Puterea sentimentelor

 „Secretul sta in sentimente.”

Neville Goddard (1905-1972)

Tu esti o fiinta care simte
Inca din primul moment al nasterii tale, tu ai simtit intotdeauna ceva, la fel ca orice alt om. Chiar daca procesul gandurilor constiente inceteaza in timpul somnului, tu nu te poti opri vreodata din simtit, caci a fi in viata inseamna a simti. In esenta, tu esti o fiinta care simte. De aceea, nu este deloc intamplator faptul ca fiecare parte a corpului uman a fost special creata ca sa poata simti! Printre aceste simturi se numara vazul, auzul, gustul, mirosul si atingerea. Ele te ajuta sa simti tot ce are de oferit viata. Aceste instrumente nu sunt mecanice, ci „simtitoare”, intrucat iti permit sa simti tot ceea ce vezi, ce auzi, ce gusti, ce mirosi si ce atingi. De pilda, corpul tau este invelit in totalitate in piele, care este un organ simtitor, special pentru ca tu sa poti simti tot ce te inconjoara.

Felul in care te simti in fiecare moment al zilei este mai important decat orice altceva, intrucat el este cel care iti creeaza viata viitoare.

Sentimentele tale sunt combustibilul
Gandurile si cuvintele tale nu ar avea nicio putere asupra vietii tale daca nu ar fi dublate de sentimente si de senzatii. Majoritatea gandurilor tale nu se materializeaza, pentru simplul motiv ca ele sunt prea efemere si nu iti trezesc sentimente puternice. De fapt, singurul lucru care conteaza este ceea ce simti! Metaforic vorbind, am putea spune ca gandurile si cuvintele tale sunt precum o racheta, in timp ce sentimentele si senzatiile tale sunt combustibilul care o alimenteaza pe aceasta. Fara combustibil, racheta ramane un vehicul stationar, caci singura putere care o poate ridica este combustibilul ei. La fel se petrec lucrurile si cu gandurile si cuvintele tale. Ele raman niste vehicule stationare atat timp cat nu sunt alimentate de combustibilul sentimentelor si senzatiilor tale. Acestea din urma sunt singurele care le pot dinamiza, dandu-le viata!

Spre exemplu, daca gandesti: „Nu-l pot suferi pe seful meu”, acest gand exprima un sentiment negativ puternic pe care il ai in legatura cu seful tau. Altfel spus, el exprima faptul ca tu emiti un sentiment negativ, care se opune iubirii. In consecinta, relatia cu seful tau nu se va imbunatati, ci dimpotriva, se va deteriora si mai mult. Invers, daca gandesti: „Colegii cu care lucrez sunt niste oameni minunati”, aceste cuvinte exprima sentimentul pozitiv pe care il ai fata de colegii tai de munca. Datorita faptului ca emani un astfel de sentiment, relatia ta cu ei va continua sa devina din ce in ce mai buna.

                  „Daca doresti ca gandurile tale sa prinda viata, dubleaza-le cu emotii.”
Charles Haanel (1866-1949)

Sentimentele pozitive si cele negative
La fel ca orice alt lucru din viata, sentimentele pot fi pozitive sau negative. Toate sentimentele pozitive se nasc din iubire! La fel, toate sentimentele negative se nasc din absenta iubirii. Cu cat te simti mai bine (de pilda, atunci cand esti fericit sau bucuros de ceva), cu atat mai multa iubire emani, iar cu cat emani mai multa iubire, cu atat mai multa iubire vei primi. Invers, cu cat te simti mai rau (de pilda, atunci cand esti disperat), cu atat mai multa negativitate emani, si implicit cu atat mai multa negativitate vei primi. Motivul pentru care te simti atat de rau atunci cand ai sentimente negative este evident: iubirea este forta pozitiva a vietii, iar sentimentele negative nu contin niciun pic de iubire.
Pe scurt, cu cat te vei simti mai bine, cu atat mai buna va deveni viata ta. Invers, cu cat te vei simti mai rau, cu atat mai neplacuta va deveni viata ta – pana cand iti vei schimba sentimentele. Atunci cand te simti bine, gandurile tale sunt automat pozitive. Este imposibil sa te simti bine si sa ai ganduri negative in acelasi timp! In mod similar, este imposibil sa te simti rau si sa ai ganduri pozitive in acelasi timp.

