Iubirea . Diferitele fete ale iubirii

IubireaMajoritatea oamenilor se insala asupra mai multor atitudini si comportamente pe care le considera dragoste adevarata: afectiunea, mila, devotamentul, iubirea pasionala, comportamentul posesiv, egoismul si a-i face pe plac celuilalt.

-Daca persoana care ofera semne de afectiune are cea mai mica asteptare, atunci nu este vorba despre un dar din dragoste: ci despre o asteptare de a primi ceva in schimb, de la celalalt. Se poate intampla ca devotamentul sa fie motivat de iubirea adevarata, dar exista multe situatii in care nu se intampla acest lucru.

-Cei care vor sa traiasca o iubire adevarata vor sti intuitiv ca in momentul in care pasiunea se diminueaza atunci apare iubirea adevarata.

-Femeia face dragoste din dragoste si barbatul face dragoste din dragoste…

-Nimeni nu poate face fericit pe altcineva, fericirea nu poate veni decat din interiorul nostru.

-A fi responsabil inseamna a ne asuma consecintele pentru alegerile noastre si a-i lasa pe ceilalti sa-si asume consecintele deciziilor lor.

-Fie este vorba despre iubirea de sine, iubirea de mama sau de tata, de frate, intima sau amicala, iubirea neconditionata se exprima in acelasi fel.

-A fi egoist inseamna sa vrei ca celalalt sa se ocupe de nevoile tale inainte de a se ocupa de a le sale. Inseamna a lua ceva pentru tine, in detrimentul celuilalt, a crede ca ceilalti sunt responsabili de fericirea ta. Este contrariul iubirii adevarate. A fi egoist inseamna a lua ceva celuilalt, pentru propria noastra placere.

-Avem dreptul sa exprimam numeroase cereri si sa avem asteptari, insa acest lucru nu insemna ca celalalt este obligat sa spuna da.

-Este gresit sa credem ca cei care ne iubesc vor avea intotdeauna chef sa ne faca pe plac atunci cand vrem noi. Cei care vor sa continue sa creada in acest lucru vor avea parte de multe dezamagiri, frustrari si furie in viata.

-Este imposibil sa le fii intotdeuna pe plac celorlalti. Cei care incerca sa faca acest lucru dau dovada de o mare lipsa de iubire de sine, lucru care va avea drept consecinta faptul ca vor pune la indoiala iubirea adevarata a celorlalti.

Related:  Sangele . Afectiuni ale sangelui - leucemia

-Persoana care vrea ca celalalt sa-i raspunda propriilor ei dorinte, este cea egoista. Celalalt, spunand nu, nu face decat sa-si exprime propriile lui nevoi sau limite.

-O minciuna se recunoaste prin incoerenta dintre ceea ce spune, gandeste, simte si face o persoana. Nimeni nu este obligat sa isi dezvaluie secretele sau gandurile altcuiva, oricine ar fi acea persoana. – —

– Pentru a dezvolta o relatie intima mai buna, un aspect important este sa indraznesti sa impartasesti totul cu partenerul tau. Acesta ar trebui sa fie cel mai bun prieten al tau si nu ar trebui sa iti fie frica sa ii dezvalui sentimentele tale cele mai profunde.

-Atunci cand in viata noastra de adult apare o situatie neplacuta, acest lucru se intampla pentru a ne atrage atentia asupra unei situatii care nu a fost acceptata in copilarie.

Lise Bourbeau

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.