Gandurile de astazi creeaza experintele de maine

vivre.ro
vitamix.ro

13600110_1743835582522551_5427881384383569712_nGandurile pe care le emitem, cuvintele pe care le rostim si convingerile pe care le cultivam sunt foarte puternice. Ele ne modeleaza experintele si viata intreaga. Este ca si cum ori de cate ori emitem un gand sau rostim un cuvant, Universul ne asculta si ne raspunde.

De aceea, daca nu ne place un anumit aspect al vietii noastre, noi avem puterea de a-l schimba, caci avem puterea de a ne schimba gandurile si cuvintele rostite.

Pe masura ce ne schimbam modul de a gandi si cuvintele, experintele noastre incep sa se schimbe la randul lor. Indiferent cat de dificila au fost copilaria si trecutul nostru, noi putem introduce schimbari pozitive in momentul de fata. Aceasta idee este profund eliberatoare si are o putere foarte mare, iar daca vom crede in ea, ea va deveni reala pentru noi. Noi trebuie sa incepem prin a face schimbarile necesare in mintea noastra, iar apoi viata ne raspunde in consecinta.

Ceea ce traim noi la ora actuala este trecutul nostru. Noi ne-am creat singuri realitatea prezenta prin gandurile si convingerile noastre din trecut.

edenboutique.ro/

De aceea, daca nu ne place ceva din viata noastra curenta, noi avem optiunea de a ne recrea experintele pe care le vom trai in viitor. Atunci cand incepem sa ne schimbam modul de a gandi, rezultatele pozitive nu apar imediat, dar daca vom continua cu reiterarea noilor tipare pozitive, mai devreme sau mai tarziu vom incepe sa experimentam o realitate corespondenta.
De aceea, daca dorim sa avem un viitor asa cum ne dorim, noi trebuie sa incepem prin a schimba gandurile chiar acum.

Gandurile de astazi creeaza experintele de maine.

Forte multi oameni ma intreaba: „Cum as putea gandi pozitiv cand sunt inconjurat de oamenii negativi?”
In ceea ce ma priveste, daca sunt inconjurata de oameni care afirma lucruri negative, imi spun in sinea mea: „Poate ca acest lucru este adevarat pentru tine, dar cu siguranta nu este adevarat pentru mine.”

O intrebare pe care ar trebui sa ti-o pui este: „De ce sunt inconjurat intotdeauna de oameni negativisti?”
Aminteste-ti faptul ca noi nu putem schimba niciodata pe altcineva, dar ne putem schimba propriile tipare mentale.

Iti recomand sa introduci in vocabularul tau cuvantul neuropeptide. El a fost inventat de Candece Pert, o cercetatoare in domeniul functiilor cerebrale, si se refera la „mesagerii chimici” care calatoresc prin corp ori de cate ori emitem un gand sau rostim un cuvant.
Atunci cand gandurile noastre sunt furioase, acuzatoate sau critice, substantele chimice pe care le produce reduc eficienta sistemului imunitar. Invers, cand gandurile noastre sunt pline de iubire, pozitive si datatoare de putere, creierul nostru produce substante chimice, care ne intaresc sistemul imunitar.
Stiinta a ajuns in sfarsit la aceeasi parere cu ceea ce am crezut de ani de zile multi dintre noi, si anume ca exista o conexiune intre corpul fizic si minte. Creierul stabileste o conexiune constanta intre ganduri si celulele corpului.
Asa se face ca noi alegem in fiecare clipa, constient sau inconstient, ganduri care ne favorizeaza sau ne submineaza starea de sanatate. Ele ne afecteaza corpul fizic. Gandurile negative ne otravesc literalmente corpul.

