Relatiile

1554632_1539537452958956_7387850221993651851_n‘Toate relaţiile mele sunt armonioase’

loading...

Parcă toată viaţa este compusă din relaţii. Avem relaţii cu tot ce ne înconjoară. In acest moment, tu ai o relaţie până şi cu articolul (cartea )aceasta pe care o citeşti, cu mine şi cu ideile mele.
Relaţiile pe care le ai tu cu lucrurile şi cu hrana şi cu vremea şi cu transportul şi cu oamenii, toate reflectă relaţia pe care o ai cu tine însuţi. Relaţia pe care o ai cu tine însuţi este puternic influenţată de relaţiile pe care le-ai avut cu adulţii din jurul tău când erai copil. Felul în care adulţii reacţionau faţă de noi atunci este adesea felul în care reacţionăm noi faţă de noi înşine, pozitiv şi negativ, deopotrivă.

Gândeşe-te pentru o clipă la cuvintele pe care le spui când te cerţi pe tine însuţi. Nu sunt ele aceleaşi vorbe folosite de părinţii tăi când te certau? Ce cuvinte foloseau ei când te lăudau şi îţi arătau apreciere? Sunt sigură că şi tu foloseşti aceleaşi cuvinte să te feliciţi pe tine însuţi.

Poate că ei nu te-au lăudat sau apreciat niciodată şi de aceea tu nu ai habar cum să o faci, mai mult poţi crede că nici nu ai de ce să te feliciţi sau să te apreciezi. Nu dau vina pe părinţii noştri pentru că toţi suntem victime ale altor victime. Ei nu au avut cum să te înveţe lucruri pe care nici ei nu le-au ştiut.

Sondra Ray a lucrat mult în domeniul relaţiilor şi susţine că fiecare relaţie din viaţa noastră oglindeşte relaţia pe care noi am avut-o cu unul din părinţi. Ea susţine, de asemenea că, până când nu curăţăm acea relaţie cu părinţii, nu ne putem crea o relaţie cu cineva aşa cum ne dorim noi să fie.
Relaţiile sunt oglindiri ale noastre. Atragem întotdeauna ceea ce oglindeşte fie calităţile noastre, fie crezurile pe care le avem despre relaţii. Şi aceasta este adevărat, fie că este vorba de un şef, un coleg de serviciu, un subaltern, un iubit, un soţ sau un copil. Lucrurile care nu îţi plac la ei sunt: fie lucrurile pe care tu le faci sau ai vrea să le faci, fie crezurile tale. Nu i-ai fi atras în viaţa ta dacă prin felul lor de a fi nu ţi-ar fi completat cumva viaţa ta personală.

Exerciţiu – noi contra lor
Uită-te pentru o clipă la cineva din viaţa ta care te enervează. Descrie trei lucruri despre această persoană care nu-ţi plac, lucruri pe care ai vea să le schimbi. Acum uită-te cu atenţie la tine şi întreabă-te: ‚Unde sunt şi eu aşa şi când fac aceleaşi lucruri’.
Închide ochii şi acordă-ţi timp pentru acest lucru. Apoi, întreabă-te DACĂ VREI SĂ TE SCHIMBI. După ce vei curăţa din tine aceste tipare, obişnuinţe şi crezuri personale, fie se vor schimba, fie vor dispar din viaţa ta.

Dacă ai un şef care este critic şi imposibil de mulţumit, uită-te la tine. Ori faci şi tu într-o oarecare măsură cu tine însuţi, ori ai un crez că: ‚Şefii sunt întotdeauna critici şi imposibili de mulţumit’.

Dacă ai un subaltern care fie nu ascultă, fie nu îşi face treaba uită-te să vezi unde faci şi tu acelaşi lucru şi fă curăţenie în acel aspect al vieţii tale. Să concediezi pe cineva este uşor, dar nu-ţi curăţă vechile tipare.

Dacă există un coleg care nu cooperează şi nu este parte din grup, uită-te să vezi cum de ai atras aşa ceva? Unde eşti şi tu la fel?

Dacă ai un prieten pe care nu te poţi bizui şi te lasă în aer mereu, uită-te înăuntrul tău. Unde anume în viaţa ta nu îţi ţii promisiunile şi îi laşi pe alţii în aer? Este un crez pe care îl ai?

Dacă ai un iubit care este rece şi pare că nu te iubeşte, uită-te să vezi dacă nu cumva ai un crez ce vine din ceea ce ai văzut la părinţii tăi, care spune că ‚Dragostea este rece şi nedemonstrativă’.

Dacă ai un soţ care este morăcănos şi nu te sprijină, uită-te din nou la crezurile tale din copilărie. Ai avut un părinte care era aşa? Sau tu eşti aşa?

