Sa ne reamintim de conectarea noastra . Transmutarea

13241415_660956790712104_8626915542908783344_nAr fi minunat daca am putea sa ramânem Întotdeauna Într-o stare de extaz, conectati, cu Divinitatea.

Totusi , desi, partea noastra spirituala ar putea sa mentina o astfel de stare, partea egotica nu poate. Natura egoului este sa se simta separat. Ne blocam În noi Însine si traim sentimentul de izolare. Astfel de sentimente ne fac sa ne simtim singuri, nesiguri, Înfricosati sau mâniosi.

În spatele oricarei mânii se afla frica. Toate acestea sunt simptome ale faptului ca ne simtim separati de Divinitate si de divinitatea care se afla În interiorul fiecaruia dintre noi. Egoismul nostru este cel care ne opreste sa ne reamintim cine suntem cu adevarat.

Pentru a accesa calea catre transmutare, avem nevoie sa fim În legatura atât cu partea noastra de umbra, cât si cu partea noastra spirituala. Avem nevoie sa recunoastem partea noastra de umbra – sentimentele de frica, mânie, invidie, judecare, nesiguranta, singuratate si asa mai departe.

Daca ne alocam toata energia catre aceasta parte, vom fi devorati de starile noastre egotice. Daca alegem sa ne petrecem viata explorând doar umbra noastra, nu vom obtine cunoasterea sufletului, care e hotarâtoare pentru a Învata cum sa facem ca, În vietile noastre, sa se Întâmple miracole. Totusi, si reciproca este adevarata: daca ne focalizam numai asupra partii noastre spirituale si nu acordam atentia necesara lucrurilor Întunecate care traiesc În noi, calea catre transmutare va fi,de asemenea, Închisa.

Dupa cum a spus Înteleptul indian, Krishnamurti, toate „sertarele” trebuie sa fie deschise si inspectate, pentru a întelege iluzia ego ului. Starile egotice sunt iluzorii, deoarece adevarul este ca noi nu suntem separati de Divinitate. Orice voci din interiorul nostru, care afirma vreo opinie diferita, vin de la vocile vechilor personalitati care ne-au influentat În trecut si de la credintele iluzorii despre noi Însine.

Explorarea propriei umbre ne ridica gradul În care constientizam lucrurile care ne Împiedica sa ne iubim pe noi Însine si pe altii. Nu poate exista unime fara iubire – si nu poate exista transmutare, fara unime. Astfel, trebuie sa fim perseverenti În cautarea oricaror lucruri care ne inhiba iubirea,asa cum este de exemplu frica.

Zeita egipteana Sekhmet Îi Învata pe oameni despre umbra. Oricând o întâlnesc pe Sekhmet În meditatiile mele,ea Îmi spune: „Toata viata e facuta din Lumina”. Trebuie sa onoram locurile Întunecate din interiorul nostru, fara judecata si sa aducem lumina În Întuneric, un proces care este o adevarata transmutare.

Eu cred ca omenia noastra este cea care ne pastreaza plini de compasiune. Exista traditii spirituale care ne Învata transcenderea tuturor starilor egotice,dar eu simt ca este important si sa onoram natura noastra umana, În timp ce, simultan, ne amintim cine suntem cu adevarat si faptul ca natura egoului este iluzorie.

Related:  12 caracteristici definitorii ale unei persoane care se afla in contact cu latura sa spirituala

Starile egotice de suferinta ne dau compasiune pentru restul vietii. Este interesant sa observam ca.samanii sunt numiti „vindecatori raniti”, asta Însemnând ca ei au o rana care niciodata nu se vindeca si care le mentine inima deschisa,pentru a Întelege suferintele altora.

