O față acră nu e un accident

Cuvintele, opiniile și comentariile celorlalți vor avea mereu un impact asupra noastră. Într-o manieră subtilă, conversațiile pline de negativism, disperare, plângeri, condamnare și critică participă la formarea dispozițiilor noastre temporare, a personalității și caracterului nostru de moment. Așa cum spunea un înțelept: “O față acră nu e un accident. Ea este rezultatul unor gânduri acre.”

 Copiilor li se spune adesea de către părinți bine intenționați, dar care nu știu să își aleagă cuvintele, că sunt răi, neastâmpărați, obraznici, egoiști sau timizi. Profesorii, prin acțiunile lor și prin modul de a se exprima, le spun adeseori părinților că au copii care gândesc încet, necooperanți sau slabi la învățătură.

De-a lungul anilor, fiecare dintre noi a fost supus unor remarci impulsive, emise de cei care nu își dădeau seama de faptul că tocmai cuvintele lor ne modelau caracterul. Devenind adulți, am avut tendința de a ne asocia cu cei care păreau asemănători cu noi. Cei slabi îi atrag pe cei slabi; cei săraci se simt bine cu cei de aceeași condiție cu ei; cei plini de succes vor petrece timp cu cei care sunt de succes; cei cu atitudini și vederi optimiste îi aleg pe cei de același fel cu ei. Ceea ce am devenit are în mare măsură de a face cu genul de oameni, evenimente, cărți și stil de viață pe care le alegem.
Jim Rohn

Related:  Nimic din ceea ce ni se intampla nu este in zadar, ci totul are un scop maret

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.