Cum folosim gresit timpul

timpul– Sa fim ingrijorati de viitor.
– Sa retraim trecutul.
– Sa regretam vechile greseli.
– Sa retraim ziua de ieri.
– Sa gonim contra cronometru.
– Sa fim ocupati de ceva ce este efemer.
– Sa opunem rezistenta la schimbare.

Cand folosim timpul gresit , problema nu e la nivelul timpului in sine , ci de ingrijorarile ce le avem din aceste pricini .

Utilizarea gresita a timpului este doar un simptom al atentiei prost plasate si deci , nu poti avea o relatie cu cineva caruia nu-i dai atentie , iar in relatia noastra cu Universul , acestuia ii dai atentie din cand in cand sau deloc . Pentru unii nu exista Univers , in afara de cel perceput acum . Pentru a avea o relatie cu Universul trebuie sa ne concentram pe cea ce este in fata noastra .

Dupa cum spunea un mare intelept : Pentru a face posibil momentul prezent , este nevoie de Creatie in totalitatea ei .

Momentul acum nu poate fi un amestec de vechi si nou , deci, el trebuie sa fie clar si deschis astfel , nu ne dezvaluim pe noi insine si acest lucru , prezent are legatura cu prezenta , iar cand momentul prezent se umple de o prezenta ce absoarbe totul , complet impacata si complet satisfacatoare , suntem in momentul acum .

Prezenta nu este o experienta , pe aceasta o simtim , ori de cate ori constienta este suficient de deschisa …e o situatie in care nu trebuie sa induca nici o responsabilitate .

Extazul schimba totul si corpul nu mai este greu , iar mintea inceteaza sa-si mai traiasca obisnuitele stari de tristete si frica . Constienta se afla in momentul acum , atunci cand se cunoaste pe sine .

Cel mai bun mod de a folosi timpul este sa ne conectam cu Sinele nostru , deci utilizarea gresita a timpului duce la opusul acestui lucru si deci indepartarea de Sinele nostru .

Timpul este menit sa se desfasoare dupa dorintele si intentiile noastre si asa se va intampla , daca renuntam la credinta contrara , anume , ca timpul este cel ce ne conduce.

Deepak Chopra

Related:  Iubirea nu are asteptari. Teama este plina de asteptari

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

mondris.ro