Nutritia, privita ca o activitate spirituala . Cum mancati ?

vivre.ro
circulon.bucataras.ro

523816_323104121095055_1059911399_nCâti oameni dezechilibrati, din cauza unei vieti trepidante, cauta mijloace pentru a se reechilibra! Ei practica yoga, zen, meditatia transcendentala sau încearca sa învete sa se relaxeze.
Toate acestea sunt foarte bune, dar eu consider ca exista un exercitiu mult mai simplu si mai eficient: sa învatam sa mâncam. Va mira? De ce? În loc sa mâncam oricum, în zgomot, cu nervi, cu graba chiar – si apoi sa mergeti sa faceti yoga! – nu este mai bine sa întelegeti ca în fiecare zi, de 2 – 3 ori pe zi, aveti ocazia sa faceti un exercitiu de destindere, de concentrare, de armonizare a tuturor celulelor?

În clipa când va asezati la masa, începeti prin a alunga din mintea voastra tot ce va poate împiedica sa mâncati în pace si armonie. Si, daca nu reusiti imediat, asteptati, pentru a începe sa mâncati în momentul când ati reusit sa va calmati. Daca mâncati într-o stare de agitatie, de nervi sau de nemultumire, introduceti în voi o agitatie, vibratii dezordonate, care se vor transmite în tot ceea ce veti face ulterior. Chiar daca va veti stradui sa creati o aparenta de calm, de stapânire de sine, va
emana totusi din voi o anumita agitatie, o tensiune si veti comite erori, va veti izbi de oameni sau de obiecte, veti rosti cuvinte nepotrivite prin care veti risca sa pierdeti prieteni sau sa vi se închida porti.

În timp ce daca mâncati într-o stare de armonie, veti rezolva mai bine problemele ce vi se vor prezenta ulterior si, chiar daca în cursul zilei veti fi obligat sa alergati în dreapta si în stânga, veti simti în voi o liniste pe care activitatea voastra nu o va putea tulbura. Începând cu începutul, cu lucrurile marunte, vom putea ajunge foarte departe.

Sa nu credeti ca oboseala provine întotdeauna din prea multa activitate. Nu: ea survine , deseori, ca urmare a unei risipe de forte. Si, iata, atunci când înghitim mâncarea fara sa o mestecam suficient si fara sa o impregnam suficient cu gândurile si sentimentele noastre, ea devine mai greu digerabila, iar organismul nu va putea beneficia din plin, datorita efortului pentru asimilarea ei.

edenboutique.ro/

Atunci când mâncati fara sa constientizati importanta acestui act, chiar daca organismul se întareste prin hrana, el nu primeste din ea decât partea grosiera, materiala, si care nu este comparabila cu energiile de care ati putea beneficia daca ati sti cum sa mâncati în liniste si sa va concentrati asupra hranei, pentru a prelua elementele eterice si subtile. Deci, în timp ce mâncati, concentrati-va asupra
hranei si proiectati asupra ei toata iubirea voastra si recunostinta fata de toata creatia divina; în acel moment se produce separarea între materie si energie: materia se dezagrega, în timp ce energia patrunde în voi, putând dispune astfel de ea.

În alimentatie, importante nu sunt alimentele propriu-zise, ci energiile pe care aceste alimente le contin prin chintesenta din ele, caci în aceasta chintesenta este viata. Partea materiala a alimentului constituie doar suportul . Chintesenta, atât de subtila, atât de pura, nu trebuie sa alimenteze doar planurile inferioare, corpul fizic, corpul astral, corpul mental; ea trebuie sa alimenteze, de asemenea, sufletul si Spiritul.

Omraam Mikhael Aivanhov

vivre.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.