Capul este centrul comunicarii , este cel care conduce totul

capulCapul este centrul comunicarii, este in legatura cu individualitatea mea si cu autonomia mea. Este denumit si „panoul de control”. Pe aici trec toate emotiile si toate comunicarile, prin intermediul celor cinci simturi. Capul este cel care conduce totul.

Daca am anumite dificultati sau afectiuni la cap, este important sa ma intreb daca traiesc un conflict legat de gandurile mele, de viata mea spirituala, de dezvoltarea mea personala sau de o realitate pe care nu vreau sa o abordez. Acest lucru se explica prin faptul ca, capul este format din oase, compuse din tesut dur, simbolizand energia spirituala, oase care cuprind tesutul moale si fluidele, care simbolizeaza energia mentala si emotionala. Daca cele doua aspecte sunt in armonie, va exista o fuziune intre corpul si spiritul meu. Totusi, daca sangele din cap nu circula normal sau exercita o presiune, acest lucru indica faptul ca am o dificultate in a exprima sau a primi iubirea si orice sentiment pe care il traiesc (deoarece sangele transporta sentimentele in intreg corpul).

Incapacitatea mea sau dorinta mea prea mare de a controla totul, produce o durere la nivelul capului. Nu ma simt la inaltimea asteptarilor si nu imi pot juca in totalitate, rolul de sef. Capul exprima diferitele aspecte ale comunicarii precum si senzatiile si impresiile corpului pe care, le manifesta in exterior.

Accept sa invat sa raman deschis fata de cei din jurul meu si accept mesajele care ajung la simturile mele, prin tot corpul pentru a asimila lectiile vietii, care ma ajuta sa evoluez pe plan spiritual.

CAP (dureri de…)
Exista mai multe cauze al durerilor de cap, precum stresul, tensiunea, atunci cand ma fortez sa „fiu” ceva sau „sa fac” ceva. Durerea de cap apare des atunci cand incerc prea tare, pe plan mental, sa indeplinesc ceva sau cand sunt obsedat de ceea ce se intampla sau sunt nelinistit pentru ceea ce ma asteapta in viitor. Traiesc multa ezitare, anxietate si am multe griji. Sau pot reactiona la o presiune puternica, exercitata de anumite situatii sau de evenimentele exterioare.

Related:  Anxietatea

In general, o durere de cap pe partea stanga indica o problema legata de relatia mea cu aspectul
feminin, cu latura de mama, de fiica. Pe partea dreapta, poate fi vorba despre dificultati legate de latura mea masculina, de roul de tata sau de fiu. Este posibil sa traiesc un sentiment puternic de esec, de indoiala, de ura de sine, care da nastere la critica si, mai ales, la autocritica.
Sentimentul meu de loialitate este reevaluat. Sunt prins, inchis in mintea mea, nu imi place ceea ce vad, ma judec foarte sever si imi dau eu insumi „lovituri la cap”.

Durerea de cap poate proveni si din negarea emotiilor si a ganduriloe mele, pe care le consider deplasate sau necorespunzatoare valorilor mele: fie nu am curajul sa le exprim, fie nu le ascult pur si simplu, deoarece sunt prea rational, intelectualizez tot ceea ce traiesc. „Este bine sau este rau !”Vreau sa inteleg totul, sa merg prea repede, sa stiu sau sa am raspunsuri la intrebarile mele, imediat.Imi „scotocesc creierii”, fara sa gasec solutia: este un stres permanent. M-am saturat, dar inca nu a venit momentul potrivit si trebuie sa imi exersez rabdarea, simtul umorului si increderea, pentru ca totul sa se intample la momentul oportun.

Durerea de cap exprima de multe ori emotii negative, care sunt prinse in capcana, in mintea mea, precum nesiguranta, confuzia, ambitiile excesive, obsesia de a fi perfect etc. care produc o dilatare a vaselor de sange. Pana la urma, imi este frica sa fac fata unei realitati, vreau sa imi gasesc o alta realitate si sa evadez in ea, de unde provine durerea de cap, imi reanalizez identitatea mea sociala.

Nevoia mea de a controla si de a fi perfect ma face sa vreau sa stiu dinainte ce se va petrece, in fiecare moment din viata mea. imi place sa fac totul „dupa capul meu”, numai cum vreau eu. imi refuz spontaneitatea, care este o manifestare a dorintelor inimii mele si o inlocuiesc cu inflexibilitatea, ma simt obligat sa planific totul dinainte: in Ioc sa imi ascult inima , imi ascult mintea, care este suprasolicitata.

Related:  Teorie si practica

Ma opun schimbarilor, ma incapatanez si persist in ceea ce stiu, in loc sa fiu deschis spre noutate, prefer sa stau pe loc, din cauza nesigurantei mele. Expresia „a fi capul unei afaceri”, arata faptul ca este posibil sa ma simt neputincios sa conduc anumite evenimente, in directia pe care o vreau eu.

O durere la nivelul fruntii, are legatura cu o situatie Ia nivel peofesional sau cu rolul meu pe plan social; daca durerea se situeaza la tample, in partile laterale ale capului, este afectata mai mult latura emotionala (familia, cuplul). Indiferent care este cauza care o provoaca, durerea de cap, are legatura directa cu individualitatea mea si trebuie sa invat sa fiu mai rabdator si mai flexibil fata de mine insumi si fata de ceilalti.

Accept sa pastrez o distanta fata de ceea ce traiesc si astfel ideile mele vor fi tot mai clare. Invat sa ajung la un echilibru intre intelectul meu si emotiile mele. Astfel, voi fi in armonie cu mine insumi, ma voi simti cu mintea mai relaxata si mai limpede.

Jacques Martel

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.