Celui ce are i se va da

are„Luati seama deci cum auziti;celui ce are i se va da;iar de la cel ce nu are, si ce i se pare ca are se va lua de la el.Luca 8:18

Biblia, care este cea mai mare carte psihologica scrisa vreodata, avertizeaza omul sa fie constient de ceea ce aude;apoi urmeaza aceasta atentionare prin afirmatia, „iar de la cel ce nu are, si ce i se pare ca are se va lua de la el”. Desi multi privesc la aceasta afirmatie ca la una dintre cele mai crude si nedrepte dintre zicerile atribuite lui Iisus, ramane totusi o lege dreapta si milostiva bazata pe principiul de expresie neschimbator al vietii.

Necunoasterea de catre om a functionarii legii nu il exonereaza, nici nu-l fereste de rezultate. Legea e impersonala si astfel nu tine seama de persoane. Omul e avertizat sa fie selectiv in ceea ce aude si accepta ca adevarat. Tot ceea ce omul accepta ca adevarat lasa o impresie pe constienta sa si trebuie, in timp, sa fie dovedit sau infirmat. Auzul intuitiv este mijlocul perfect prin care omul inregistreaza impresii. Un om trebuie sa se disciplineze pentru a auzi numai ceea ce vrea sa auda, indiferent de zvonuri sau evidenta contrara a simturilor sale. Conditionandu-si auzul perceptiv, el va reactiona doar la acele impresii asupra carora a decis. Aceasta lege nu da gres niciodata. Conditionat deplin, omul devine incapabil de a auzi altceva decat ceea ce contribuie la dorinta sa.

Dumnezeu, dupa cum ai descoperit, este acea constiinta neconditionata care iti da tot ceea ce esti constient a fi. A fi constient a fi ori a avea ceva inseamna a fi sau a avea ceea ce esti constient a fi. Pe acest principiu neschimbator stau toate lucrurile. Este imposibil pentru orice sa fie altceva decat ceea ce este constient a fi. „Celui ce are (ceea ce este el constient a fi) i se va da”. Bun, rau, neutru – nu conteaza – omul primeste insutit ceea ce este el constient a fi. In consecinta acestei neschimbatoare legi, „Celui ce nu are, i se va lua si i se va adauga celui ce are”, bogatul devine mai bogat, saracul mai sarac. Poti spori numai ceea ce esti constient a fi.

Toate lucrurile graviteaza spre acea constienta cu care sunt in rezonanta. Similar, toate lucrurile se desprind de acea constienta cu care nu sunt in rezonanta. Imparte averea lumii in mod egal intre toti oamenii si, in scurt timp, aceste diviziuni egale vor fi tot disproportionate cum au fost. Averea isi va gasi drumul inapoi spre buzunarele celor de la care a fost luata. In loc sa te alaturi corului celor care „n-au, n-au” si care vor sa-i distruga pe cei care au, recunoaste aceasta neschimbatoare lege a expresiei.

Defineste-te constient ca fiind ceea ce doresti.

Odata definit, revendicarea ta constienta stabilita, continua in aceasta incredere pana ce rasplata este primita. La fel de sigur cum ziua urmeaza noptii, orice atribut, revendicat constient, se va manifesta pe sine.Astfel, ceea ce lumii ortodoxe adormite ii pare o lege cruda si nedreapta devine celui iluminat una dintre celemai milostive si juste afirmatii ale adevarului.

„N-am venit sa stric, ci sa implinesc”[Matei 5:17]. Nimic nu e distrus, de fapt. Orice aparenta distrugere este rezultatul schimbarii in constienta. Constienta vesnic umple din plin starea in care salasluieste. Starea din care se detaseaza constiinta pare celor nefamiliarizati cu aceasta lege a fi distructiva.Totusi, aceasta e numai pregatitoare unei noi stari de constienta. Revendica-te a fi ceea ce vrei umplut din plin. „Nimic nu e distrus. Totul e implinit”.
„Celui ce are i se va da”.
Neville Goddard

Interesant de citit si:
Related:  Focul interior

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.