Viata traita fara stres

vivre.ro
circulon.bucataras.ro

stresatViata pe care o traim in acest moment ne poate face placere sau nu. Ceea ce simti in acest moment depinde de gandurile tale din trecut, dar si de cele prezente. In plus, acestea iti creaza viitorul. Daca te simti stresat pentru fiecare lucru marunt si daca obisnuiesti sa faci din tantar armasar, tu nu iti vei gasi niciodata pacea interioara.

In zilele noastre se vorbeste foarte mult de stres. Toata lumea pare sa fie stresata dintr-un motiv sau altul. Stresul este cuvantul aflat pe buzele tuturor, dar multi il folosesc intr-o maniera excesiva:
” Ma simt atat de stresat”, ”Aceasta situatie este atat de stresanta”, ”Of, tot acest stres, stres, stres !”

Eu cred ca stresul nu este altceva decat o reactie de teama in fata schimbarilor continue ale vietii, un pretext pe care il folosim adeseori pentru a nu ne asuma responsabilitatea pentru ceea ce simtim.

Daca putem da vina pe altcineva sau pe o situatie exterioara, noi putem juca apoi rolul victimei inocente. Din pacate, acest rol nu ne face sa ne simtim mai bine, si in niciun caz nu schimba situatia in care ne aflam.

edenboutique.ro/

Adeseori, noi ne stresam singuri, intrucat nu reusim sa ne stabilim ordinea corecta a prioritatilor.
Atunci cand ai incredere ca viata iti va rezolva toate problemele minore cu care te confrunti, stresul dispare.

Nu mai pierde timpul emitand ganduri sau emotii negative, intrucat acestea nu fac decat sa atraga si mai multe lucruri pe care nu ti le doresti in viata ta.

Cu prima ocazie in care iti dai seama cat de stresat esti, intreaba-te ce anume te sperie.

In realitate, stresul nu este altceva decat o stare de teama. Tu nu ar trebui sa fii speriat de viata sau de propriile tale emotii. Mai bine analizeaza-ti viata si descopera ce ganduri sau ce convingeri creeaza aceasta stare de teama in constiinta ta. Adevaratul tau scop este starea de fericire, de armonie si de pace. Armonia insasi nu inseamna altceva decat ca esti impacat cu tine insuti. Este imposibil sa fii stresat si sa simti o stare de armonie interioara.

Asa ca, ori de cate ori te simti stresat, fa ceva pentru a scapa de teama: respira profund sau iesi la plimbare.
In tot acest timp, repeta urmatoarea afirmatie:
” Eu sunt singura putere din lumea mea si imi creez o viata plina de pace, de iubire si de fericire, care ma satisface.”

Antreneaza-te si creeaza numai ganduri bune care te fac sa te simti bine. In acest fel, tu iti vei crea intotdeauna o viata fericita, nascuta din ganduri de bucurie.

Bucuria atrage intotdeauna alte motive de bucurie.

 Louise Hay

vivre.ro

One Reply to “Viata traita fara stres”

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.