Astfel, avem nevoie de compasiune si, În acelasi timp,e important sa stim ca suferinta noastra nu reflecta adevarul a cine suntem, adevarul fiintei noastre.Pentru ca transmutarea sa se Întâmple, trebuie sa ne cunoastem sufletul si legatura cu Divinul. Pe de alta parte, Întrucât iubirea este o cheie a transmutarii, trebuie sa nu traim Într-o stare de aroganta spirituala, ci Întotdeauna sa mentinem compasiunea .Viata este o practica spirituala constanta. Nu e ca un program de exercitii, În care vedeti rezultate, dupa ce lucrati de trei ori pe saptamâna.

Pentru a avea puterea transmutarii, trebuie sa Încercati sa fiti În comuniune cu spiritul, 24 de ore pe zi, 7 zile pe saptamâna, 365 de zile pe an. Si da, va puteti chiar distra – aceasta face parte din aventura.Nu e suficient sa va concentrati pe viata voastra spirituala,doar timp de o ora pe zi, iar În restul zilei sa fiti o persoana stresata, mânioasa sau consumata de frica. Abilitatea de a transmuta necesita un angajare totala În conexiunea cu spiritul, dându-i spatiul de care are nevoie pentru a dansa În viata voastra, oricând este nevoie, nu doar la momentele alese de voi. Astfel, veti integra partea spirituala, În viata voastra obisnuita -lucru care creeaza o deschidere prin care spiritele pot veni si cutreiera din nou Pamântul, disipând valurile
dintre lumi.

În timp ce traim o viata functionala În societate, nu e posibil sa stam Într-o stara de constanta unime cu spiritul.Avem nevoie sa ne Întoarcem catre o stare egotica, În timp ce În culisele mintii noastre continuam sa ne amintim conexiunea noastra spirituala.

Când va Îmbarcati Într-o practica spirituala a unimii cu Divinitatea, cu restul vietii si cu tot ceea ce este viu, veti vedea ca, precum În natura exista si expansiune si contractie, la fel se Întâmpla si În practica spirituala. Exista momente când e usor sa simti o conexiune puternica cu spiritul care traieste În toate lucrurile. În timpul altor perioade, puteti simti frustrare sau mânie,atunci când va fi greu sa faceti conexiunea.

Când va aflati Într-o experienta completa a unimii, egoul moare. În unime nu exista separare. Totusi, egoul se razvrateste uneori si poate sa va saboteze gândurile si actiunile. Si nu veti mai simti nici compasiune catre semenii vostri. S-ar putea sa deveniti sarcasticil sau irascibili cu oamenii.Astfel de reactii sunt naturale. Noi suntem parte a naturii si nu separati de ea. Viata consta din extinderi si contractii.Nu putem fi perfecti acordati la Divinitate, tot timpul.Dar va voi Împartasi unele metode cu care puteti lucra În timpul acestor perioade,pentru a linisti egoul care se simte amenintat. De asemenea, va voi Împartasi lucruri pe care le puteti face În timpul acestor perioade, pentru a va reaminti cine sunteti cu adevarat, dincolo de egoul vostru, si pentru a-i da vietii voastre un sens. Amintiti-va ca intentia lucrarii
noastre este sa cream o deschidere energetica, care sa-i permita spiritului si spiritelor Sa danseze cu noi.

Related:  A trãi în abundenţã este singurul lucru spiritual care existã

Putem face alegeri În cadrul interactiunii cu alti oameni si În privinta atitudinii cu care ne Îmbratisam viata. Totusi, deseori functionam În mod automat si nu ne oprim ca sa facem alegeri constiente. De multe ori alegem sa reactionam , În loc sa ramânem constienti. Astfel, este esential sa devenim mai constienti În timpul interactiunilor noastre.

Una dintre cheile pentru a face alegerile potrivite este sa ramânem constienti În momentul de acum. Aceasta nu Înseamna ca oamenii nu-si vor proiecta sentimentele de frica si mânie asupra noastra. Dar nu noi suntem responsabili pentru interpretarile gresite ale oamenilor,privind actiunile si cuvintele noastre;putem sa ne asumam responsabilitatea doar pentru comportamentul nostru.

