Karma si reincarnare – Evolutia spirituala

12733381_687741578034107_6197229086521652080_nReîncarnarea este renasterea în corp fizic al sufletului unui individ, pentru a obtine experientele care sunt disponibile numai în manifestarea fizică. Este nevoie de multe vieti pentru a obtine rezultatul dorit. Karma este rezultatul acumulat al tuturor vietilor trecute.Este un fel de evidentă a debitului si a creditului, a cărei echilibrare este un motiv major pentru care oamenii se încarnează atât de des. Atunci când acest lucru este înteles, devine evident că actiunile negative si vătămătoare sunt făcute doar prin ignorarea acestei cunoasteri, având în vedere că se aplică automat autorului actiunii o reactie negativă egală, fie în viata actuală sau în cea viitoare.

Ca regulă generală, oamenii se nasc de obicei în acelasi gen, nu mai putin de trei si mai mult de sapte ori, înainte de a face schimb cu celălalt gen. Totusi, atunci când sufletul face progrese, se introduce o elasticitate considerabilă în întelegeri, iar sufletul se naste în genul, rasa si conditiile care i se potrivesc cel mai bine pentru a produce întărirea punctelor slabe din caracterul individual.

Există trei mari tipuri de karmă. Primul este masa vastă de karmă inepuizabilă, bună sau rea, acumulată din vietile trecute, care asteaptă să fie rezolvată. Al doilea tip este o parte particulară a primului care a fost selectat să fie rezolvat în încarnarea curentă. Al treilea tip este karma nouă care este creată constant de actiunile prezente. Este vorba de al doilea tip de karmă pe care astrologii si chiromantia încearcă să-l citească, iar calculele lor sunt deseori invalidate de intruziunile celorlalte două tipuri.

Nu există accidente reale. Totusi, se întâmplă ocazional vreun eveniment despre care se spune că nu este meritat din punct de vedere karmic. Aceasta se întâmplă atunci când individul este prins în karma mult mai puternică a celorlalti. Poate implica consecinte negative care nu sunt meritate. În acest caz, se stabileste un credit karmic, iar administratorii karmei oferă o compensatie în perioada extatică dintre vieti.

Related:  Cum deveniti iluminati?

Atâta timp cât te gândesti la tine si emiti energie, creezi karmă. Chiar dacă energia este bună; karma bună te leagă de viata fizică la fel de sigur ca cea rea, deoarece ai creat-o pentru tine însuti. Însă dacă faci toate actele tale bune fără nici un gând pentru sine, gândindu-te numai cum umanitatea lucrează prin tine, atunci karma vine umanitătii ca întreg. Oamenii perfectionati nu creează karmă individuală.

Multi cred că evolutia spirituală este de dorit pentru starea de extaz pe care o dezvoltă. Insă nu acesta este principala motivatie al său. Bucuria Domnului, bucuria Logosului, bucuria Maestrilor nu se află în vreo plăcere vagă sau în extaz. Bucuria lor este în lucrarea lor, măreata lucrare a evolutiei. Lucrare la care toti sunt încurajati să se alăture – bucuria de a emana mai departe iubire neconditionată în univers.
Jasmuheen

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.