32 idei din Eckhart Tolle

1. Fiinta nu se afla doar dincolo, ci si inauntrul fiecarei forme de viata, ca esenta invizibila si indestructibila.

2. Inceputul libertatii e intelegerea faptului ca nu sunteti ”ganditorul”. In momentul in care incepeti sa observati ganditorul, un nivel superior de constiinta devine activ.

3. Obisnuiti-va sa va intrebati: ”Ce se intampla in mine in acest moment?” Intrebarea va va indica directia corecta. Dar nu analizati, observati numai.

4. Urmariti aparitia oricarui sentiment defensiv. Ce aparati? O identitate iluzorie, o imagine din mintea dumneavoastra, o entitate fictiva.

5. Dati-va seama ca momentul prezent este tot ce aveti. Transformati clipa Acum in principalul focar de atentie al vietii dumneavoastra. Spuneti mereu ”da” momentului prezent.

6. Puneti capat vechiului tipar de negare a clipei Acum si de rezistenta fata de momentul prezent. Faceti un obicei din a va retrage atentia din trecut si viitor ori de cate ori nu va mai sunt necesare.

7. Prezenta este cheia spre libertate, deci numai acum puteti fi liber.

8. Folositi-va pe deplin simturile. Fiti acolo unde va aflati. Uitati-va in jur. Priviti numai, nu interpretati.

9. Cand creati o problema, creati durere. Este nevoie doar de o simpla alegere, o simpla decizie: ”Orice s-ar intampla, nu-mi voi mai provoca durere. Nu voi mai crea probleme.”

10. Nu va preocupati de rezultatul actiunii dumneavoastra, ci acordati atentie actiunii in sine. Rezultatele vor veni de la sine. Aceasta este o puternica practica spirituala.

11. Lasati trecutul sa moara in fiecare clipa. Nu aveti nevoie de el. Faceti referire la trecut numai atunci cand acest lucru este absolut relevant pentru situatia prezenta. Simtiti puterea acestui moment si plinatatea Fiintei. Simtiti propria prezenta.

12. Constientizati-va respiratia. Simtiti aerul intrand si iesind din corp.

13. Renuntati la asteptare ca stare mentala. Cand va surprindeti alunecand in asteptare… iesiti repede din ea. Intrati in momentul prezent. Fiti, pur si simplu, si bucurati-va de sentimentul vietii.

14. In viata dumneavoastra, nu acordati niciodata 100% din atentie lumii exterioare si mintii. Pastrati o parte in interior.

15. Observati-va rezistenta interioara. Observati-va atasamentul fata de durere. Observati ciudata placere pe care o derivati din sentimentul de nefericire. Observati impulsul de a vorbi si de a va gandi la aceasta. Rezistenta va ceda cand constientizati aceste lucruri.

16. Indiferent daca traiti singur sau aveti un partener, cheia ramane aceasta: sa fiti prezent si sa va intensificati prezenta printr-o si mai profunda concentrare a atentiei in clipa Acum.

17. Cand stiti ca nu aveti pace, constiinta acestui lucru creeaza un spatiu de liniste care inconjoara lipsa dumneavoastra de pace intr-o imbratisare iubitoare si afectuoasa, care transforma apoi lipsa de pace in pace.

18. In fiecare moment, pastrati constiinta momentului, mai ales constiinta starii dumneavoastra interioare.

19. Invatati sa exprimati ceea ce simtiti fara sa invinovatiti .

20. Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa acceptati pe deplin momentul prezent. Atunci va veti simti bine aici si acum si veti fi impacat cu propria persoana.

21. Nu mai opuneti rezistenta vietii. Astfel veti gasi pacea.

22. Observati orice planta sau orice animal si lasati-le sa va invete ce inseamna acceptarea a ceea ceeste si abandonarea de sine in clipa Acum.

23. Ori de cate ori simtiti negativismul aparand in interiorul dumneavoastra, acordati atentie lui Aici si lui Acum. Fiti prezent.

24. Nu cautati pacea. Nu cautati nici o alta stare decat cea in care sunteti acum. Pentru ca astfel veti crea conflict interior si rezistenta inconstienta.

25. Nu este nevoie sa acceptati o situatie de viata neplacuta. Recunoasteti pe deplin ca vreti sa iesiti din respectiva situatie. Apoi restrangeti-va atentia la momentul prezent fara a-l eticheta mental in nici un fel.

26. Daca situatia dumneavoastra de viata vi se pare nesatisfacatoare sau chiar intolerabila, numai prin abandonare veti putea sa spargeti tiparul de rezistenta inconstienta care perpetueaza situatia.

27. Daca intreaga situatie de viata este nesatisfacatoare sau neplacuta, extrageti din ea numai acest moment si abandonati-va in fata a ceea ce este.

28. Dimensiunea spirituala devine o realitate vie in viata dumneavoastra numai cand va abandonati.

29. Cand spuneti ”NU” unei persoane sau unei situatii, lasati raspunsul sa vina din intelegere, si nu dintr-o reactie. Lasati-l sa fie un ”nu” liber de reactie, un ”nu” de o calitate inalta, liber de orice negativism, pentru a nu crea astfel o noua suferinta.

30. Iluminarea aleasa in mod constient inseamna sa renuntati la atasamentul pentru trecut si viitor si sa transformati clipa Acum in principalul focar de atentie al vietii dumneavoastra. Inseamna sa alegeti sa ramaneti in starea de prezenta, si nu in timp.

31. Nu puteti ierta cu adevarat, nici pe altii, nici pe dumneavoastra insiva, atat timp cat sentimentul dumneavoastra de identitate deriva din trecut. Numai avand acces la puterea lui Acum, care este propria dumneavoastra putere, poate exista iertare adevarata.

32. Adevarul este ca singura putere care exista e continuta in momentul prezent: puterea propriei dumneavoastra prezente.

Alege-le pe cele cu care rezonezi si aplica-le in viata ta. Dupa ce reusesti sa bifezi una poti trece la urmatoarea si tot asa. 

loading...

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.