În multe traditii spirituale, urmarea unei cai spirituale este asemanata cu mersul pe o muchie de cutit. Exista multe moduri În care poti sa cazi, cum ar fi: a va judeca pe voi sau pe altii, a nu actiona dintr-o stare de armonie, a va compromite integritatea, a actiona din aroganta spirituala sau din cauza ca va lipseste respectul de sine si pentru tot ce Înseamna viata etc. Sunt sigura ca Întelegeti la ce ma refer.E nevoie de rabdare si de atentie constanta, pentru a merge astfel. Daca totusi cadeti, este important sa va ridicati din nou pe cale, schimbându-va dialogul interior si gândurile.
Într-o calatorie samanica am primit acest mesaj puternic:
„Nu uita În Întuneric, ceea ce ai Învatat În lumina”.

Materialul care va urma va va ajuta acest sens.

Unelte pentru a ne reaminti de conectare

Când observam ca reactionam , În loc de a face alegeri constiente, de obicei ne-am pierdut centrarea. Unul dintre cele mai puternice moduri de a ne reÎntoarce la centru si a ramâne centrat de-a lungul zilei este prin urmarirea respiratiei . Atunci când reactionam violent, sau ne pierdem centrarea sau concentrarea, respiratia devine superficiala .Respiratia lenta si profunda, pe tot parcursul zilei, este un mod de a ne pastra puternica legatura spirituala cu Divinitatea.

Related:  Starile de constiinta

Dupa Ron Roth,religiile si-au petrecut mult timp pentru a Întelege conceptul de respiratie În dimensiunea spirituala , Întrucât ei vad spiritlul ca pe respiratia lui Dumnezeu . În Geneza, suflarea creativa a lui Dumnezeu este cea care genereaza viata. Mai târziu, respiratia e descrisa ca Sfântul Duh. Sfântul Pavel a spus ca suflarea lui Dumnezeu este cea care L-a Înviat pe Iisus din moarte. Aceeasi suflare este În fiecare dintre noi si poate sa ne faca trupurile sanatoase si congruente cu spiritul si cu sufletul nostru.

Robert Gass ne arata ca atunci când cautam radacina cuvintelor suflare si suflet, putem vedea cum ambele cuvinte sunt care interconectate. Cuvantul grecesc pentru „suflet”psyche,care vine din radacina psychetn, inseamna „a respira”. ,In ebraica, pentru „respiratie” avem cuvântul ruach, care Înseamna „spirit”. În latina, cuvântul pentru „suflet” este anima,iar pentru „spirit” este anirtus si ambele deriva din anemos,care Înseamna „vânt”. Maestrul Zen Thich Nhat Hanh spune ca respiratia este podul care leaga viata de constiinta”.

Pentru ca, În timpul zilei, sa obtineti o mai mare constientizare a conexiunii cu divinul, Încercati sa observati cum se schimba felul În care respirati, pe masura ce starea voastra mentala si emotionala se schimba – de exemplu, daca simtiti frica sau va pierdeti centrarea interioara, atunci cineva sau ceva va supara.

Din nefericire,nu ne oferim de multe ori timp suficient ca sa intram În interiorul nostru pentru a distinge Între adevar si sporovaiala mintii. În schimb, deseori ne pierdem În nesigurantele si fricile noastre, sau ne lasam influentati de proiectiile altor oameni. În consecinta,trebuie sa Învatam cum sa devenim centrati si cum sa ramânem În interiorul fiintei noastre.Dupa ce trecem prin schimbari interioare, vom observa ca si schimbarile exteme se vor manifesta În vietile noastre. Armonia interioara creeaza armonie exterioara.Atunci când ne deschidem catre cunoasterea intuitiva vedem ca În vietile noastre Încep sa se întâmple schimbari profunde atunci când ne asteptam mai putin. Daca nu Încercam sa schimbam lucrurile deseori suntem luati prin surprindere atunci când schimbarile se Întâmpla de la sine.

Albert Einstein a spus ca În momentul În care Îti urmezi intuitia, ” solutiile vin la tine, fara ca tu sa stii cum sau de ce”

Sandra Ingerman

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.