Legatura dintre sentimente si afectiuni

13139356_1057408767664583_1829821219872504733_nA fi sanatos nu inseamna ca boala este inexistenta. Aceasta ne pandeste din umbra si abia asteapta sa calcam gresit pentru a ne ataca. Secretul mentinerii sanatatii este acela de a fi permanent in armonie cu existenta, deci, sanatatea poate fi pastrata pana la moarte… si putin dupa, daca suntem mereu impacati cu viata dinlauntrul si din afara noastra.

Cel mai greu lucru este stabilirea corecta a diagnosticului si a cauzelor afectiunilor pentru a le indeparta. Altfel, se trateaza doar efectele bolilor, si asta poate dura o viata.

„Fiecare om este autorul propriei sale sanatati sau boli” Buddha

Karol K. Truman a reusit sa faca o corespondenta intre sentimente si afectiuni,demonstrand ca sentimentele stau la baza diferitelor boli. Esenta cunoasterii sale, acumulata de-a lungul timpului, sta la baza unui volum aparut si in limba romana la Editura Adevar Divin din Brasov, tradusa de curand sub numele „Sentimentele ingropate de vii nu pier niciodata…”. In paginile cartii, autoarea nu explica numai starea, ci si cauza aparitiei sentimentelor ce declanseaza afectiunile. Totodata, se mai poate gasi si modul cum pot fi transformate sentimentele nedorite, astfel incat acestea sa nu mai afecteze procesul de crestere si de maturizare spirituala, fapt ce ajuta la redobandirea controlului asupra propriei vieti.
Insa trebuie avut in vedere faptul ca nu este suficienta doar eliminarea simptomelor bolilor, ci si vindecarea interioara, prin schimbarea mentalitatilor, pentru a obtine o vindecare autentica, totala. In acest scop, dupa consultarea listei afectiunilor si descoperirea sentimentelor negative care corespund declansarii acestora, trebuie realizata inlocuirea lor cu cele opuse.

Iata, in continuare, corespondentul posibil al sentimentelor care stau la baza diferitelor boli.

Abcese: agitatie interioara; rani sufletesti nerezolvate; chin interior; cramponarea de o viziune depasita; dorinta de razbunare; stagnare.
Abdomen, zona abdominala: folosirea incorecta a ratiunii (intelepciunii); indentificarea cu posesiunile personale si uitarea de sinele real.
Accidente: incapacitatea de a-ti forma un punct de vedere clar; nevoia de a-ti pedepsi sinele; lipsa unui scop in viata; rezistenta fata de autoritati; sentimentul ca esti descoperit si nu te apara nimeni sau ca te afli intr-un alt loc decat ar trebui sa fii; stres foarte intens; tensiuni si griji.
Afta: manie datorata luarii unor decizii incorecte.
Agorafobie: neutralizarea sau incapacitatea de a-ti utiliza discernamantul.
Alcoolism: acceptarea cuvintelor negative ale altor persoane; autoprotectie impotriva unor sentimente pe care te temi sa le simti; emotii negative nerezolvate blocate in interior; incapacitatea de a face fata vietii sau atitudine de tip „Ce rost mai are?”; ingrijorare datorata lipsei de comunicare cu alte persoane; sentimentul ca traiesti in minciuna, vinovatie sau in loc nepotrivit; sentimentul de nevrednicie sau respingere de sine.
Alergii: iritarea datorata unei persoane sau unei situatii; lacrimi reprimate; negarea propriei puteri; sentimente care ar trebui schimbate, dar care nu par sa aiba o solutie; sentimentul de sufocare; substitut (imitatie) pentru raceli; teama de a-ti impartasi sentimentele cu alte persoane.
Alzheimer: dorinta de a trai in mica ta lume subiectiva; incapacitatea de a-ti controla propria viata; manie reprimata; nu mai esti dispus sa te lupti cu viata; oboseala in fata vietii; sentimentul de inferioritate sau insecuritate; sentimentul lipsei de speranta si de neajutorare.
Ameteala: „Te invarti intr-un cerc vicios” din cauza lipsei de organizare; absenta unei directii clare in viata; dorinta egoului de a controla intreaga fiinta; incapacitatea de a accepta realitatea asa cum este; nu-ti faci timp pentru tine; sentimentul ca nu mai doresti sa lupti; sentimentul de impovarare.
Amigdalita: iritare datorata unei situatii sau unei persoane; lucrurile nu-ti merg asa cum iti doresti; manie sau teama reprimata; vointa tensionata.
Amnezie: dorinta de a scapa de problemele vietii sau fuga de viata; incapacitatea de a te afirma sau de a-ti sustine propriile puncte de vedere, teama de viitor.
Amorteala: incapacitatea de a-ti exprima iubirea si respectul.

