Puterea personala . Activarea puterii personale

putereaIdeea din spatele acestei tehnici este că toate complexele sunt bazate pe premiza fundamentală a lipsei de ajutor şi a insecurităţii, şi ele pot fi îndepărtate prin dezvoltarea adevăratei puteri. Spun „adevărată” pentru că exact complexele sunt încercări de a coopera cu insecuritatea prin manipulare şi compromis, în loc de a face apel la putere şi fermitate.

loading...

O persoană cu reală putere sau cu energia mult dezvoltată întotdeauna tratează problemele de pe poziţia „care pe care” şi acţionează cu profundă putere interioară. La acest nivel, ea este în mod conştient în legătură cu motivaţiile şi obiectivele sale, şi gândeşte şi acţionează raţional mai degrabă decât din reflex.

Un asemenea nivel, posibil pentru orice om, este atins prin dezvoltarea puterilor după cum urmează.

Puterea mintii se poate dezvolta prin:
– tehnici de concentrare a gândurilor
– alegerea calităţii şi naturii gândirii proprii
– includerea imaginaţiei creatoare
– arta vizualizării
– negarea conştientă, combaterea, emularea sau eliminarea (nu reprimarea) oricărui gând despre care hotărăşti că nu este bun pentru tine
– deprinderea gândirii pozitive.

Puterea fizică se poate dezvolta prin:
– practicarea funcţiei direcţionate. Cu alte cuvinte să-i spui în mod conştient corpului tău ce să facă, în ce fel să acţioneze şi cum să se simtă. Aceasta include şi direcţionarea diferitelor părţi sau sisteme ale corpului tău. Puterea fizică, în acest sens, nu este limitată la puterea musculară. Ea include şi nivelul senzaţiilor, pentru că ele sunt percepute la nivelul corpului prin toate organele de simţ .

Puterea spirituală se poate dezvolta prin practicarea direcţionării forţei de viaţă sau energiei. Aceasta înseamnă să devii din ce în ce mai conştient că energia curge prin tine şi în jurul tău, şi înseamnă să înveţi cum să-i direcţionezi fluxul, intensitatea şi efectul prin cuvinte, imagini şi voinţă.

Pe măsură ce mintea, corpul şi spiritul cresc sub direcţionarea conştientului, complexele vechi bazate pe teamă şi îndoială se vor dizolva şi vor dispărea.

In continuare vă prezint un ghid simplu de crestere a puterii personale care o să vă conducă o bună bucată de drum. Prin ea obţinem puterea de a produce efecte practice.

1. Pentru minte, este bine să cultivi o atitudine pozitivă către tot şi toate. Asta nu înseamnă să te prefaci că totul merge bine.
Înseamnă să cauţi binele în toate şi dacă nu-l poţi găsi, imaginează-ţi un mod de a-l genera.

2. Pentru corp, este bine să cultivi o imagine de sine pozitivă, inclusiv sub aspectul exterior, activitate, stare emoţională şi să te antrenezi în a face idealul să devină real.

3. Pentru spirit, este bine să cultivi obiceiul respiraţiei complete şi să înveţi ceva despre arta vindecării bioenergetice şi a meditaţiei.

Serge Kahili King

Loading...

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.