Related:  Discursul motivational celebru al lui Kurt Vonnegut .„Fa in fiecare zi cateva din lucrurile care te sperie”!

Felul in care te simti reflecta perfect, pana la ultimul detaliu, gandurile si sentimentele pe care le emiti.

Daca te simti bine, nu trebuie sa fii preocupat de nimic, intrucat gandurile, cuvintele si actiunile tale vor fi automat pozitive. Simplul fapt ca te simti bine iti garanteaza faptul ca emani iubire, si implicit ca aceasta iubire se va intoarce la tine!

Bine inseamna bine
Cei mai multi dintre oameni inteleg perfect ce inseamna sa te simti bine sau rau, dar nu realizeaza ca emana sentimente negative in cea mai mare parte a timpului. Ei cred ca a te simti rau inseamna sa simti o negativitate extrema, cum ar fi o stare de tristete, de manie, de durere sau de teama. Desi aceste stari corespund intr-adevar expresiei „a te simti rau”, exista si alte stari mai putin evidente care sunt la fel de negative.

De pilda, daca te simti „in regula” in marea majoritate a timpului, poti crede ca a te simti „in regula” reprezinta un sentiment pozitiv, intrucat nu te simti foarte rau. Daca inainte te-ai simtit cu adevarat rau, iar acum te simti in regula, cu siguranta „in regula” ti se pare mult mai bine decat ceea ce ai simtit inainte. Cu toate acestea, „in regula” este de cele mai multe ori un sentiment negativ, nu pozitiv. Atunci cand te simti bine, te simti bine, nu in regula! Te simti fericit, bucuros, plin de pasiune si de entuziasm.

Atunci cand te simti in regula, nu prea simti de fapt mare lucru. De aceea, si viata ta va fi calduta: nu vei avea cine stie ce motive de bucurie, dar cel putin nu ti se va intampla nimic cu adevarat rau. Aceasta nu este insa o viata minunata! Sentimentele pozitive inseamna sa te simti cu adevarat bine. Doar aceste trairi pot atrage o viata cu adevarat minunata!

„Masura iubirii este iubirea fara masura.”
Sfantul Bernard de Clairvaux (1090 – 1153)

Atunci cand te simti plin de bucurie, tu emani aceasta stare, asa ca vei avea parte numai de experiente, situatii si persoane care ti-o vor amplifica, oriunde te-ai duce. De la experientele minore, cum ar fi ascultarea la radio a cantecului tau favorit, si pana la cele majore, cum ar fi primirea unei mariri de salariu – toate circumstantele pe care le vei experimenta vor reflecta starea de bucurie pe care o simti, fiind atrase in viata ta de legea iubirii. Invers, atunci cand simti o stare de iritare, tu emani aceasta stare, asa ca ai parte numai de experiente, situatii si persoane care te enerveaza, oriunde te-ai duce.

De la motivele minore de enervare, cum ar fi un tantar care te deranjeaza, si pana la cele majore, cum ar fi stricarea masinii – toate circumstantele pe care le vei experimenta vor reflecta starea de iritare pe care o simti, fiind atrase in viata ta de aceeasi lege a iubirii, mai precis de lipsa acesteia. Orice sentiment pozitiv pe care il traiesti te conecteaza cu forta iubirii, caci iubirea este sursa tuturor sentimentelor pozitive. Sentimentele de entuziasm, de pasiune si de bucurie intensa deriva din iubire, iar atunci cand le cultivi cu perseverenta, ele atrag in viata ta numai situatii, circumstante si persoane care te umplu de entuziasm si de pasiune.

Puterea unui sentiment pozitiv poate fi amplificata la maxim prin marirea volumului sau. Daca doresti sa maresti volumul unui sentiment pozitiv, asuma-ti-l in mod constient si intensifica-l in mod deliberat. Spre exemplu, daca doresti sa iti amplifici o stare de entuziasm, cultiv-o si incearca sa o traiesti cat mai intens cu putinta! Daca simti o stare de pasiune, amplific-o in mod deliberat. Cu cat iti vei amplifica mai puternic sentimentele pozitive, cu atat mai mare va fi iubirea pe care o vei emana, iar rezultatele pe care le vei obtine in continuare vor fi de-a dreptul spectaculoase. Daca simti o emotie pozitiva, o poti amplifica focalizandu-te in mod special asupra lucrurilor care iti plac sau pe care le iubesti.
Inainte de a ma apuca sa scriu aceasta carte, petreceam in fiecare zi minute bune amplificandu-mi sentimentele pozitive. In acest scop, ma gandeam la toate lucrurile pe care le iubesc: la familia mea, la prieteni, la casa, la florile din gradina mea, la vremea frumoasa de afara, la culori, la diferite situatii, evenimente si lucruri care mi se intamplasera in saptamana, luna sau anul care se scursese. Continuam sa enumar astfel toate lucrurile pe care le iubeam pana cand ajungeam sa ma simt intr-o stare de veritabila exaltare. Abia apoi ma asezam la masa si incepeam sa scriu. Amplificarea sentimentelor pozitive nu este deloc dificila si poate fi facuta oriunde si oricand.