Nu toate lichidele, puse pe foc, fierb la aceeasi temperatura. Nu orice metal se topeste la aceeasi temperatura. Oamenii reactioneaza sentimental in mod diferit. Fierb sau se topesc la temperaturi diferite, in functie de tipul propriei personalitati. Dar aceasta poate fi modelata. Ar trebui sa avem mereu viu in minte ca cel care are un caracter de aur se poate bucura de o sanatate de fier.

Daltonism: incapacitatea de a vedea lucrurile asa cum sunt. Degetele de la picioare: griji cu privire la viitor legate de detalii minore.
Dementa: manie nerezolvata; sentimentul de neajutorare si de lipsa de speranta; te simti obosit de lupta cu viata.
Dependente: dezaprobare fata de sine sau fuga de sine; disperare; dorinta de a evita orice sentimente; gol sufletesc; incapacitatea de a gandi rational; incapacitatea de a percepe clar si corect; memorie distorsionata la nivelul ADN-ului; sentimentul de autorespingere.
Depresie: dorinta de a abandona lupta si de a renunta la viata; insuficienta expunere la soare (mai ales iarna ); manie orientata catre interior; sentimentul de inutilitate; sentimentul ca „nu pot controla aceasta situatie”, sentimentul de inferioritate, de neajutorare si de lipsa de speranta.
Deviatie de disc: indecizie legata de viata; nu te simti sprijinit in viata.
Dezechilibru stanga sau dreapta: in stanga, dezechilibru in directia fizica, latura masculina, lupta, daruire, eliberare; in dreapta, dezechilibru in directia spirituala, latura feminina, protectie, receptivitate, primire.
Diabet: dezamagire fata de viata; disparitia bucuriei de a trai; judecati critice severe la adresa propriului sine sau a altor persoane; obsesie legata de control; rusine fata de ceva ce ai facut in trecut; sentiment continuu de tristete; sentimentul ca „lucrurile ar trebui sa se petreaca altfel”; soc emotional.
Diaree: dorinta de a termina o relatie sau o situatie; fuga de o anumita situatie; obsesie fata de ordine; renuntarea la scopurile personale atunci cand nu poti avea ceea ce-ti doresti; respingerea imaginii unei realitati pe care nu doresti sa o accepti; teama de ceva din momentul prezent.
Probleme ale danturii:
– Abcese: amanarea executarii propriilor planuri.
– Dureri de dinti: incapacitatea de a lua decizii. Partea inferioara: nerabdare. Partea superioara: nu intelegi imaginea de ansamblu.
Dismenoree: incapacitatea de a ierta; manie indreptata impotriva propriului sine.
Diverticulita (inflamarea unui diverticul intestinal): dificultatea de a socializa; neexprimarea adevaratelor sentimente.
Dizenterie: nu poti face fata actualei situatii; te simti tratat nedrept; teama de prezent; trebuie sa-ti cultivi generozitatea, empatia, onestitatea, capacitatea de a te relaxa si deschiderea interioara.
Durere: Dumnezeu incearca sa-ti atraga atentia; indiciu ca exista un dezechilibru; manie si frustrare reprimate; te afli intr-o relatie care te raneste sufleteste; vinovatie; dorinta dureroasa de a fi iubit si strans in brate; sentimentul ca ai facut un efort in zadar; sentimentul ca esti absolut singur, ca esti separat de sursa iubirii; tristete.
Dureri de cap: cramponare de vechile limitari; esti incapabil sa vezi binele.
-Frontale: incapacitatea de a te descurca intr-o anumita situatie; incapacitatea de a-ti rezolva supararile emotionale; neputinta rea¬lizarii dorintei de a rade, de a canta, de a lauda pe altcineva sau de a-ti exprima recunostinta; nerabdare legata de sine cauzata de faptul ca nu ai facut suficient de mult; presiune interioara; relatii dizarmonioase; sentimente ramase neexprimate; sentimentul ca esti mai bun decat altii; te simti incapabil sa iti controlezi viata, teama si anxietate care ucid tot ce este mai bun in tine.
Eczema: rani sufletesti nerezolvate; sensibilitate excesiva; sentiment nerezolvat de iritare, simti ca esti impiedicat sa faci anumite lucruri, de aceea te simti frustrat.
Edem: cramponarea de ceva ce nu iti este necesar, incapacitatea de a avansa rapid; nevoia de a fi imobilizat intr-o anumita zona a corpului.
Emfizem: incapacitatea de a fi tu insuti; sentimentul ca nu meriti sa mai traiesti; teama de ati trai plenar viata.
Endometrioza: absenta intelegerii de sine; absenta iubirii de sine; cramponarea de anumite concepte limitatoare; dorinta de a-i acuza pe altii pentru problemele tale; frustrare; insecuritate; tristete nerezolvata profund inradacinata.
Energie (lipsa continua a ei): esti obosit de lupta de zi cu zi ; iti doresti sa renunti; tristete nerezolvata profund inradacinata.
Epilepsie: incapacitatea de a-ti accepta propriile actiuni; nevoia de a-ti persecuta propriul sine; respingerea vietii; violenta indreptata impotriva propriului sine.

