Urmeaza liderul

vivre.ro
vitamix.ro

 

Experienta este un profesor dur. Intai da testul, apoi preda lectia.

Sunt primul care recunoaste ca oile nu sunt cele mai inteligente creaturi de pe pamant, dar uneori ma intreb ce se poate spune despre unii dintre noi, oamenii. Cand pastorii vor sa-si duca turma de pe o pasune pe alta, daca e vreun obstacol pe drum, lasa o capra sa deschida drumul si aceasta va sari peste obstacol. Oile o vor urma in mod constiincios. Si mai interesant este ca daca dau la o parte obstacolul, oile vor continua sa sara ca si cum acesta ar fi inca acolo.

edenboutique.ro/

Intr-o oarecare masura, oamenii sunt la fel. La Kuala Lumpur, in Malaezia, s-a organizat un cros pe o distanta de 11 km. Dupa doua ore de la inceperea cursei, la locul de sosire nu se vedea niciun alergator, asa ca organizatorii s-au gandit ca poate s-a intamplat ceva. S-au urcat in automobile si au pornit in cautarea alergatorilor; i-au descoperit la cel putin 10 km distanta, alergand intr-o directie gresita. De fapt, unii dintre ei parcursesera deja peste 16 km. A. J. Rogers, unul dintre organizatorii cursei, a declarat ca, aparent, incurcatura s-a produs cand alergatorul aflat in frunte a luat-o in directie gresita la al cincilea punct de control, iar restul alegatorilor l-a urmat.

John Maxwell din San Diego, California, spune ca pe parcursul vietii sale, un om obisnuit influenteaza, direct sau indirect, zece mii de alti oameni. Cei aflati in pozitii de conducere influenteaza cu mult mai multi. Iata motivul pentru care conducerea presupune o imensa responsabilitate – aceea de a te asigura ca te indrepti in directia potrivita, ca hotararile pe care le iei sunt bazate pe vointa si ca ai ales un drum bun. Cand iei o decizie, aceasta va influenta, direct sau indirect, nenumarate alte persoane. Deciziile potrivite luate de persoanele potrivite pot avea o influenta pozitiva asupra oamenilor, asa ca… luati decizii bune.

N-o vei lua niciodata inaintea altora atata vreme cat incerci sa fii chit cu ei.

Zig Ziglar 

 

Related:  Invatati sa va puneti în situatia celorlalti
melimeloparis.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

mondris.ro