Cine esti tu ?

Crezi că nu te bucuri de suficientă dragoste? Simţi că nu eşti iubită îndeajuns? în loc să nutreşti asemenea gânduri, ar fi mult mai bine să începi să dăruieşti dragoste şi să fii generoasă în tot ceea ce faci. Dăruieşte-ţi timpul, energia, banii, dragostea, afecţiunea, cuvintele frumoase. Pe măsură ce vei dărui, fără să aştepţi ceva în schimb, vei înţelege că eşti foarte bogată de vreme ce poţi să dăruieşti atât. Astfel vei ajunge să cultivi gândul că ai mai mult decât ţi-e necesar, pentru că îţi poţi permite să dai şi altora.

Se spune că a fi sărac constituie un mare păcat moral întrucât cel sărac nu ştie decât să primească, nu şi să dea. Una dintre legile fundamentale ale prosperităţii este următoarea:pentru a obţine bunăstarea, învaţă să dăruieşti fără încetare. A dărui trezeşte în tine gândul că eşti bogată. La fel ca şi celelalte gânduri, acesta îţi influenţează viaţa. Prin urmare, vei ajunge să te bucuri de tot mai multă prosperitate.

Dacă ţi se întâmplă să crezi că nu primeşti întotdeauna ce vrei, că îţi lipsesc anumite lucruri, în tine există un gând datorită căruia ai ajuns să cunoşti această lipsă. Recent am primit un exerciţiu referitor la acest subiect şi mi s-a părut extraordinar. Iată de ce încerc să ţi-l împărtăşesc şi ţie. Fă o listă cu cinci lucruri materiale sau de altă natură (bani, afecţiune, complimente etc.) care crezi că îţi lipsesc. Găseşte o cale de a dărui câte puţin din fiecare dintre acestea în următoarele douăzeci şi patru de ore. De fiecare dată când dăruieşti, respiră adânc şi spune-ţi: „Ceea ce dau îmi este înapoiat înmiit”.

Urmează acest exerciţiu în fiecare zi, timp de o săptămână, şi schimbările în modul tău de a gândi şi în ceea ce primeşti nu vor întârzia să apară.

Ţi se întâmplă să te îndoieşti de cineva? Ai impresia că încearcă să te păcălească sau să-ţi fure ceva? Conştientizează modul în care se nasc în tine aceste gânduri de îndoială. Dacă nu ai fi şi tu astfel, nici nu te-ai gândi la aşa ceva. în cazul în care crezi că vei fi înşelată, dă-ţi seama în ce fel încerci să-i înşeli tu pe alţii. Dacă nu faci efortul să te autoexaminezi, vei continua să nutreşti asemenea gânduri faţă de oameni şi lucrul de care te temi se va întâmpla. Atunci îţi vei spune: „Ştiam eu ce-o să se întâmple! Mi-am dat seama că vrea să mă înşele!”.

Related:  Marele test al celor cinci miniteste

Te vei simţi fericită fiindcă orgoliul tău se va simţi satisfăcut. Intelectul tău va fi, de asemenea, flatat, la fel ca orgoliul, care va continua să crească. Oamenii sunt atât de orgolioşi încât sunt gata chiar şi să sufere pentru a-şi da dreptate.

Suferinţa nu este necesară. Până în prezent ne-am folosit foarte mult de ea pentru a evolua. Când omul va deveni suficient de înţelept pentru a-şi da seama că poate evolua fără să sufere, va pune capăt suferinţelor sale.

Ti se întâmplă să crezi că soţul tău te înşală, că se interesează de o altă femeie? în acest caz, chiar tu nutreşti gânduri de infidelitate. Poate că nu eşti conştientă de ele, dar trăieşti o insatisfacţie care produce aceste gânduri. Dacă ţi-ai permite, nu te-ai da în lături să-ţi înşeli soţul. Dar, bineînţeles, n-ai îndrăzni niciodată să faci aşa ceva! Insă noi ne servim deseoride fidelitate, în mod inconştient, pentru a-l domina pe celălalt.

Tu afirmi: „Eu n-aş face niciodată aşa ceva!”, deşi în forul tău interior poate că ţi-ai dori să o faci. Aminteşte-ţi că a gândi un lucru şi a nu-l face nu înseamnă că eşti mai bună decât cel care îl gândeşte şi îl şi face. Este chiar mai rău! O persoană care gândeşte un lucru şi se convinge pe sine că nu a gândit acel lucru nu este sinceră faţă de sine însăşi. Iar cel care acţionează conform cu ceea ce gândeşte măcar este sincer faţă de sine.
Iată acum gândul care încheie acest capitol. Concentrează- te zilnic asupra lui în săptămâna ce urmează:

„O viata frumoasa si utila este aceea in care gandirea si actiunea se sustin neincetat una pe cealalta .”- Socrate

Lise Bourbeau

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.