Fara sa vindeci sufletul , nu faci decat sa deplasezi simptomul

Boala fizica exprima toxinele psihologice reprezentate de pulsiuni frustrate, frici sau culpabilitati. Aceste energii negative sunt impiedicate sa iasa in afara de barierile rigide ale Eului pana in momentul cand forta lor de apasare atinge un asemenea nivel incat ”digurile” constientului se rup.

Eul este invadat de suferinta, simtindu-se complet neajutorat.

Ideea ca suferintele corpului sunt modalitati de a traduce suferinta psihologica reprimata iti poate parea noua sau chiar incredibila. Te asigur ca nu este noua.

Stiintele ezoterice, in special cele orientale, sunt din vremuri stravechi constiente de reflectarea in corpul fizic a perturbarilor vibratorii din structurile sau ”invelisurile” mai subtile ale omului.

Oamenii care isi asuma responsabilitatea pentru trairile si gandurile negative, reusind sa le gestioneze mai adecvat, se elibereaza de simptome fizice extrem de suparatoare sau neplacute.

De aceea, a fi mai atent la ceea ce se intampla in interiorul tau, eventual asistat de un expert al domeniului, este un mod de a-ti pasa de sanatatea ta fizica.

De exemplu, daca ti-as spune ca resentimentele intense si ura neexprimata se pot manifesta intr-un cancer, ai ciuli urechile?
Ai deveni mai preocupat pentru a-ti pune sentimentele negative in cuvinte?
Stiu pe cineva care s-a gandit sa-si cumpere un sac de box pentru a se elibera de furia acumulata in raport cu o figura parentala.
Poate ti se pare ciudat. Te asigur ca este o decizie inteleapta. Mai bine lovesti un obiect care este facut pentru asa ceva decat sa te lovesti pe tine insuti, pe dinauntru.

Nu vreau sa te inspaimant de-a binelea, dar stii ce se va intampla daca iti tratezi boala fara sa ai acces la semnificatia ei psihologica?
Vei face o alta boala peste un timp, intr-un limbaj mai alambicat, daca iti ingrijesti doar corpul, neglijand sufletul, nu vei face decat sa deplasezi simptomul.

Te-ai gandit vreodata ca ti-a slabit vederea deoarce nu vrei sa mai vezi ceva sau pe cineva?
Din punct de vedere psihologic, degeaba ti-ai pus ochelari. Problema nu s-a rezolvat.

Te-a traznit gandul ca faci pietre la rinichi, adica concretizezi in interior, tocmai pentru ca nu-ti dai voie sa concretizezi in afara ta?
Ca te constipi deoarece nu ”dai drumul” anumitor ganduri sau trairi afective?
In virtutea acestei teorii, ma astept ca oamenii care se armonizeaza la nivel spiritual, mental si emotional sa se confrunte cu tot mai putine probleme de sanatate.
Adrian Nuta

Related:  Despre Sanatate

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

mondris.ro