Folosirea autosugestiei in vindecare

autosugestieiEmile Coué a fost chimist si farmacist. A studiat hipnoza, dupa care a pus la punct o metoda proprie de tratament bazata pe puterea autosugestiei. In 1910 deschide o clinica gratuita in Nancy, unde trateaza prin Sugestoterapie mii de pacienti care sufereau de cele mai diferite maladii: pareze, reumatism, ulcere, dureri acute de cap, astm, balbaiala, deformari ale tegumentelor datorate TBC-ului, cancer, etc.
Practicarea autosugestiei nu inlocuieste tratamentul medical, dar este de un mare ajutor atat bolnavului cat si mediculuiI. Este foarte posibil ca medicamentele sa nu fie necesare intotdeauna, dar credinta in vindecare este necesara mereu.

loading...

Metoda de vindecare prin sugestii pozitive: Este o metoda curativa si preventiva exceptionala, pentru tot restul vietii .

Cea mai cunoscuta sugestie pentru sanatate si vindecare este: „In fiecare zi, ma simt din ce in ce mai bine, din toate punctele de vedere.”
Aceasta trebuie rostita cu voce tare, pe un ton nu prea ridicat, cu ochii inchisi, intr-o pozitie de relaxare musculara, fie in pat, fie asezat intr-un fotoliu, cu o voce monotona, specifica recitarii litaniilor.(Se recomanda sa fie spusa de 20 de ori dimineata si seara.)

Orice sugestie/afirmatie se poate repeta cu voce tare, dimineata, in fata oglinzii de 20 ori…pentru implementarea in subconstient.

In fiecare dimineata in clipa desteptarii, si in fiecare seara cand vreti sa adormiti, inchideti ochii, si fara a cauta sa va fixati atentia, sa va spuneti, destul de tare ca sa va auziti vorba si numarand pe o sfoara cu douazeci de noduri, sa va spuneti aceasta fraza: „Din toate punctele de vedere, in fiecare zi, sunt tot mai bine”. Cuvintele „din toate punctele de vedere ” fac inutila orice autosugestie particulara. Aceasta auto-sugestie generala trebuie facuta in chip simplu, copilaresc, si cat se poate de mecanic, adica fara nici un efort. Cu acest procedeu o facem sa patrunda in chip mecanic, prin urechi, in inconstient, unde odata intrata regleaza si activeaza actiunea acestuia. Aceasta metoda trebuie urmata toata viata, fiind un tratament si curativ si preventiv.”

„Daca in cursul zilei sau noaptea, simti o durere fizica sau morala, sa-ti afirmi singur, ca intrucat depinde de constiinta, de gandul d-tale, n-ai sa-i adaugi nimic, ba inca o sa o faci sa dispara. Dupa ce ai luat aceasta atitudine mentala, sa te izolezi pe cat posibil, sa inchizi ochii, si tot trecandu-ti mana pe frunte daca-i vorba de ceva moral, sau pe partea dureroasa daca este ceva fizic, sa repeti, cat de repede, din buze, incet dar sa te auzi, acest cuvant: „trece, trece trebuie”, etc. Cu putina deprindere si cu incredere oarba sau adanc intelegatoare, ajungi sa faci sa dispara durerea in 20-25 secunde.”

De vreme ce ne facem in mod constant autosugestii intr-o maniera inconstienta, este mult mai bine sa le facem constient, in directia dorita de noi.

„In fiecare zi, ma simt din ce in ce mai bine, din toate punctele de vedere.”

,,Sunt tanar/a, puternic/a, optimist/a, armonios/a, fericit/a, sanatos/a, benefic/a . Mintea mea este limpede, puternica si clara .
De la o zi la alta sanatatea mea este tot mai buna – sunt perfect sanatos/a”.

„Sunt perfect sanatos/sanatoasa din toate punctele de vedere. Creierul meu este sanatos si imi asigura o stare buna. Organele mele de simt sunt sanatoase si functioneaza normal. Organele mele interne sunt perfect sanatoase si procesele fiziologice functioneaza normal. Amintirile si senzatiile negative din mentalul meu sunt destramate, eliminate si respinse. Ma simt perfect sanatos/sanatoasa.”

