Importanta începutului. Fiti constienti de Fortele pe care le declansati

12316472_1530130577311223_6907794780300050463_nNu trebuie sa întreprindem niciodata ceva fara sa cunoastem Fortele pe care astfel le punem în actiune. Caci începutul este esential. Aici, la început, se declanseaza Fortele, care, odata pornite, nu se mai opresc în drum, ci actioneaza pâna la capat. Va aflati pe un munte, aveti deasupra voastra o stânca enorma, gata sa se prabuseasca la cea mai mica miscare; depinde de voi daca ea va ramâne la locul ei sau daca îi veti provoca caderea. Daca din cauza voastra ea începe sa se clatine, nu mai aveti posibilitatea de a o opri: va va strivi, atât pe voi, cât si pe alti împreuna cu voi. Iar daca veti deschide portile unei ecluze, va fi inutil sa încercati apoi sa opriti apa!…Este întotdeauna usor sa provoci forte sau evenimente, dar este foarte greu sa le dirijezi, sa le orientezi, pe scurt sa le domini.

Expresia “ucenicul vrajitor” desemneaza tocmai pe acel nechibzuit care a dezlantuit niste curenti, pe care apoi este incapabil sa-i mai stapâneasca sau sa-i mai dirijeze. Când agitatorii declanseaza o revolta, nu mai exista mijloace pentru a o stapâni: ea le scapa de sub control.

Înainte de a pronunta un cuvânt, de a arunca o privire, de a scrie o scrisoare, de a da curs unei actiuni, voi detineti toata puterea; odata declansata actiunea, s-a terminat, nu mai sunteti decât spectatori, daca nu chiar victime. În plan fizic, în plan astral sau în plan mental, Legea este una si aceeasi. Când simtiti furia ca se naste în voi, daca va hotarâti sa o stapâniti pe loc, ea nu se va declansa, dar, daca o lasati sa izbucneasca, nu-i veti mai putea opri cursul. Si acelas lucru este valabil si pentru idei: daca le lasati sa-si faca cuib în voi, vor sfârsi prin a se înradacina. Deci fiti vigilenti si nu uitati niciodata ca numai la început detineti, cu adevarat, puterea. Cand spun inceput ma refer, printre altele, la : inceputul unei zile, inceputul unei saptamani, inceputul unei cereri, inceputul unei actiuni, inceputul unei afaceri, etc.
Omraam Mikhael Aivanhov

A fi bogat înseamnă a dărui, a nu dărui nimic înseamnă a fi sărac. A iubi înseamnă a trăi, a nu iubi nimic înseamnă a fi mort. A fi fericit înseamnă a te devota, a nu exista decât pentru tine înseamnă a te refuza pe tine însuţi şi a te sechestra în infern. – Eliphas Levi 

Related:  Secretul rezolvarii tuturor problemelor

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.