Cum ne ajuta situatiile nefavorabile

Situatiile nefavorabile.Situatiile nefavorabile ne ofera o alta perspectiva. Dupa ce ti-ai revenit dintr-o boala grava, probleme precum o pana de cauciuc sau un acoperis prin care se infiltreaza apa nu mai par atat de grave.
Poti sa te ridici deasupra micilor neplaceri ale vietii de zi cu zi si sa iti canalizezi atentia asupra lucrurilor cu adevarat importante in viata.

Situatiile nefavorabile ne invata sa fim recunoscatori. Problemele si dificultatile in special cele care implica pierderi si privatiuni, te ajuta sa apreciezi mai mult diverse aspect ale propriei vieti. Oricat de banal ar parea, este adevarat – de obicei nu apreciezi un lucru pana nu l-ai pierdut. Abia atunci cand nu ai apa calda iti dai seama cat de importanta este ea. Doar cand te imbolnavesti ajunge sa-ti fie draga sanatatea. Persoanele intelepte continua sa staruie asupra binecuvantarilor, chiar si dupa ce perioada de pierderi sau de privatiuni a trecut. Adu-ti aminte, te indrepti intotdeauna in directia gandurilor dominante; de aceea, daca te concentrezi asupra aspectelor pentru care trebuie sa fii recunoscator, vei atrage si mai multe lucruri in viata ta.

Situatiile nefavorabile ne descopera potentialul ascuns. Dupa ce ai supravietuit unei incercari dificile sau ai depasit un obstacol, devii mult mai puternic din punct de vedere emotional. Viata te-a testat si ai trecut testul cu brio. Apoi, cand va aparea urmatorul obstacol, vei fi mult mai bine pregatit pentru abordarea lui. Problemele si provocarile aduc la lumina ce este mai bun in noi … ne descoperim abilitati despre care nu stiam ca le avem. Multi dintre noi nu si-ar fi descoperit niciodata aceste talente daca viata nu le-ar fi scos in cale aceste dificultati.

Situatiile nefavorabile iti dezvaluie propriile puteri si capacitati si te ajuta sa iti dezvolti si mai multe calitati.

Situatiile nefavorabile ne incurajeaza sa facem schimbari si sa actionam. Multor oameni le este mai usor sa urmeze modele de actiune vechi, cunoscute, fara a tine cont de cat de dureroase sau de plictisitoare au devenit vietile lor. Adesea, numai o criza sau o serie de dificultati ii motiveaza suficient ca sa faca schimbari. Problemele reprezinta de multe ori modalitatea prin care viata te atentioneaza ca nu esti pe drumul cel bun si trebuie sa iei masuri.

Related:  Fiinta interioara

Situatiile nefavorabile deschid usi noi. Dupa incheierea unei relatii, gasesti o alta care sa iti aduca mai multe satisfactii. Iti pierzi slujba si iti gasesti o alta mai buna.
In aceste cazuri, „problema” nu reprezinta deloc o problema, ci mai degraba o oportunitate mascata. O usa din viata ta s-a inchis, dar alta mai buna te asteapta sa fie deschisa.

Situatiile nefavorabile ne cladesc increderea si respectul de sine. Cand iti aduni tot curajul si hotararea pentru a depasi un obstocol, te simti competent si devii mai increzator. Simti ca esti valoros, iar aceste sentimente pozitive te vor ajuta in activitatile pe care le vei intreprinde.

Jeff Keller

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.