Puneti în acord scopul si mijloacele

12801373_1076668852353748_7074709873364108166_nUnul din motivele pentru care nu progresati în activitatea spirituala este si acela ca va lasati angrenati într-o multitudine de munci care nu au nici o legatura cu activitatea spirituala, amagindu-va cu gândul ca aceste actiuni nu va vor îndeparta de culmile pe care doriti sa le atingeti. Nu, realitatea este ca daca va apucati sa experimentati, si una si alta, sa gustati si de colo si de colo, fara a va preocupa de calitatea si de natura acestor experiente, în momentul în care, în interior, veti vrea sa va ridicati, nu va veti mai putea desprinde. Din moment ce aspirati la un nivel înalt de elevare spirituala, sunteti obligat, pentru a-l putea realiza, sa renuntati câte putin la unele lucruri. Când v-ati petrecut noaptea în tot felul de distractii si de agitatii, credeti ca dimineata veti mai fi în stare sa va rugati, sa meditate, sa contemplate Divinitatea in toata splendoarea creatiei ?

Daca unele persoane nu reusesc sa progreseze, în pofida explicatiilor si metodelor care le sunt permanent prezentate, aceasta se datoreaza faptului ca ele au înca prea multe preocupari si activitati straine vietii spirituale.Banii, confortul, satisfacerea placerilor, pozitia sociala… Eu nu spun ca trebuie suprimate toate aceste preocupari: ele nu sunt total incompatibile cu Viata spirituala, dar este necesara mai întâi rezolvarea unei probleme; aceea de a pune în acord scopul si mijloacele. Gânditi-va la toate însusirile pe care le poseda fiinta umana si la modul în care sunt ele utilizate? În slujba cui sunt ele puse? A sexului, a burtii si a pasiunilor? Ei bine daca este asa, de acum înainte, trebuie sa faceti tocmai contrariul: sa puneti toate talentele si calitatile voastre în slujba unui Ideal înalt, în slujba Spiritului si a Luminii.

Analizati-va, si veti vedea câte daruri divine posedati, daruri pe care le sacrificati capriciilor naturii inferioare, si apoi va plângeti: “Nici nu mai stiu ce este cu mine!” Este normal: când ti-ai dorit si ai adunat prea multe lucruri de tot felul, te trezesti scufundat pâna în gât în contradictii.
Luati exemplul diamantului: daca diamantul este atât de pur, aceasta se datoreaza faptului ca în el nu exista si alte elemente, el este doar carbon pur. Adaugatii un alt element si el nu va mai fi diamant. La fel discipolii, care vor sa guste din toate, sa pipaie totul, sa experimenteze totul, sa cunoasca totul, îsi pierd valoarea de diamant si ramân doar niste pietre opace. Adevaratul discipol trebuie sa se îndrepte catre un tel unic, un unic Ideal, o singura dorinta, o singura hrana:LUMINA.
Si, din acel moment, el va trai cu adevarat în Lumina!
Omraam Mikhael Aivanhov

Cu cat veti darui mai mult, cu atat veti primi mai mult, caci bogatia universului va continua sa circule astfel prin viata dumneavoastra. De fapt, tot ceea ce este cu adevarat valoros in viata nu face altceva decat sa se multiplice continuu atunci cand este daruit. Daca ceva nu se multiplica prin daruire, atunci nu merita sa fie daruit, nici primit!-Deepak Chopra

loading...

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.