Atractia mentala

13240530_10150651652034964_6435644004423849925_nEmerson spunea: ”Ceea ce esti vorbeste despre tine atat de tare, incat nu aud ceea ce spui.” Nu putem ascunde ceea ce suntem, cum ne simtim, pentru ca avem o aura, o personalitate; aceasta poate fi rece sau calda, atractiva sau respingatoare, potrivit trasaturilor si calitatilor noastre.

O persoana egoista, care se gandeste sa obtina avantaje numai pentru sine, care este rece, lipsita de intelegere, lacoma, nu poate radia o atmosfera calda, placuta. Daca egoismul, indiferenta, avaritia si lacomia sunt dominante in firea ta, le vei radia si ii vei indeparta pe ceilalti, pentru ca acestea sunt trasaturile pe care oamenii le detesta instinctiv.

Calitatile care atrag sunt efervescente, flotabile, calitatile care resping sunt curgatoare. Adica, oamenii care nu au magnetism sunt egocentristi, se gandesc prea mult la ei insisi. Nu dau niciodata suficient, intotdeauna cauta ceva, absorbind, primind un beneficiu, incercand sa obtina un avantaj pentru ei insisi. Sunt lipsiti de intelegere, cordialitate, prietenie, sunt un amestec negativ.

loading...

O bucata de otel magnetizat va atrage numai produsele placute din fier. Nu are nici o afinitate pentru lemn, cupru, cauciuc sau alta substanta care nu contine fier. Cand erai copil, ai descoperit ca magnetul tau poate ridica un ac, dar nu poate ridica un chibrit sau o scobitoare. Va atrage numai pe cei la fel ca el.

Barbatii si femeile sunt magneti umani. La fel cum magnetii vor atrage dintr-o gramada de resturi numai pe acelea care au afinitate, si noi suntem atrasi de oameni, stabilim relatii cu ei, cu lucrurile si oamenii care raspund gandurilor si idealurilor noastre.

Mediul nostru, cei legati de noi, starea noastra generala reprezinta rezultatul atractiei noastre mentale. Aceste lucruri ni s-au intamplat in plan mental pentru ca noi ne-am concentrat asupra lor, ne-am legat mental de ele; acestea sunt afinitatile noastre si vor ramane cu noi atata vreme cat vor continua sa existe in mintea noastra.
Joseph Murphy

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.