Vreți să vă găsiți echilibrul, pacea?

13260141_1027883003953672_2853467842447161040_nVreți să vă găsiți echilibrul, pacea? Străduiți-vă să atingeți zilnic centrul divin din voi înșivă. În acel moment, toate particulele ființei voastre, toate energiile care circulă în voi se armonizează și se ordonează în raport cu acest centru divin în jurul căruia ea începe să graviteze.

Secretul vieții spirituale este de a regăsi această multitudine de elemente disparate ce s-au răspândit în toate dorințele, și de a le face să se rotească în jurul soarelui interior așa cum planetele se rotesc în jurul soarelui cosmic.
În acea clipă, da, putem vorbi despre ordine, despre armonie și pace, putem vorbi despre Împărăția lui Dumnezeu: pentru că există un centru, există un soare, un nod în jurul căruia toate celelalte elemente își găsesc locul și descoperă traiectoria de urmat .

Omraam Mikhael Aivanhov

Vrem să fim iertaţi dar nu suntem dispuşi să iertăm şi noi. Vrem să ni se acorde atenţie şi să ne fie luate în seamă toate drepturile, dorinţele, de nu şi capriciile, luăm însă foarte grăbit şi împrăştiat aminte la nevoile, doleanţele şi solicitările celorlalţi. Ceilalţi! Ei ne apar undeva, departe, un soi de fantome pierdute în ceaţă. Ni se pare de fapt, că toţi cei din jurul nostru au obligaţii faţă de noi, iar noi faţă de nimeni, niciodată. Toate ni se cuvin, tot ce facem e bun şi îndreptăţit, numai noi avem întotdeauna dreptate.
Nicolae Steinhardt – Daruind vei dobandi

Related:  A te armoniza înseamnă a te deschide

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.