Meditatia pentru sanatate si longevitate

Multi oameni, in special din Occident, sunt surprinsi de importanta vitala a antrenamentului spiritual pentru sanatate si longevitate . Ei cred ca meditatia , filosofia si “toate aceste bazaconii” sunt numai pentru calugari si sfinti. Prin urmare, se lasa azvarliti in valtoarea emotiilor conflictuale, permitand oricaror nimicuri sa le tulbure linistea mentala. Televiziunea, stresul, ingrijorarea, frica si alte excitante mentale si emotionale obosesc mintea si istovesc spiritul care pierde astfel controlul asupra energiei si esentei.

Adoptand postura “sezand linistit, fara a face nimic”, atentia se indreapta spre interior, calauzind energia in acelasi sens, in virturea faptului ca “energia urmeaza spiritul”. Atunci cand simturile, precum vazul si auzul, nu se mai concentreaza asupra lumii inconjuratoare, pierderile de energie inceteaza. Energia se concentreaza si circula intern vindecand trupul, energizand creierul, echilibrand energiile organelor vitale si marind capacitatea mentalului temporal o data cu aceea a spiritului primordial.

Practicata zilnic, meditatia umple rezervoarele cu esenta, reincarca “bateriile” cu energie si sporeste vitalitatea spirituala.

Timp de o luna, nu privit la televizor, in schimb, acordati cel putin treizeci de minute din timpul pe care l-ati salvat pentru a “sta linistit, fara a face nimic”, cultivand si concentrand astfel spiritul, in loc sa-l distrageti si sa-l imprastiati.
Daca urmati acest regim timp de o luna, veti fi surprins sa constatati cat de bine va simtiti, ce niveluri energetice inalte ati atins, cat de stabile si de echilibrate sunt emotiile dumneavoastra si ce claritate mentala ati dobandit.

Pierderile de memorie si lipsa de concentrare au devenit un simptom comun nu numai la persoanele batrane sau bolanve, ci si la oamenii de varsta mijlocie ce traiesc in conditii de stres cronic.

Meditatia are numeroase aplicatii medicale, atat curative, cat si preventive. De exemplu, vizualizarea asociata cu meditatia este o tehnica eficace de vindecare, prin care pacientul se concentreaza vizualizand energia vindecatoare ce scalda organele suferinde, dizolva tumorile, repara tesuturile.

Daniel Reid

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.