu corp si ca din acest motiv dorintele lui sunt incapabile de a avea o satisfactie permanenta in ceva ce nu este spiritual. Banii nu au alta valoare decat aceea de a ne aduce conditiile pe care le dorim, iar aceste conditii trebuie sa fie cu necesitate armonioase. Conditiile armonioase necesita resurse suficiente iar daca aparent exista lipsuri, trebuie sa realizam ca ideea sau sufletul banilor este de a fi in serviciu, si pe masura ce acest gand ia forma, canalele cu rezerve se deschid iar tu vei avea satisfactia de a sti ca metodele spirituale sunt in intregime practice.

„Am descoperit ca premeditat, gandirea disciplinata, cu un anume scop, matureaza acest scop intr-o forma fixa, deci putem fi absolut siguri de rezultatul dinamicului nostru experiment.” – Francis Larimer Warner

Charles F. Haanel

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.