Nu exista putere mai mare în cer si pe pamânt decât gândurile Fiului Omului

10250226_10152082102068877_727374272463084899_nFiul Omului va cauta pacea cu propriile gânduri, ca îngerul Întelepciunii sa-l poata calauzi.” Caci adevarat va spun, nu exista putere mai mare în cer si pe pamânt decât gândurile Fiului Omului.

Desi nevazute de ochii trupului, totusi fiecare gând are putere de poate zdruncina cerurile.”

„Caci nici unei alte creaturi din împaratia Mamei Natura nu-i este data puterea gândului, caci toate creaturile ce se târasc si pasarile ce zboara, nu traiesc din propria lor gândire ci din a Legii ce le stapâneste pe toate. Doar Fiilor Oamenilor le este data puterea gândului, chiar a acelui gând ce poate sfarâma hotarele mortii. Nu gânditi ca gândul nu are nici o putere pentru ca nu poate fi vazut.

Adevarat va spun, fulgerul ce despica puternicul stejar, sau cutremurul ce deschide crapaturi în pamânt, acestea sunt joaca de copil pe lânga puterea gândului. Adevarat, fiecare gând întunecat, fie ca este de rautate, de mânie, sau razbunare, acestea raspândesc distrugere ca aceea a focului maturând prin aprindere uscata sub cerul fara vânt. Dar omul nu vede macelul, nici nu aude strigatele de îndurare ale victimelor sale, caci el e orb fata de lumea spiritului.

„Dar când puterea aceasta este calauzita de sfânta Întelepciune, atunci gândurile Fiului Omului îl conduc spre împaratiile ceresti si astfel paradisul este construit pe pamânt; atunci gândurile voastre sunt cele ce înalta sufletele oamenilor, asa cum apele reci ale unui curent repede va revigoreaza trupul în arsita verii.

„Când un pui de pasare încearca sa zboare, aripile sale nu îl pot sustine, si el cade iar si iar pe pamânt. Dar încearca din nou si într-o zi se ridica plutind, lasând pamântul si cuibul sau departe în urma.

Asa este si cu gândurile Fiilor Oamenilor. Cu cât merge mai mult împreuna cu îngerii si le respecta legile, cu atât mai puternice îi devin gândurile în Sfânta Întelepciune. Si adevarat va spun, acea zi va veni când gândurile sale vor învinge chiar si împaratia mortii si se vor avânta catre viata vesnica în împaratiile ceresti; caci cu gândurile lor calauzite de Sfânta Întelepciune Fiii Oamenilor construiesc un pod de lumina în apropiere pentru a ajunge la Dumnezeu.
Evanghelia Eseniana a Pacii – Iisus

„Roagă-te în permanenţă ca toţi cei din jurul tău să fie fericiţi, sănătoşi şi întreaga lume să fie binecuvântată. Această rugăciune va iradia atât de multă iubire către întreaga lume, încât iubirea se va întoarce la tine din belşug.” S.N. Lazarev

loading...

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.