Dacă ai un copil cu obiceiuri care te irită, pot garanta că sunt obiceiurile tale! Copiii învaţă numai prin a-i copia pe adulţii din jurul lor. Curăţă-l mai întâi la tine şi vei vedea că automat se schimbă şi la copilul tău.

Aceasta este singura cale să-i schimbăm pe alţii, să ne schimbăm mai întâi pe noi înşine. Să dăm vina pe alţii nu ne aduce nici un folos. Dimpotrivă ne face să dăm altora puterea noastră.
Păstrează-ţi puterea. Fără putere nu poţi să te schimbi. O victimă neajutorată nu poate să vadă ieşirea dintr-o situaţie.

Să atragi dragoste

Dragostea vine când o aştepţi mai puţin, când nici măcar nu o cauţi. Vânătoarea după dragoste nu aduce niciodată un partener potrivit. Crează numai neîmplinire şi nefericire. Dragostea nu este niciodată în afara noastră, dragostea este în noi.

Nu insista ca dragostea să vină imediat. Poate că încă nu eşti pregătit pentru ea sau poate că nu te-ai dezvoltat spiritual suficientca să poţi să atragi dragostea pe care o doreşti.

Nu te mulţumi cu oricine, numai ca să ai pe cineva. Stabileşte-ţi standardele. Ce fel de dragoste ţi-ar plăcea să atragi? Fă o listă cu calităţile pe care le doreşti cu adevărat într-o relaţie.
Dezvoltă acele calităţi în tine însuţi şi vei atrage o persoană vare le are.

Poate vrei să examinezi ce anume ţine dragostea departe de tine. Poate spiritul critic? Sentimentul că nu meriţi? Standarde exagerate? Imagini de stele de cinema? Frica de intimitate? Crezul că nu meriţi să fii iubit?

Fii gata pentru iubire atunci când apare. Pregăteşte terenul şi fii gata să hrăneşti dragostea.
Fii iubitor şi vei fi demn de iubit. Fii deschis şi receptiv la dragoste.

În infinitatea vieţii mele unde sunt, totul este perfect, întreg şi complet.
Trăiesc în armonie şi echilibru cu fiecare persoană pe care o cunosc.
Adânc, în mijlocul fiinţei mele există un izvor de iubire infinit.
Îi permit acestei iubiri acum să iasă la suprafaţă.
Ea îmi umple inima, trupul, mintea, conştiinţa, toată fiinţa mea, radiază din mine în toate direcţiile si se întoarce înzecit la mine.
Cu cât mai multă dragoste folosesc şi dau de la mine,
Cu atât mai multă am de dat.
Sursa este nelimitată.
Folosind iubirea mă face să mă simt bine,
Este o expresie a bucuriei mele interioare.
Mă iubesc şi de aceea îmi îngrijesc cu dragoste trupul.
Îl hrănesc cu mâncăruri şi băuturi bune, îl curăţ, îl îmbrac, iar el îmi răspunde cu o sănătate perfectă şi cu energie.
Mă iubesc, de aceea îmi ofer o casă comfortabilă, care îmi satisface toate necesităţile şi este foarte plăcută.
Îi umplu camerele cu dragoste, astfel ca toţi care intră, incluzându-mă şi pe mine, vor simţi această dragoste şi vor fi hrăniţi de ea.
Mă iubesc, de aceea am un job care îmi place cu adevărat, care îmi foloseşte talentul creativ şi abilităţile mele şi unde lucrez cu oameni şi pentru oamenii pe care îi iubesc şi care mă iubesc ; câştig mulţi bani.
Mă iubesc, de aceea mă port şi gândesc cu dragoste despre toţi pentru că ştiu că ceea ce dau de la mine mi se întoarce înzecit înapoi.
Atrag numai oameni iubitori în lumea mea, pentru că ei sunt oglinda a ceea ce sunt eu.
Mă iubesc, de aceea iert şi las să se ducă tot trecutul şi toate experienţele sale şi mă eliberez.
Mă iubesc, de aceea trăiesc totul în prezent, trăind fiecare moment ca fiind bun şi ştiind că viitorul meu va fi luminos, vesel şi stabil, pentru că sunt un copil iubit al Universului şi Universul are grijă de mine cu dragoste acum şi pentru totdeauna.
Totul este bine in lumea mea .
Louise L. Hay

A fi bogat înseamnă a dărui, a nu dărui nimic înseamnă a fi sărac. A iubi înseamnă a trăi, a nu iubi nimic înseamnă a fi mort. A fi fericit înseamnă a te devota, a nu exista decât pentru tine înseamnă a te refuza pe tine însuţi şi a te sechestra în infern. – Eliphas Levi 

Loading...
bestvalue.eu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.