Related:  Dificultatile . Prevenirea perioadelor dificile

Sentimentele tale reflecta ceea ce oferi
Daca vei reflecta asupra principalelor domenii din viata ta, iti vei putea da seama cu usurinta in ce masura gandurile si sentimentele tale legate de domeniul respectiv au fost preponderent pozitive sau preponderent negative. Ceea ce simti in legatura cu un domeniu sau altul de viata reflecta cu precizie gandurile si sentimentele pe care le-ai emanat (oferit, daruit) in domeniul respectiv de viata, indiferent daca este vorba de bani, de slujba, de relatii sau de altceva. Spre exemplu, daca te gandesti la bani, sentimentele tale reflecta exact ceea ce emani in legatura cu acest subiect. Daca gandul la bani nu te face sa te simti bine, pentru simplul motiv ca acestia iti lipsesc, cu siguranta vei continua sa ai parte de experiente si de circumstante asociate cu lipsa de bani, pentru ca asta simti in aceasta privinta. La fel, daca te gandesti la slujba ta, sentimentele tale reflecta exact ceea ce emani in legatura cu acest subiect. Acelasi lucru este valabil si in ceea ce priveste familia, starea de sanatate sau orice alt subiect care ti se pare important.

„Fii atent la starile si la sentimentele tale, caci exista o conexiune de nezdruncinat intre acestea si lumea vizibila in care traiesti.”
Neville Goddard (1905-1972)

Viata nu ti se intampla pur si simplu; ea iti raspunde. Viata pe care o traiesti depinde numai de tine! Aceasta afirmatie este adevarata inclusiv pentru fiecare domeniu al vietii. Tu esti scenaristul propriei tale vieti, regizorul filmului vietii tale. Tu decizi cum va fi viata ta, prin gandurile si sentimentele pe care le emani. Exista o ierarhie infinita a sentimentelor pozitive pe care le poti simti, ceea ce inseamna ca nu exista nicio limita a fericirii si bucuriei pe care le poti trai in viata. Exista si un revers: putem vorbi de o intreaga ierarhie a sentimentelor negative pe care le poti simti, dar aceasta nu este infinita, caci dincolo de o anumita limita ele nu mai pot fi suportate, asa ca vrei nu vrei, esti nevoit sa revii la sentimente mai bune. Nu este deloc intamplator faptul ca sentimentele pozitive ne transmit o stare atat de buna, iar cele negative ne transmit o stare atat de proasta. Iubirea este puterea suprema care ne guverneaza tuturor viata, atragand catre noi toate lucrurile minunate pe care ni le dorim. Chiar si sentimentele negative au rostul lor, caci ele ne atrag atentia asupra faptului ca ne-am deconectat de la puterea iubirii, respectiv a fortei pozitive a vietii!

Totul depinde de ceea ce simti
Intreaga ta viata depinde de ceea ce simti. Toate deciziile tale depind de sentimentele pe care le nutresti. Singura putere care iti motiveaza intreaga viata este cea a sentimentelor tale! Daca iti doresti ceva, iti doresti pentru ca iubesti lucrul respectiv si pentru ca te face sa te simti bine. Atunci cand nu-ti doresti ceva, nu-ti doresti pentru ca lucrul respectiv te face sa te simti rau. De pilda, iti doresti sa fii sanatos pentru ca atunci cand esti sanatos te simti bine, in timp ce atunci cand esti bolnav te simti rau. Iti doresti bani pentru ca atunci cand cumperi sau cand faci lucrurile care iti plac te simti bine; atunci cand nu ai banii necesari pentru a le cumpara sau pentru a le face, te simti tau.