La ora actuala, stiinta confirma faptul ca daca dorim sa ne pastram starea de sanatate optima, noi nu ne putem permite sa emitem ganduri negative, caci acestea ne imbolnavesc si ne ucid.
Foarte mult timp nu am reusit sa inteleg ideea pe care am auzit-o de atatea ori, potrivit careia: „Suntem cu totii una; suntem creati in mod egal.” Aceasta nu avea niciun sens pentru mine. Ceea ce vedeam eu era ca oamenii sunt bogati sau saraci, frumosi sau neatragatori, au diferite culori ale pielii, au convingeri religioase variate si perspective asupra vietii inca si mai diferite. Cum ar putea fi creati in mod egal acesti oameni atat de diferiti?

Pe masura ce nivelul intelegerii mele a crescut, am inceput sa inteleg ce vrea sa spuna aceasta afirmatie. Cel mai mult m-a ajutat in aceasta directie autoarea si conferentiara Caroline Myss. Gandurile pe care le emitem si cuvintele pe care le rostim ne afecteaza in mod egal corpul, lucrul valabil pentru toti oamenii. Neuropeptidele, acesti mesageri chimici care calatoresc prin corpul nostru ori de cate ori emitem un gand sau rostim un cuvant, ne influenteaza pe toti in acelasi fel .

Un gand negativ este la fel de toxic pentru corpul unui american cum este pentru cel al unui chinez sau al unui italian.

Mania este la fel de toxica in interiorul unui crestin ca si intr-un evreu sau intr-un musulman. Barbatii, femeile, heterosexualii, homosexualii, copiii, batranii – toti reactioneaza in mod egal la neuropeptide create prin procesul de gandire.

Iertarea si iubirea vindeca in egala masura orice corp si orice suflet, indiferent de tara in care traim. Toti oamenii de pe aceasta planeta trebuie sa isi vindece spiritul inainte de a-si putea vindeca in mod permanent corpul. Noi venim in aceasta lume pentru a invata lectia iertarii si cea a iubirii de sine. Niciun un om nu poate evita aceste lectii, indiferent in ce regiune a globului traieste.

Tu unde te situezi?
Iti accepti lectiile, sau te opui lor, insistand sa ramai plin de amaraciune si convins de dreptatea ta?
Esti dispusa sa ii ierti pe ceilalti si sa te ierti pe tine insati?
Esti dispusa sa te iubesti pe tine insati si sa te bucuri de Viata?

Acestea sunt lectiile vietii, si ele ne influenteaza in egala masura pe noi toti. Intr-adevar, noi suntem cu totii Una. Suntem creati in mod egal.
Iubirea ne vindeca pe toti !

Asadar, ce fel de ganduri emiti in momentul de fata?
Ce neuropeptide calatoresc chiar acum prin corpul tau?
Te imbolnaveste sau te vindeca gandirea ta?

Iti propun un exercitiu:
Ridica-te chiar acum si du-te in fata unei oglinzi si priveste-te in ochi.
Spune-ti cu voce tare: „Te iubesc. De azi inainte intentionez sa introduc foarte multe schimbari pozitive in viata mea. Imi voi imbunatati astfel in fiecare zi calitatea vietii. Ma simt in siguranta atunci cand sunt fericita si implinita.”
Repeta de trei sau patru ori aceste afirmatii. Intre ele, respira profund. Observa gandurile care iti trec prin minte in acest timp. Ele nu reprezinta altceva decat vechea placa, pe care ti-ai repetat-o de atatea ori in minte pana acum.
Spune-i acestei voci: „Iti multumesc pentru ca mi-ai impartasit parerea ta.”
Recunoate-ti astfel gandurile negative, dar nu-ti proiecta puterea personala asupra lor. De acum inainte, ori de cate ori te vezi intr-o oglinda, priveste-te in ochi si spune-ti ceva pozitiv.
Daca te grabesti foarte tare, spune-ti cel putin „te iubesc”.
Acest exercitiu va produce rezultate sublime in viata ta.
Louise L. Hay

Oameni valorează cât vor, unii au un preț foarte mare, alții foarte mic; fiecare valorează cu atât mai mult cu cât se respectă mai mult; consideră-te deci liber sau sclav, depinde doar de tine.
Epictet

melimeloparis.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

mondris.ro