 

Related:  Amigdalita

Legatura dintre organ si conflictele emotionale
Boli la:
Colon – Conflict peste care nu poti trece nicicum
Oase -Lipsa stimei de sine, inferioritate
Intestinul subtire – Ura care nu poate fi ‘ digerata’
Uter – Sentiment de inferioritate sexuala
Prostata – Conflict/cearta pe latura sexualitatii
Tiroida – Te simti neputincios, fara control
Plamani – Frica puternica fata de alta persoana
Piele – Lipsa integritatii, om coruptibil ‘fara coloana vertebrala’
Testicule, Ovare – Pierdere valoroasa ce nu poate fi recuperata
Pancreas – Conflict cu membrii familiei
Urechea interna – Sentimentul de imposibilitate de a afla ce vrei ‘adevarul’
Sanul stang – Conflict care pune in pericol copilul,casa,familia
Sanul drept – Conflic cu partenerul sau cu persoanle rivale
Rectul – Frica de a fi nefolositor
Gura – Nu poti ‘mesteca'(suporta) o problema/situatie
Caile respiratoprii – Conflict teritorial(nesigur in privinta casei)
Laringe – Frica . Frica si ingrijorare pentu un anumit eveniment
Stomacul – Ai inghitit prea multe impotriva vointei tale
Esofag – Dorinta acuta de a refuza,de a nu ‘inghiti’
Inima – Frustrare legata de copii
Cervixul – Frustrare adanca si persistenta
Glandele suprarenale – Te indrepti intr-o directie in care refuzi sa mergi
Ficat – Frica(stress) inconstienta de a ramane fara mancare(bani pt a procura mancare) sau iti simti viata in pericol.

A fi bogat înseamnă a dărui, a nu dărui nimic înseamnă a fi sărac. A iubi înseamnă a trăi, a nu iubi nimic înseamnă a fi mort. A fi fericit înseamnă a te devota, a nu exista decât pentru tine înseamnă a te refuza pe tine însuţi şi a te sechestra în infern. – Eliphas Levi 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.