Prin sugestie se pot opri hemoragii, invinge constipatia, se poate face sa dispara fibroame, vindeca unele paralizii, leziuni tuberculoase, rani varicoase, etc.

Voi lua ca exemplu un caz de hemoragie dentara, pe care l-am observat in cabinetul dentistului Gauthe la Troyes. O fata pe care o ajutasem sa se vindece de astma dupa 8 ani de suferinta, imi spune intr-o zi ca vrea sa i se scoata o masea. Stiind-o foarte sensibila, i-am oferit sa intervin sa i se faca extractia fara durere. Ne-am dus la dentist. Acolo, stand in fata pacientei ii spun: „Nu simti nimic, nu simti nimic, etc.”, si tot repetand sugestia, fac semn dentistului. Dupa o clipa maseaua este scoasa, fara ca d-ra : D… sa fi simtit ceva. Si cum se intampla adeseaori s-a declarat o hemoragie.
Dentistului care voia sa intrebuinteze un hemostatic, ii spun ca vreau sa incerc cu sugestia; iar fetei ii cer ma priveasca drept in ochi si ii suggerez ca pana in doua minute hemoragia se va opri singura. D-ra D… mai scuipa de cateva ori cu sange si atata tot. Ii spun sa deschida gura si constatam ca in cavitatea maselei se formase un mic cheag de sange.

Cum sa ne explicam acest fenomen ? In chipul cel mai simplu. Sub influenta ideei: „hemoragia trebue sa se opreasca”, inconstientul a trimis artereolelor si venulelor ordinul sa nu mai sa curga sange si, cu docilitate, ele s-au contractat in mod natural, dupa cum s-ar fi contractat in mod artificial in contact cu un hemostatic ca de pilda adrenalina.

Acelasi rationament ne face sa intelegem cum poate dispare un fibrom. Inconstientul primind ideia „fibromul trebue sa dispara”, creierul porunceste arterelor care-l nutresc sa se contracteze; acestea se contracta, astfel fibromul nu mai primeste hrana si moare, se usuca, dispare.
Repetand mereu ceea ce doresti, de pilda: „castig incredere in mine” o si castigi; „memoria mea se imbunatateste” si se va imbunatati; „devin cu totul stapan pe mine” si devii. Daca insa iti spui contrariul, contrariul se realizeaza.”

Daca ne plictisim sa ne repetam imediat: „Nu, nu, aceasta nu ma plictiseste deloc, absolut deloc, ba chiar imi este placut”. Adica sa ne atatam, sa ne indemnam in directia cea buna, in loc sa ne dam drumul pe cea rea.

Imaginatia si vointa trebuie sa lucreze in sinergie; atunci cand imaginatia si vointa sunt in acord, forta uneia se inmulteste cu a celeilalte. Daca vointa si imaginatia ajung la conflict, atunci intotdeauna imaginatia iese invingatoare”. „Daca iti zici „Vreau si pot”, este foarte bine. Altfel imaginatia este totdeauna mai tare.” Inconstientul conduce totul in noi…

Daca unul dintre organe nu functioneaza bine in momentul de fata, aceasta anomalie dispare in fiecare zi cate putin, astfel ca, in timp va disparea cu totul (complet) si acest organ isi va relua functia normala. Mai mult, daca in vreunul dintre aceste organe este vreo leziune, ea se va cicatriza din zi in zi tot mai bine si se va vindeca foarte repede. Trebuie sa specific aici ca nu este deloc nevoie sa stim care este organul bolnav pentru a-l vindeca. Sub influenta autosugestiei „In fiecare zi, ma simt din ce in ce mai bine, din toate punctele de vedere” subconstientul va declansa fortele curative ale corpului, impiedicate pana atunci (constient sau nu) de ganduri negative, si va incepe sa actioneze asupra acelui organ pe care cu siguranta il descopera. In general, inteleg ca, din toate punctele de vedere, atat fizic cat si moral, sa te bucuri de o sanatate totala (perfecta), sau de o sanatate cel putin mai buna decat aceea pe care ai avut-o pana azi.
Émile Coué

Loading...

One Reply to “Folosirea autosugestiei in vindecare”

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.