Ovarele . Afectiuni ale ovarelor

1173701_461203964004372_2112842618440194127_nOvarele reprezintă dorinţa mea de a avea copii şi creativitatea mea, capacitatea mea de a crea, feminitatea mea, faptul de a fi femeie şi de a fi implinită sau realizată ca femeie.

Afecţiuni ale ovarelor
Problemele ovariene indică un conflict puternic faţă de faptul de a fi femeie, de exprimarea feminităţii mele sau de faptul de a fi mamă. Este posibil să fi neglijat partea mea creativă. Este ca şi cum aş “tăia” o parte din mine, deoarece ovarele reprezintă locul unde incepe crearea unei vieţi noi. Sunt situate in zona pelvisului, zona unde pot da naştere unui copil şi unor noi aspecte din mine insumi, este locul in care mă pot redescoperi. Este posibil să fie vorba despre un conflict interior legat de creaţie şi de descoperirea propriei mele vocaţii. Prefer să joc un rol care să mă protejeze de pericole, in loc să fiu eu insumi. Deoarece am inchis in mine tot potenţialul pe care il am, mi-am inchis şi creativitatea. Mă simt legată de ceilalţi, cand de fapt eu sunt cea care se leagă. Mă simt sub puterea fatalităţii. Poate vreau să compensez acest lucru prin supraproducerea de ovule. Un chist ovarian, care este o colectare anormală de lichid in ovar, indică faptul că emoţiile mele sunt acumulate, că rumeg tot timpul aceleaşi ganduri sau aceleaşi griji. Sau poate mă simt stresată la ideea că voi deveni mamă ? Care este motivul care mă reţine să am copii ? Am trăit recent un eveniment legat de faptul de a deveni mamă? Sau o situaţie care imi aminteşte o experienţă sexuală traumatizantă ? Dacă nu mă simt demnă de a avea copii, pot inceta producerea de ovule. Cat despre cancerul de ovare (corespondent la bărbaţi este cancerul de testicule) acesta se poate dezvolta in urma unui eveniment in care am trăit PIERDEREA unei persoane dragi.
Am impresia că viaţa mea sau viaţa unei persoane iubite a fost ruinată, sau este pe cale să se piardă. Este posibil să fie vorba despre unul dintre copiii mei, mort intr-un accident, in urma unei boli sau a unui avort. Sau poate fi vorba despre cineva cu care nu am o legătură de sange dar pe care “o iubesc ca şi cum ar fi copilul meu”.
Sentimentul de pierdere poate fi trăit faţă de un element abstract, de exemplu: “de cand are acest nou loc de muncă, soţul meu nu mai prea stă acasă, se intoarce tarziu, de abia mai vorbim, se gandeşte tot timpul la muncă. Mi-am pierdut soţul! Dacă lucrurile vor continua aşa, munca va lua locul căsniciei noastre…” Deci, “l-am pierdut !”pe bărbatul pe care il cunoşteam inainte şi cu care eram fericită, ceea ce nu se mai intamplă astăzi. Poate fi vorba despre un proiect la care ţineam din toată inima şi care a fost intrerupt.De altfel, dacă eu eram iniţiatorul acelui proiect, le vorbeam celorlalţi despre el, ca şi cum ar fi fost “copilul meu”. Sentimentul meu de culpabilitate faţă de evenimentul respectiv este adeseori un element important şi declanşator al bolii. Am o dificultate faţă de angajament, deoarece m-am simţit devastat in relaţie cu o persoană de acelaşi sex. Cancerul de ovare apare ca urmare a unei situaţii dureroase, care mă răneşte in imaginea mea de mamă şi care mă face să simt neputinţă şi să am impresia unui eşec. Chiar dacă fundamentul vieţii mele faţă de creaţie este reanalizat La fel ca in cazul unei tumori, există multe lucruri care nu imi plac, dar refuz să fac schimbările necesare.

Oricare ar fi situaţia, este important să accept imediat toate sentimentele pe care le am, să le exprim pentru ca rana mea interioară să se vindece şi să mă pot indrepta spre viitor, cu o privire mai pozitivă şi să il umplu de proiecte pe care le voi realiza.
Jacques Martel

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.