Nu insistati pe laturile dezagreabile ale vietii

fashiondays.ro

11260385_732995876804990_7024086255380681706_nSa va înfuriati pentru ca cineva a spus niste cuvinte care va displac, pentru ca ati platit un obiect mai scump decât v-ati asteptat, pentru ca mâncarea este prea sarata, pentru ca cineva v-a ratacit un obiect si sa reactionati în fata unor astfel de nimicuri ca si cum ar fi niste catastrofe: aceasta este cu adevarat o atitudine prosteasca.

Trebuie sa învatam sa punem în balanta micile contrarietati ale existentei si toate bunurile pe care Providenta ni le-a daruit din plin. Dar, în loc de aceasta, noi facem contrariul: comparam mereu putinul pe care îl avem cu posesiunile vecinilor: “A, asta are deja o masina si eu n-am decât o bicicleta!… A, asta are un diamant si eu n-am decât niste perle false!”

loading...

Daca tinem neaparat sa facem niste comparatii, de ce nu relevam toate avantajele pe care le avem în comparatie cu atâtia altii care nu le au, care sunt nefericiti sau bolnavi?
Îmi veti spune ca aveti motive serioase de nemultumire, întrucât întâmpinati numai nereusite, nu aveti nici un viitor în fata etc. În realitate, zilele nu seamana între ele si daca astazi Soarele a fost acoperit de nori, mâine îl veti vedea rasarind si totul va va surâde. “Da, spun unii, dar eu sunt deja batrân, ce mai pot spera?” Nu stiti ca într-o zi veti reveni din nou pe Pamânt, ca un copil caruia toate sperantele îi sunt permise, si ca veti începe o noua viata, îmbogatita de experientele trecutului?

Exista raspunsuri pentru tot ceea ce tristetea si descurajarea pot obiecta. Dar trebuie sa acceptam, cel putin, sa privim lucrurile sub un alt unghi, si aceasta este posibil printr-un rationament corect; în fata oricarui eveniment, a oricarei situatii, opriti-va o clipa pentru a cântari cele doua aspecte: cel negativ (pentru ca vreti asta!), dar si cel pozitiv. Nu trebuie, bineinteles, sa ne amagim ca totul este bun, dar trebuie, în acelas timp, sa ne refuzam de a ne opri întotdeauna numai asupra aspectelor negative ale vietii. Va gânditi: “O, noi stim deja toate astea”. Da? Atunci procedati asa daca vi se pare asa de simplu! Observati-va si veti descoperi ca uitati cam prea des sa utilizati un rationament corect.

Omraam Mikhael Aivanhov

Interesant de citit si:
Related:  Despre dragoste si indragostiti

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.