Iti doresti o relatie fericita deoarece aceasta te face sa te simti bine, in timp ce o relatie nefericita te face sa te simti rau. Iti doresti sa te bucuri pentru ca starea de bucurie te face sa te simti bine, in timp ce starea de tristete te face sa te simti rau. Toate lucrurile pe care ti le doresti sunt motivate de sentimentele pozitive pe care ti le trezesc! Cum te poti bucura in acest caz de ele? Simplu: simtindu-te bine, sau cultivandu-ti sentimentele pozitive. Banii de-abia asteapta sa vina la tine. La fel si fericirea sau sanatatea. Toate lucrurile pe care le doresti te doresc la randul lor! Ele de-abia asteapta sa vina la tine, dar nu pot face acest lucru decat daca le atragi prin sentimentele tale pozitive.

Related:  Folositi suferintele in avantajul propriu

Nimeni nu te obliga sa te zbati si sa te lupti pentru a obtine lucrurile pe care ti le doresti de la viata. Tot ce trebuie sa faci este sa iti schimbi starea de spirit, iar acestea vor aparea de la sine! Sentimentele tale pozitive declanseaza forta iubirii – puterea de a atrage tot ce este bun in viata. Ele iti transmit prin ele insele faptul ca reprezinta singura cale de a obtine ceea ce iti doresti, intrucat atunci cand te simti bine, viata ti se pare frumoasa. Nu te poti bucura insa de aceasta viata decat daca incepi prin a-ti cultiva aceste sentimente pozitive!

Daca pana acum ti-ai trait viata spunandu-ti: „Voi fi fericit atunci cand voi avea o casa mai mare, atunci cand voi obtine slujba sau promovarea dorita, atunci cand copiii mei vor intra la facultate, atunci cand voi avea mai multi bani, atunci cand voi putea calatori sau atunci cand afacerea mea va avea succes”, este evident de ce nu ai parte de aceste lucruri: pentru ca gandurile tale se opun mecanismului legii iubirii. Ele se opun legii atractiei.

Daca doresti sa ai parte de lucruri care te fac fericit, trebuie sa incepi prin a fi fericit, adica prin a oferi fericire! Aceasta este singura modalitate, caci tu nu poti primi decat ceea ce oferi! Tu ai optiunea de a-ti alege sentimentele, de a-ti cultiva iubirea, iar forta iubirii are puterea de a-ti oferi toate celelalte lucruri pe care ti le doresti.

AFIRMATII CARE EMANA PUTERE
Ceea ce simti in fiecare clipa este mai important decat orice altceva, caci ceea ce simti in clipa de fata iti creeaza viata viitoare.

Puterea care dinamizeaza gandurile si cuvintele este data de sentimente. De aceea, singurul lucru care conteaza este felul in care te simti!

Toate sentimentele pozitive deriva din iubire! Toate sentimentele negative deriva din absenta iubirii.

Toate sentimentele pozitive te conecteaza cu forta iubirii, intrucat iubirea este sursa tuturor sentimentelor pozitive.

Amplifica-ti sentimentele pozitive gandindu-te la lucrurile care iti plac si pe care le iubesti. Enumera nonstop aceste lucruri pana cand ajungi sa te simti din ce in ce mai bine.

Ceea ce simti in legatura cu un subiect legat de viata ta reflecta exact ceea ce ai gandit sau ai simtit in trecut in legatura cu subiectul respectiv.

Viata nu se intampla pur si simplu, ci iti raspunde! Toate domeniile din viata ta depind de tine, si mai exact de ceea ce gandesti si ce simti atunci cand te referi la ele.

Exista o ierarhie infinita a sentimentelor pozitive pe care le poti simti, ceea ce inseamna ca nu exista o limita a bucuriilor pe care ti le poate oferi viata.

Toate lucrurile pe care le doresti te doresc la randul lor! Banii te doresc. Sanatatea te doreste. Fericirea te doreste.

Nu te lupta sa iti modifici circumstantele vietii. Daruieste iubire prin sentimentele tale pozitive si lucrurile pe care ti le doresti vor aparea singure in viata ta!

Trebuie sa incepi intotdeauna prin a-ti cultiva o stare de spirit pozitiva. Altfel spus, daca doresti sa primesti lucruri care te fac fericit, trebuie sa incepi prin a-ti cultiva starea de fericire, emanand aceasta vibratie!

Rhonda Byrne

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.