Sa nu fugim de eforturi si de responsabilitati

Cei care cred ca pot scapa de responsabilitatile si obligatiile pe care le au, pentru a gusta dintr-o viata mai usoara, nu cunosc, de fapt, legile severe dupa care se desfasoara destinul. Unul gaseste ca familia lui este dezagreabila, ca munca lui este o corvoada, anturajul lui plictisitor si de aceea vrea sa le paraseasca. Un altul fuge de toate responsabilitatile din societate. O femeie s-a plictisit de sotul ei si cauta un altul, mai amuzant, mai seducator. Ei bine, acestea nu sunt atitudini recomandabile. Evident
ca nu va este interzis cu strictete sa va parasiti serviciul, anturajul sau chiar familia, dar nu înainte de a va fi îndeplinit toate datoriile fata de ei, caci, altfel, veti fi constrânsi de Lege sa-i regasiti pe toti aceia pe care nu ati fost în stare sa-i suportati. Daca doriti sa nu mai revedeti pe cineva niciodata, platiti-i toate datoriile si nu-l veti mai revedea niciodata. Iata una dintre legile pe care oameni nu le cunosc.
Fac totul pentru a parasi pe cineva care îi incomodeaza, pentru a taia legatura cu el, dar de câte ori karma a obligat, deja, pe câte cineva sa-si regaseasca parintii, sotia, copii sau seful într-o alta întrupare!

Daca destinul ne-a plasat în anumite conditii, exista o motivatie serioasa. În fata dificultatilor externe trebuie sa devenim rezistenti. Cum anume? Tot asa cum procedeaza sportivii care se antreneaza zilnic, sau ca exploratorii, alpinistii, navigatorii care se antreneaza pentru a rezista caldurii, frigului, oboselii, privatiunilor de hrana sau de somn si care sunt capabili sa înfrunte intemperiile si cele mai mari pericole. Antrenati-va si voi asemenea lor pentru ca sa rezistati, sa fiti tari, nu atât fizic, cât psihic si moral. Bineînţeles ca, daca apare un moment în care simtiti ca nu mai rezistati situatiei, va puteti retrage pentru putin timp, -rugati-va, meditati, cereti ajutor divin- dar numai pentru a reveni si a-i face fata din nou, pâna când veti deveni din nou rezistenti.
Daca stiti sa alegeti calea dificultatilor, Domnul va va trimite Îngeri pentru a va ajuta, dar daca veti alege calea cea usoara, veti fi obligati sa va reintoarceti pentru a va asuma toate responsabilitatile de care ati fugit.

Related:  Legea karmei explicata de maestrul Paramahansa Yogananda

Omraam Mikhael Aivanhov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.