Regenerarea corpurilor noastre: fizic, astral si mental

Fiecare gând, fiecare sentiment, fiecare dorinta, fiecare act are propietatea de a atrage din spatiu elementele materiale care îi corespund. Gândurile, sentimentele, dorintele si actiunile luminoase, dezinteresate, sustinute de o vointa ferma, atrag particulele unei materii pure incoruptibile. Daca prin calitatea vietii voastre psihice lucrati zilnic pentru a atrage aceasta materie, ea patrunde si se instaleaza în întregul vostru organism, îsi gaseste locul si goneste toate particulele vechi, prafuite, îmbâcsite, mucegaite. În acest fel, putin câte putin, veti reusi sa va reinnoiti corpul fizic, corpul astral si corpul mental.

Contemplând Lumea divina sub toate formele ei de Lumina, de Frumusete, de Muzica, de Armonie, culegeti particulele noi; si, din moment ce fiecare din ele are viata, ea nu vine singura, ci aduce cu ea forte si spirite de aceeasi natura. Sarcina voastra este, deci, de a lucra zilnic pentru a înlocui în voi particulele deja învechite cu noi particule ceresti, stralucitoare.

Cineva ma va întreba poate: “Dar de ce sa ne straduim atât? Merita oare osteneala?” Da, pentru ca, în realitate, este singura activitate ale carei rezultate sunt definitive. Când veti parasi Pamântul, singurele bogatii pe care le veti lua cu voi vor fi bogatiile interioare pe care le-ati dobândit gratie eforturilor pe care le-ati depus. Si inca ceva: din momentul conceptiei, din momentul gestatiei, materia corpurilor voastre – fizic, astral si mental – este modelata, formata exact conform calitatilor si virtutilor pe care le dezvoltati atat voi cat si stramosii si urmasii vostri, chiar de-ar fi ei si stramosi sau urmasi de-al saptelea, al optulea rang..
Omraam Mikhael Aivanhov

Cu cat veti darui mai mult, cu atat veti primi mai mult, caci bogatia universului va continua sa circule astfel prin viata dumneavoastra. De fapt, tot ceea ce este cu adevarat valoros in viata nu face altceva decat sa se multiplice continuu atunci cand este daruit. Daca ceva nu se multiplica prin daruire, atunci nu merita sa fie daruit, nici primit!-Deepak Chopra

Related:  Credintele tale îti determina în mare masura realitatea

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.